精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.
86.What is Mary's problem?A
A.She is so worried and can't sleep.B.She can't pass the exam.
C.She can't communicate with others.D.She can't study English well.
87.Donna thinks Mary's problem isB.
A.great            B.common            C.wonderful              D.serious
88.The word"reduce"in the passage probably means"A".
A.减少            B.排除             C.加强                D.增加
89.Donna thinks thatD can help Mary think more clearly.
A.eating a lot of sugar                    B.studying six hours every day
C.drinking a lot of coffee                  D.eating foods high in Vitamin B
90.Which of the following is TRUE according to Donna's letter?C
A.The best time to study is from 10pm to 1am.
B.Walking outside can make you remember more.
C.It's good to tell a study partner about your feeling.
D.It's necessary to have a rest for 15to 20minutes an hour.

分析 本文重点是Donna 针对Mary的问题,给她提出了一些缓解压力的建议.
建议1:自己制定一份学习计划;学习的时间不要太多,也不要学得太晚;
建议2:每两小时休息15-20分钟,出去散步、做锻炼是减轻压力的有效的方法;
建议3:多吃高维生素B的食物,如鸡蛋、牛奶、绿色蔬菜等;
建议4:学习上的同伴能帮助你为考试进行练习,当你为考试担心时,可以和同伴谈心,这也能减轻压力.

解答 86:A 细节理解题.根据第一段Mary 的信中可知,Mary 的问题是"I'm really stressed these days.I can't sleep."故选A.
87:B 细节理解题.根据Donna 的回信"Many students around the world have the same problem as you"该句可知 Mary 的问题是很普遍的.故选B. 
88:A 词义猜测题.根据该句"Doing exercise is a great way to reduce stress."结合这是给别人提出的一些减压建议可知,做运动是减少压力的一种好办法.故选 A.
89:D 细节理解题.根据"Eat foods high in Vitamin B""These give you enegy and help you think more clearly",可知吃高维生素B的食物能帮助玛丽更清楚地思考;故选D. 
90:C 细节理解题.由"建议1don't study late"可排除A;由"建议2 Doing exercise is a great way to reduce stress"可排除B;选项D短文中没提到,故选C.

点评 在阅读时,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.然后细读题材,各个击破.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Doing morning exercisesstays(stay) us healthy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Jack is much stronger than before because he exercises every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Which sign means we can't waste food?(  )
A.B.C.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.(last Saturday)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.目前,许多中学生不重视课外阅读.请你根据下表内容写一篇短文,对这一现状进行分析并提出建议.
要点:
不重视课外阅读的原因1.作业太多
2.没有读书习惯
3.时间花在电视或网络上
课外阅读的好处1.更多地了解世界
2.学会如何思考
3.生活更加丰富多彩
对学校或同学的建议…(至少一点)
注意:1.词数:80个左右(开头已给出的内容不记入总词数);
2.内容必须包括上表中的要点,可适当发挥,但不要逐字翻译;
3.条理清楚、语句连贯;
4.文中不得出现真实的地名、校名和人名.
At present only a few students do some reading after class.Here are several reasons.First of all,quite a lot of students are burdened with too much homework.Still others haven't formed a habit of reading.They would rather spend their spare time on TV or on the Internet.
However,reading has many benefits.Through reading we can learn more about the world.Besides,it can help us think better.Last but not least,reading can make our life more colourful.
Here are my suggestions.For one thing,teachers are supposed to limit the amount of our homework so that we can have more time to read.For another,it's a good idea to form reading clubs and learn from each other.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.
Lisa's Gym
Keep fit!Lose weight!
Play basketball,do yoga(瑜伽),dance and meet many new friends!
Price:¥40per hour
Open time:Saturdays and Sundays
Tel:7860769
A Concert
Do you like classical music?
Come to the concert on Friday evening.
The concert will begin at 6:30in the children's Palace.
Ticket price:Adults--¥120;  children(under 15)--¥60
Star Wars
U.S.A.wonderful movie at Huachen Cinema.
Ticket price:¥80
Time:6:00p.m.→8:00p.m.
Date:July 24to July 27 
Summer Job
Do you like to talk with people?
Do you like to work late?
Do you like to work for a restaurant?
Then come and work for us as a waiter.
Please call Jenny at 8124697for more information.
根据以上图表信息,选择最佳答案:
46.You canC at Lisa's Gym.
A.watch a movie          
B.find a job         
C.play basketball
47.Mr.and Mrs.Smith and their 14-year-old son want to go to the concert,they have to payC for the tickets.
A.120yuan              
B.180yuan          
C.300yuan
48.Star Wars is the name ofB.
A.a cinema              
B.a movie            
C.a club
49.Linda wants to find a job during her summer holiday,she can callA for more information.
A.8124697           
B.7860769          
C.Lisa
50.Which of the following is TRUE?B
A.Lisa's Gym is open every day.
B.You have to work late as a waiter in the restaurant.
C.You and your friend should pay eighty yuan for the movie.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Turn off the tap.Look at the sign______.It says Save water,please..(  )
A.B.C.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.The Grate Wall is one of the greatest ___________ in the world.(  )
A.wonderB.wondersC.Wonderful

查看答案和解析>>

同步练习册答案