精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Ready to take on the world!President Barack Obama and first lady Michelle announced on Sunday,May 1st,that their daughter Malia will be attending Harvard University in the fall of 2017.The White House also confirmed(证实) that she will take a gap year before beginning school.
A"Gap Year"is a period of time when a student takes a break before going to university.It is often spent travelling or working.It can give young people useful learning experiences and new skills.
Gap years are popular with European and Australian students,but remain less popular in America.However,in recent years,more and more American students are preparing for college by taking a gap year.The advantages of taking a gap year are as follows:
Learn about the World and Yourself
Although you don't have to go abroad to experience gap years,most gap year students catch the chance to travel abroad.You are able to work out who you are and what you are for.The experiences of different cultures offer you interesting lessons.You can learn more about the world and get to know yourself better.
Face Challenges and Have Fun
A gap year is not only a time to take a vacation,but also a time to face challenges.Gap year students usually work,volunteer or take service projects.You have to learn how to get along in the real world.This process isn't always easy,but it is an important part of growing up.Only in this way can you enjoy life and have fun.
Save Money and Improve Your College Admission(录取) Chances
There's a common thought that gap years are only for rich students,but it's not true.Actually,taking a gap year can save your money.Gap year students often take a part-time job.Besides,at the end of a gap year,students are much more likely to know what to study in college.Clear learning goals can keep the students working hard instead of wasting time and money playing.
Imagine an admission officer trying to admit only one between two students.Both of them are excellent and have high grades.However,one student has much practical experience or has volunteered in his vacation.Who do you think the admission officer will choose?
81.According to Paragraph 1,which of the following is true?D
A.Barack Obama visited Harvard University in May.
B.Michelle will be attending a concert on Sunday.
C.Malia wanted her parents to leave the White House.
D.Malia will go to Harvard University next year.
82.Many students in western countries take a gap yearA.
A.after they graduate from high school
B.when they are preparing for final exams
C.after they start to study in a university
D.when they learn new skills in a university
83.According to the passage,which of the following is true?C
A.A gap year is a waste of time for most students.
B.Most gap year students just enjoy life at home.
C.Most students go to foreign countries in the gap year.
D.Only students with much money can take a gap year.
84.According to the passage,what is the challenge that gap year students have to face?B
A.They must take a long vacation.
B.They must learn to get along in the real world.
C.They must save a lot of money.
D.They must get high grades in the university.
85."Who do you think the admission officer will choose?",the most possible answer is"B".
A.Either of the two students.
B.The student with a gap year experience.
C.Neither of the two students.
D.The student who takes many vacations.

分析 本文主要介绍了西方国家的大学生在高中毕业后现在休学一年去锻炼,经常是做兼职挣学费,这样有能享受生活,节省资金和提高录取机会.

解答 81.D细节理解题.根据President Barack Obama and first lady Michelle announced on Sunday,May 1st,that their daughter Malia will be attending Harvard University in the fall of 2017可知奥巴马的女儿将于明年去哈佛大学上学,故选D.
82.A细节理解题.根据in recent years,more and more American students are preparing for college by taking a gap year可知但近年来,越来越多的美国学生通过休学一年来准备大学,即高中毕业后就休学一年,故选A.
83.C细节理解题.根据most gap year students catch the chance to travel abroad可知大多数学生利用休学时间去国外,故选C.
84.B细节理解题.根据You have to learn how to get along in the real world.This process isn't always easy,可知休学的学生面临的挑战就是真实的生活,故选B.
85.B细节理解题.根据Only in this way can you enjoy life and have fun.Save Money and Improve Your College Admission(录取) Chances可知有着休学一年经历的学生录取机会大一些,故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.阅读下面短文,按要求完成相关任务.
It's March,2050.
Frank and Mary Smith wake up in their comfortable house in the morning and switch on the bedroom computer to get the latest news.
There is the usual news about space:another space flight has returned from Mars and scientists have discovered a new planet.Then they turn to business news:the US dollar has risen greatly in Shanghai,one of the world's leading business centres.Mary tells the computer to buy 5,000dollars,and there is a quick response that it has been done.
As they watch the screen,Mary orders one of the household robots to make coffee for them.Frank disappears into the study to join a video conference with his partners around the world.He is a computer engineer,working for several companies.This is his third job:he used to be in marketing and then television.
Mary has a quick look at the shopping channels-the usual selection of electric cars,household robots and cheap travel offers-before picking up the video phone to talk to her assistant.She also has a job and she is doing medical research.Both she and Frank used to have an office desk in London,but in 2014they decided to move to the seaside and work from home.
Frank and Mary have one daughter,Louise,who also has her own workstation at home.She goes to school only one day a week,mainly to play with other students.Classrooms disappeared in 2030because there was no longer any need for them:communications systems have made it much easier to learn at home.
Louise,now thirteen,is studying Chinese at present,which has become a world language as important as English.Louise has many Chinese friends.They communicate by computer.
According to the family doctor,Louise will live to at least 130.Her wish is to work for a few decades (十年) and then spend her time on music and painting.

69.Why do Frank and Mary switch on the bedroom computer in the morning?
Because theywanttogetthelatestnews.
70.Who makes coffee for Mary and Frank?Oneofthehouseholdrobots.
71.How does Frank work with others from home?Frankworkswithothersfromhomethroughadvancedcommunicationssystems/throughcomputers.
72.What are the two world languages in 2050?ChineseandEnglish.
73.What do you think of Louise's life in 2050?
I think her life in 2050isconvenient becausethecomputercan help her with a lot of work.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Now more and more young people _____________ online payment because it is safe and convenient.(  )
A.used toB.get used toC.be used forD.be used to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.--Could you tell me _____he failed the math exam again?
--He spent _____ time playing computer games,so he could not pass it.(  )
A.what if; muchB.how come; plenty of
C.how; a plenty of   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

16.You should look up the word in the dictionary when you areunsureof its spelling.(sure)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

6.Teen singers TF boys are popular amongyoung people.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.He was socareless(care)that he made many mistakes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.---Many peoplewon't realize that it is important to get along well with others until friends go away from them.(直到朋友离开他们才意识到与他人好好相处很重要) (until)
---Yes.So we must learn to communicate with others.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.David told me _________that he couldn't catch the early bus this morning.(  )
A.possiblyB.heavilyC.luckilyD.sadly

查看答案和解析>>

同步练习册答案