精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Betty,Peter,Bill and Ann are Mary's cousins.Mary is the oldest of the five.Betty is thirteen years old.She is two years younger than Mary and one year older than Peter.Bill is nine,and Ann is seven.She is the youngest.
Betty and Peter are good runners.But Peter runs faster.Mary and Ann like to play basketball.Mary plays better than Ann.Bill is the best singer of the five.Mary and Betty study in a middle school.Peter,Bill and Ann study in a primary school.The five children all work hard at school.But Betty works hardest.

根据短文判断下列句子的正(T)误(F).
21.Mary has four cousins.T
22.Betty is younger than Mary.T
23.Betty runs faster than Peter.F
24.Mary plays basketball as well as Ann.F
25.Peter,Bill and Betty study in the same school.F.

分析 文章大意:
本篇文章介绍的Mary和他四个表亲的情况.五个人年龄各不相同,其中Mary最大,Ann最小.他们五个人中Mary和Betty在中学,Peter,Bill和Ann在上小学.他们喜欢不同的东西,Mary和Ann喜欢打篮球,Betty和Peter都是田径选手.

解答 21.T,推理判断题,文中提到"Betty,Peter,Bill and Ann are Mary's cousins"Betty,Peter,Bill和Ann是Mary的四个表亲,由此确定此题正确.
22.T,推理判断题,文中提到"Betty is thirteen years old.She is two years younger than Mary"Betty13岁了,比Mary小两岁,由此判断此题正确.
23.F,推理判断题,文中提到"Betty and Peter are good runners.But Peter runs faster"Betty和Peter都是田径选手,但是Peter跑的比较快,由此判断此题错误.
24.F,推理判断题,文中提到"Mary and Ann like to play basketball.Mary plays better than Ann"Mary和Ann都喜欢打篮球,但是Mary打的比较好,由此判断此题错误
25.F,推理判断题,文中提到"Mary and Betty study in a middle school"Mary和Betty在中学,"Peter,Bill and Ann study in a primary school"Peter,Bill和Ann在上小学,由此判断此题错误.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11._____________useful advice it is!(  )
A.What aB.How aC.WhatD.How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.他弟弟经常把狼错当成狗.
His brother oftenmistakes a wolffor a dog.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.I likemy(I) new school very much.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.The drought of 2011was terrible and had a greatinfluence( 影响 )on our lives.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Is that your father?
-No,he is my _______,my cousin's father.(  )
A.uncleB.fatherC.cousinD.brother

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-What time is it,Mum?
-It's      .Get up quickly,or you'll be late for school.(  )
A.a quarter and sevenB.a quarter to eight
C.seven forty-fiveD.both B and C

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.People         send out sky lanterns to ask for help when in trouble,but now sky lanterns          celebrating the festivals.(  )
A.used to; are used toB.used to; are used for
C.are used to; are used forD.are used to; are used in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.foot(复数)feet.

查看答案和解析>>

同步练习册答案