精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Our son is my newest"Hockey(曲棍球) Hero".He plays goalkeeper on his small hometown ice hockey team.
One weekend on match day,we arrived(41)Bbecause of the bad traffic.We quickly found our seats and sat down.As I looked around,I(42)Cwe were sitting with a couple who had a disabled child-with only one leg.We could hear the(43)D in his voice when he shouted,"Mom,look!The goalie(守门员) is going to get the ball now!"Shamelessly,I listened to him and the excitement and joy in his voice as he praised the goalkeeper time and time again.
During the(44)B,we went and told our son what was truly happening in the bleachers(露天看台),and he went up into the bleachers,introduced himself to the parents and sat next to that little kid.He started talking to him and before long the boy was(45)Dour son's gloves and helmet(头盔).When the game was about to start again,my son told him to(46)C the game as he went back out on the ice.The small child was so excited that he kept telling his parents,"The goalie is my friend.He is so(47)D!"(48)Dthe game,I saw my son talking to the coaches before leaving the ice.He then skated over
towards us and motioned(打手势) to the boy's dad to come(49)C.He then asked him to give the game ball to the little boy.Everyone sitting there had tears in their eyes and the biggest smiles on their faces.Needless to say we are very(50)Dhockey parents and our son is our new hero!
41.A.togetherB.lateC.aloneD.early
42.A.rememberedB.thoughtC.noticedD.heard
43.A.loveB.worryC.sadnessD.excitement
44.A.matchB.breakC.shoutD.praise
45.A.taking offB.breaking intoC.showing offD.trying on
46.A.likeB.followC.enjoyD.organize
47.A.crazyB.pleasedC.calmD.nice
48.BeforeB.DuringC.WithD.After
49.A.forwardB.inC.downD.up
50.A.understandingB.famousC.goodD.proud.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了作者的儿子是一名曲棍球队的守门员,他们去看他的比赛,在比赛后,儿子把比赛球送给了一个只有一条腿的身体有缺陷的小男孩,看台上的观众看到这一幕感动的眼里含着泪花,而作者为也有这样的儿子而感到很骄傲.

解答 41  B 考查副词.根据文章下文"because of the bad traffic."可知是交通堵塞.所以此处应该指的是由于交通堵塞作者来晚了.故选B.
42  C 考查动词.根据文章上文"As I looked around,"可知作者环顾四周时,所以此处结合语境应该指的是作者注意到他们旁边坐着的是一对夫妇和他们的只有一条腿的身体有缺陷的孩子.故选C.
43  D 考查名词.根据文章下文"Mom,look!The goalie(守门员) is going to get the ball now!""可知这个小男孩对妈妈说:妈妈快看!守门员就要抓到球了.所以此处指的是那个小男孩很激动的叫喊着.故选D.
44  B 考查名词.根据文章下文"we went and told our son what was truly happening in the bleachers(露天看台),"可知作者他们去找儿子并告诉他在露天看台上面所看到的事情.所以结合语境此时应该是在中场休息时.故选B.
45  D 考查短语.根据文章"He started talking to him and before long the boy was(45)our son's gloves and helmet(头盔)."可知句意:小男孩跟作者的儿子交谈不久后,小男孩就开始试戴起他的手套跟头盔来.take off 表示起飞,break into 表示闯入,show off 表示炫耀,try on 表示试戴.结合语境此处应该是试戴的意思.故选D.
46  C 考查动词.根据文章"When the game was about to start again,my son told him to(46)the game as he went back out on the ice."可知句意:当比赛再次开始的时候,作者的儿子告诉小男孩要好好的欣赏比赛.结合语境此处指的是看比赛、欣赏比赛.故选C.
47  D 考查形容词.根据文章上文"The small child was so excited that he kept telling his parents,"The goalie is my friend."可知小男孩很兴奋,他不断地告诉他的父母,守门员是他的朋友.所以此处结合语境小男孩应该说的是他很棒. 故选D.
48  D 考查介词.根据文章下文"I saw my son talking to the coaches before leaving the ice."可知作者看到儿子在离开冰场之前和教练交谈了一会.所以此处指的是比赛结束后.故选D.
49  C 考查短语.根据文章上文"As I looked around,I(42)we were sitting with a couple who had a disabled child-with only one leg."可知他们都在看台上.所以此处"He then skated over towards us and motioned(打手势) to the boy's dad to come(49)."应该说的是作者的儿子朝向我们跟这个小男孩的父亲打手势让他下来.come down 表示下来的意思.故选C.
50  D 考查形容词.根据文章上文"He then asked him to give the game ball to the little boy.Everyone sitting there had tears in their eyes and the biggest smiles on their faces."可知作者的儿子让小男孩的父亲把比赛球送给小男孩,看台上的观众看到这一幕感动的眼里含着泪花,同时也很高兴.所以此处"Needless to say we are very(50)hockey parents and our son is our new hero!"结合语境应该说的是作者为有这样的儿子而感到很骄傲.

点评 本题考查的是一篇记叙文类完型填空.首先要通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,词型,词的搭配,并注意上下连贯,合乎逻辑.结合排除法逐一选出答案.最后再通读全文,查缺补漏,完成校正.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

4.2014年起,连云港市政府为解决本市居民出行的"最后一公里"问
题,逐步投入公共自行车,这是便民、环保的一个有力举措.截至2015年4月,城市主干道、BRT站、小区等多处已全方位配套此设施.作为中学生,你要推广公共自行车的好处,让更多的人知道政府此举的重要性,呼吁人们少开车,多骑行,保护环境.
要点如下:
1.骑公共自行车出行方便,可以随时租还.
2.缓解交通拥挤,不仅省时间,还省钱.
3.可以健身,减肥.
4.欣赏沿途风光,心情好.
5.你的呼吁…(至少2句)
要求:1.短文必须包含所有要点,适当发挥,行文要连贯.
2.80词左右,开头已给出,不计入总词数.
Now,public bikes are widely used in Lianyungang.I think it's a good thing.
It isconvenientto ride a public bicycle.Itcan be rented at any time.Riding a public bicycle canease traffic congestion.It savesnot only time,but also money.Riding a public bicycle is good for our health,and weight loss.We canenjoy the scenery along the way,and we have good mood.I think we should ride public bicycles as much as possible.We should drive cars as little as possible.If we do that,we should protect our environment..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.hometown,never,leave,many,their,villager
Many villagers never leave their hometown.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Tina usually ________ up late at night.It is a bad habit.(  )
A.is stayingB.will stayC.stayedD.stays

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.like,you,reading,do,book
Do you like reading books?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Cheer up,girls and boys!We shall succeed in the final examination one day ____ we give up our dreams.(  )
A.so thatB.unlessC.ifD.when

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-This is the house in ____ I lived twenty years ago.
-It is kept well and still used now.(  )
A.thatB.whoseC.whichD.whom

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.May Day is on the way.Many shops have _________ huge posters with the word"sales".(  )
A.put onB.put upC.put awayD.put off

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

4.Write at least 50words on the topic"My favourite festival".(以"我最喜爱的节日"为题写一篇不少于50个词的短文,标点符号不占格)
Suggested questions:
What is your favourite festival?
When is it?
Why do you like it?
What do you usually do?
        .

查看答案和解析>>

同步练习册答案