精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.A lift is wonderful.It is really only a small room.Rooms usually stay in one place.Lifts travel up and down all day long.
Sometimes a worker stands in the lift.He or she operates it up and down.In modern lifts there is no worker.The people walk in.They know what floor they want.They push a button and the lift goes to that floor.It is all very fast and easy.
Lifts are very important to us.Why?Think about a tall building.Maybe it has twenty floors.Maybe it has fifty or more.Who can walk up all the stairs?Maybe people can climb them one time.Can someone climb thirty floors to an office every day?Can small children walk up to their room on the twenty-fourth floor?Can their mother and father carry food up all those stairs?Of course not.
We can have high buildings because we have lifts.We could not have all the beautiful tall buildings in the world without lifts.They are really wonderful.

51.A lift looks likeA.
A.a small room   
B.a small house   
C.a small ladder   
D.a small stair
52.Which of the following is true?C
A.A modern lift has no buttons.
B.A modern lift has a worker to operate it.
C.A modern lift can go up and down with no worker in it.
D.A modern lift knows what floor people want.
53.If you want to go to the floor you want,youD.
A.ask for help                  
B.open the door of the lift
C.ring the bell                 
D.push the right button
54.Why do people have to use lifts?BecauseA.
A.they have tall buildings
B.they can't walk up and down
C.old people and children need them
D.lifts are wonderful
55.Choose the best title for this text.B
A.Buttons      
B.Lifts       
C.Tall Buildings       
D.Climbing Stairs.

分析 短文主要讲述了电梯的重要性.现在的电梯不需要工人在里面工作,你想去哪个楼层,只要一按按钮,电梯可以让我们方便的到达任何一层楼.生活中都是高楼大厦,我们生活不能没有电梯.

解答 答案:51.A  细节理解题.根据第一段第一行句子A lift is wonderful.It is really only a small room.电梯很奇妙,它真的只有一个小屋子.可知电梯看起来像一个小屋子.故选A.
52.C   细节判断题.根据第二段第一行句子In modern lifts there is no worker.现在的电梯没有工人.可知现代电梯可以上下没有工人在里面是正确的.故选C.
53.D   细节理解题.根据第二段第一行句子They know what floor they want.They push a button and the lift goes to that floor.他们知道他们想去的楼层,他们按下按钮,电梯就到那个楼层.可知如果你想去哪个楼层,可以按下正确的按钮.故选D.
54.A   细节理解题.根据第三段第一行句子Lifts are very important to us.Why?Think about a tall building.Maybe it has twenty floors.电梯对我们非常重要.为什么?想想一幢高楼.可能它有二十层.可知他们生活在高楼里.故选A.
55.B  标题归纳题.根据整篇文章的内容讲的都是关于电梯的变化,以及电梯对人们生活的重要.可知文章主要讲的是电梯.故选B.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Did you finish the work _________?
-Yes,I did it all by ________.(  )
A.myself; yourselvesB.yourself; herself
C.myself; ourselvesD.yourself; myself

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.A man enters a store to buy milk.He walks out of the store only with milk.But when a woman goes into the same store also to buy milk,she buys it,and she also buys chicken and lemons to make dinner that night.Then she remembers to buy food for her son to eat at school.
And that is the difference between the male (男性)and female (女性)brains simply explained in a store.Generally speaking,men do one thing at a time.Women do many.
Now scientific research supports this about male and female brains.A recent study has shown that men and women think differently.
Scientists at the University of Pennsylvania studied brain images (图象)of 949people,they found that male brains have more connections on one side of the brain.In the female brain,they found more activity and connections between the right and left sides of the brain.The left side of the brain is known as the side of"reason".The right part is known as the"creative"side.
Regina Verma,one of the scientists,says women might use different parts of the brain when they are asked to do something difficult.Men,she adds,use just one side of the brain.

根据短文内容,判断下列句子进否正确,对的涂(A),错的涂(B).
51.Generally speaking,men do one thing at a time while women do many.A
52.Scientists have found that men and women think in the same way.B
53.Develop the left side of your brain if you want to be more creative.B
54.Men use both sides of the brain when doing something difficult.B
55.The passage that we read above is a science report.A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Are there ______ erasers in the pencil-box?(  )
A.someB.anC.muchD.any

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.How hard we have all prayed(祈祷) to grow up quickly,and looked forward to the happy days of being a grown-up and enjoying the many interests that a youth should have.?
At last,you have grown up.At least you are no longer a child.They call you"young lady".You then enjoy the pleasure of being a young lady.You are proud of being a grown-up teenager.People welcome you-this young lady-heartily.You are glad that your prayer has been answered.?
But there is always something that troubles you a lot.You say,"Papa and Mama,give me some money please.My pocket money is all gone already."?
"No",they say,"Your age is a dangerous age.If you have too much money to spend,it won't do you any good."Then you have to stay at home because you dare not go out with an empty pocket.?
Another time you tell your grandma,"Grandma,see,I am a grown-up now."?
"Good,now,you can sit here and knit (编织) this for me while I go and have a rest."To show that you are no more a child,you have to sit there the whole afternoon doing the work,which only a grown-up can do.After an hour,you find it hard to do,and give the knitting basket back to your grandma.Your grandma criticizes your work.You hear what she says,"Such a big girl can't do such easy work."You wish then you were a child again.?
But the fact is,you are growing up,and you can't help it.That's the way it goes!

61.The passage is told aboutB problems.
A.a grown-up boy's        
B.a teenage girl's
C.an old woman's           
D.an old man's
62.It is clear that the writer,as a teenager,C.
A.is pleased with the present life             
B.is bored about growing up
C.doesn't think her present life happy enough   
D.is sad about being a kid
63.How does she know her prayer has been answered?A
A.People treat her as a young lady.
B.She doesn't need to play with kids now.
C.People begin to call her teenager.
D.She can join women in all kinds of activities.
64.From what her parents say,we knowD.
A.the girl always has much money in her pocket
B.it's dangerous for a girl to spend money
C.they love her more than before
D.they still regard her as a child
65.Why does she promise to help her grandma do some knitting?B
A.Because she likes doing knitting.
B.Because she wants to show that she has grown up.
C.Because she has much more free time.
D.Because her grandma is very tired.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.A new study suggests that the more teenagers watch television,the more likely they are to develop  depression as young adults.
The researchers used a national long-term survey of healthy young teenagers of about 13-16to find out the relationship between media use and depression.They based their findings on more than4000young teenagers who were not depressed when the survey began in 1995.
As part of the survey,the young people were asked how many hours of television or videos they watched daily.They were also asked how often they played computer games and listened to the radio.
Here was the result.The young people spent five and a half hours a day using media and more than 2hours of that was spent watching TV.
Seven years later,in 2001,more than 7% of the young people had signs of depression.The average age at that time was 21.Brian Primack at the University of Pittsburgh medical school was the lead authorof the new study.He says every extra hour of television meant an 8% increase in the chances of developingsigns of depression.
The researchers say they did not find any such relationship with the use of othermedia such as movies,video games or radio.But the study did find that young men were more likely than young women to developdepression given the same amount of media use.
Doctor Primack says the study did not find out if watching TV causes depression directly.But one possibility,he says,is that it may take time away from activities that could help prevent depression,like sports and social activities.It might also prevent a person from sleeping well,he says,and that could have an influence.
The study was just published in the Archives of General Psychiatry.
In December,the journal Social Indicators Research published a study of activities that help lead to happylives.Researchers from the University of Maryland found that people who describe themselves as happy spend less time watching television than unhappy people.The study found that happy people are more likely to be socially active,to read,attend social services and to vote.

56.Who was in charge of the new study of depression?C
A.Maryland    
B.Pittsburgh   
C.Brian Primack   
D.General Psychiatry
57.What does the word"depression"mean?It's a kind ofD.
A.vote         
B.study   
C.sports
D.disease
58.In 2001,more thanC young people in the research had got the signs of depression.
A.7            
B.21         
C.280            
D.4000
59.What does the writer want to tell us?B
A.Thescientific research can prevent people from having depression.
B.People are sure to benefit from watching TV less while taking activities more.
C.Giving up all the uses of media and this will make you become a healthy person.
D.The researchers will stop the study as it's too difficult to understand the relationship between media use and depression.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20._____ my son gets older,my bed _____ get smaller.(  )
A.As,seemsB.For,seemedC.As,seems toD.For,seemed to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

17.We will have a piano lesson tomorrow afternoon.(改为一般疑问句)
Willyouhave a piano lesson tomorrow afternoon?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.The weather is bad today.(改为感叹句)
What bad weather it is today!

查看答案和解析>>

同步练习册答案