精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.December 25th is Christmas Day.In most countries it is the most important (重要的) day in the year.All the people come back to their homes.On Christmas Day bells ring everywhere.The ringing bell tells people Christmas is coming.People sing and dance day and night.They all have a good time.
Most families buy a Christmas tree for their children.And there are some presents in the tree here and there.People also put presents in children's stockings (长统袜).In many places,Father Christmas himself brings presents to them.He is a kind man and in red clothes.There is a big bag on his back.In it there are a lot of presents.
On Christmas Day people enjoy all kinds of food.But some poor people have no houses to live in and have no food to eat.They die of cold and hunger (死于饥寒交迫) on Christmas Day.

74.Is Christmas the most important festival in the year in most countries?Yes,it is.
75.What does the ringing bell tell people?It tells people Christmas is coming.
76.What can you find in the Christmas tree?Somepresents.
77.Who brings presents to children?FatherChristmas,akindmanandinredclothes.
78.Do all the people enjoy all kinds of food on Christmas Day?No.

分析 12月25日是圣诞节,圣诞节在大多数国是最重要的节日.大多数家庭为他们的孩子买一棵圣诞树.圣诞树上有一些礼物.人们也把礼物放在孩子们的袜子里.在圣诞节那天,人们喜欢各种各样的食物,但有些穷人没有房子住,没有食物吃,他们死于寒冷和饥饿.

解答 74.Yes,it is.细节理解题.根据In most countries it is the most important (重要的) day in the year可知是圣诞节在大多数国这是最重要的节日,故答案为:Yes,it is.
75.It tells people Christmas is coming细节理解题.根据The ringing bell tells people Christmas is coming可知铃声告诉人们圣诞节快到了,故答案为:It tells people Christmas is coming.
76.Some presents 细节理解题.根据And there are some presents in the tree here and there可知圣诞树上有一些礼物,故答案为:Some presents.
77.Father Christmas,a kind man and in red clothes.细节理解题.根据In many places,Father Christmas himself brings presents to them可知圣诞老人,一个善良的穿红色的衣服的男人给他们带来礼物,故答案为:Father Christmas,a kind man and in red clothes.
78.No细节理解题.根据But some poor people have no houses to live in and have no food to eat.They die of cold and hunger (死于饥寒交迫) on Christmas Day.可知有些穷人没有房子住,没有食物吃,他们死于寒冷和饥饿,故答案为:No.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Recently Amy _______ a prize for volunteer to help others.
-So she did.She is a good example for us.(  )
A.winB.wonC.winsD.will win

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.根据短文,回答问题
On July 12th,2009,at 5pm,a lot of fans met at People's Square in Shanghai.They performed Michael Jackson's unfinished dance.For one minute,they sang and did the moon walk (太空步) to remember Michael Jackson.
This kind of phenomenon (现象) is called"flash mob (快闪族)"."Flash mob"is a group of people who meet in a public place to perform(表演)an activity for a short time.Sometimes all these people are friends,but usually they are strangers (陌生人) and they find each other (彼此) on the Internet.
"Flash mob"is very surprised and strange.One of the popular"flash mob"activities was in Manhattan,New York City:Three hundred people met in a store and each of them told the shop assistant that they would buy the same size sports shoes,and the shop assistant didn't know what to do.

76.What did a lot of fans do at People's Square in Shanghai?They performed Michael Jackson's unfinished dance..
77.What is"flash mob"?It is a group of people who meet in a public place to perform an activity for a short time..
78.Are people of"flash mob"strangers?Yes,they are..
79.Where do people find each other in a short time?On the Internet..
80.What does the writer think of"flash mob"?It is very surprised and strange..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

14.假如你是李小飞,五一假期你过得很有意义,你想把五一假期如何度过的情况和你的美国朋友Julie分享一下,请根据下列所给提示词用英语给她写一封电子邮件.
提示词:sunny,go on vacation,visit some places,buy something,fly a kite,go boating,do homework
要求:80词左右,可适当发挥.电子邮件的格式已给出,不计入总词数.
Dear Julie,
How is it going?I had a good time on the Labor's Day.We have 3 days off.May first is a Sunday.And it is the Labor's Day.It's sunny and warm.My parents and I went on vacation to Beijing.We visited some places of interest.We went to the Great Wall.The Great Wall is very long and old.We also went to the Palace Museum.It has a very long history.I bought a lot of souvenirs of the Palace Museum.What nice palaces these are!We flied a kite and went boating at a park.We went back home the next day by air.The last day,we stayed at home,I helped my mother clean the house.And I did my homework in the evening.
Yours
Li Xiaofei.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.In Thailand(泰国),there are many elephants.They are very useful.They can carry heavy things so they can help people do a lot of hard work.And they are very clever.They can act and dance.Sometimes they can play with people.Many people go to Thailand to have fun with the elephants.It's very interesting.But do you know there is a festival for the elephants in Thailand?It is called Elephant Day.It comes at the third weekend of November.On that day.the elephants don't work or act.They can have a good rest.People give them much good food like fruit and vegetables.People also have some activities for them.On that day.the elephants can wear colourful clothes and eat nice food.They enjoy themselves a lot then.
76.In which country are there many elephants?In Thailand..
77.When is Elephant Day?It comes at the third weekend of November..
78.What food do people give elephants on Elephant Day?They give them much good food like fruit and vegetables..
79.What can the elephants wear on Elephant Day?They can wear colourful clothes..
80.What do you think of elephants?They are useful and clever..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.如今我的好朋友兰茜敢于当众演讲.
My friend Nancydares to give a speech in public now.(dare)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Look at these things.This is Mr Green's watch.It's yellow.That is Jim's English book.It's blue and yellow.Jim likes English.He is my cousin.He reads English every day.Oh,what's that over there?It's a white key.It's an old one.It's Mrs Green's.Look at the card.What card is it?It is a school ID card.The number is 20083082.Whose(谁的) is it?Is it Mary's?No,it isn't.I think it is my brother's card.He is looking for(寻找) it everywhere.

59.The writer (作者) mentioned (提到)C things(物品) in the passage (文章).
A.two         
B.three       
C.four      
D.five
60.What color is the English book?D
A.Green.
B.Yellow.
C.White.
D.Blue and yellow.
61.We can seeD name on the school card.
A.Mr.Green's   
B.Linda's      
C.Jim's     
D.Peter's.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.At first,I had some trouble        complete sentences.(  )
A.makingB.to makeC.makeD.makes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.study,listen

I study English by listening to tapes..

查看答案和解析>>

同步练习册答案