Today almost everyone knows computers and the Internet. If I ask you “What is the most important thing in your life?” may be you will say “Computers and the Internet”.
The first computer was made in 1946. It was very big but it worked slowly.. Today, computers are getting smaller, and smaller, but they work faster and faster. What can computers do? A writer has said, “People can't live without computers today.”21cnjy.com
The Internet came a little later than computers. It is about twenty-five years later than computers. But now it can be found almost everywhere. We can use it to read books, send e-mails, do some shopping, play games or make friends. 21*cnjy*com
Young men, especially the middle school students like the Internet very much. They often go into the Internet bars as soon as they are free. They make friends on the Internet and maybe they have never seen these friends. They don't know their names, ages and sex(性别). They are so interested in making the “unreal friends” that they can't put their heart into study. Some of them play the games in the Internet bars all day and all night. Many of them can't catch up with others in many subjects because of that.
Now the government has done many things. Some gangster Internet bars(黑网吧)have been banned(取缔). But that's not enough. The teachers and parents are still worrying about their students and children.
We can use computers and the Internet to learn more about the world. But at the same time, we should remember that computers and the Internet could not do all the things.www-2-1-cnjy-com
1.How was the first computers?
A.It was not big. B.It couldn't work fast
C.It was very cheap. D.It was no useful
2.When did people begin to use the Internet?
A.In the 1940s. B.In the 1980s.
C.In the 1970s. D.In the 1960s
3.Which of the following is true?
A. Computers can help people do everything.
B. Middle school students aren't allowed to use the Internet.
C. Some students have used the Internet bars to make the “unreal friends”.
D. computer isn’t good to students.
4.Which is the best title of the passage?
A. Computers and the Internet.
B. The Greatest Invention of This Century.
C. Gangster Internet Bars.
D. How to use the Internet
5.What's the meaning of the word “that” in the fourth paragraph (段落)?
A. Students often go into the Internet bars as soon as they are free.
B. And they play the games in the Internet bars all day and all night.
C. Students are so interested in making the “unreal friends” that they can't put their heart into study.
D. All of above
1.B
2.C
3.C
4.A
5.D
【解析】
试题分析:这篇短文主要为我们介绍了电脑和互联网的起源,他们的用途,以及我们人类,尤其是学生们应该如何正确的使用电脑,使用互联网的问题。
1.细节理解题。根据短文的第二段中It was very big but it worked slowly可知,最早是计算机非常大,工作的速度也很慢。故选B。
2.推理判断题。根据短文的第二段和第三段中The first computer was made in 1946. The Internet came a little later than computers. It is about twenty-five years later than computers.可知,第一台计算机出现在1946年,而因特网比计算机要晚25年,经过简单计算,我们可以知道,因特网大约出现在20世纪70年代的时候。故选C。
3.推理判断题。根据短文第四段的内容可知,They make friends on the Internet,They are so interested in making the “unreal friends”很多学生们都在因特网上交不真实的朋友,故C选项的说法是正确的。A和D的说法都太绝对了,B选项不符合文意。故选C。
4.主旨大意题。这篇短文主要为我们介绍了电脑和互联网的起源,他们的用途,以及我们尤其是学生们应该如何正确的使用电脑,使用互联网的问题。故A选项Computer and Internet 这个题目可以概括本文的中心内容,故选A。
5.推理判断题。根据短文的第四段Many of them can't catch up with others in many subjects because of that.可知,很多学生因为那个在许多科目上赶不上别人,这里的that 代指的应该是这句话之前的内容,即学生们对因特网的错误使用,如一有空的时候就去网吧,不努力学习,整天打游戏,在网络上交虚拟的朋友等这些。故A、B、C三个选项都正确。故选D。
考点:教育类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014届广东深圳石岩公学九年级下学期3月份质量检测英语卷(解析版) 题型:单项填空
The __________ question made everybody feel very ________.
A. confusing ; confused B. confused; confusing
C. confusing; confusing D. confused; confused
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届山东省临沂市沂水县九年级第一学期期中英语试卷(解析版) 题型:书面表达
目前在学生的日常学习中,抄袭作业是一种普遍现象。上周你班就此现象召开主题班会。班会课上,老师和学生就作业布置的目的、抄袭作业的原因以及可能带来的危害进行了热烈的讨论。请根据表格提供的信息,以“My opinion on copying others’ Homework”为题谈谈自己对这一问题的认识和看法,可做适当的展开,开头已给出。(词数60-100)
Reasons | 1.too much homework,can’t finish it all 2.Some are too difficult for the students 3.Some are lazy, or don’t want to think a lot,prefer to spend time playing |
Purpose (目的) | 1.to make what they learn clearer and better 2.for teachers to know whether their students learn a lot in class,to improve their teaching |
Opinion | 1.not right,break school rules,less interest 2.be honest and try our best to work hard,could ask teachers or other students for help |
Last week,our class had a warm discussion on copying others’ homework.Nowadays,copying others’ homework is very common at schoo1.Why do so many students like to copy homework?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届山东省临沂市沂水县九年级第一学期期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
You mustn’t go off on your own,because you ________ get lost in the mountains.
A.should B.must
C.need D.might
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届山东潍坊市初三第一学期学情检测英语卷(解析版) 题型:选词填空
请根据下列提示写一篇词数为80左右的日记(开头已为你写好)
假如你是李明,今年国庆节游览了世界自然奇观之—黄山。黄山位于安徽省的南部,每年都能吸引数以百万计的游客来游览。清晨,你乘小车到达黄山,那时天正在下雨。你一下车就开始登山。大约半小时后,云开始散开,雨停了,太阳也出来了。在登山过程中,你领略了黄山的云海、奇松(wondrous pines)、怪石(unique rocks)等秀丽的风景。www.21-cn-jy.com
October1, Tuesday
Today I visited the Yellow Mountain, one of the wonders of the natural world.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届山东潍坊市初三第一学期学情检测英语卷(解析版) 题型:单项填空
A new pen for me by my aunt tomorrow.
A. bought B. will buy C. was bought D. will be bought
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届山东潍坊市初三第一学期学情检测英语卷(解析版) 题型:单项填空
A new supermarket ___ ___ in my hometown last month.
A. built B. was built C. has built D. is building
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届安徽省十大名校九年级第四次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— Wow , the opening of Sochi winter Olympics is fantastic !
— It’ s pity ! I _____ for the next monthly exam .
A.am preparingB.preparedC.was preparingD.will prepare
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届安徽巢湖柘皋中心学校第二学期初三第一次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空
—Do you think the Rockets will beat the Lakers?
—Yes. They have better players, so I them to win.
A. hope B. make C. expect D. dream
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com