精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Mrs.Black is sixty-nine years old.She only has a daughter named Sandra.Mr.Black died twelve years ago.Mrs.Black was very sad and lived in her house alone.Two years ago her daughter had a baby.The young woman was busy all the time and had no time to look after her son James.She asked her mother to live with them.
The old woman had to sell her house and moved there.She was strong and could do all the
housework.And the family liked her.
Last autumn Mrs.Black went to do some shopping.A car hither and her leg was hurt.She had to be in hospital for three months.She couldn't do anything after she came back.
At first her daughter was kind to her,but soon she began to be tired of (厌) her.The old woman wanted to leave,but she had no money to buy a house and nobody could take care of her.She didn't know what to do.
One morning Mrs.Black broke a plate.It made her daughter angry.She told James to buy a wooden (木制的) plate for his grandma.That afternoon James came back with two wooden plates.She was surprised and asked,"Why did you buy two plates,son"
"One is for grandma,"answered the boy,"the other is for you!You will also have to use a wooden plate when you're old,I think."
The woman heard this and was sad.She cried for long.Now she is kind to her mother as she was before.
51.Sandra asked her mother to live with them becauseB.
A.the old woman lived alone
B.she needed her help
C.the old woman couldn't look after herself
D.the old woman could give her much money
52.The family liked Mrs.Black at first becauseC.
A.she was very rich                                           
B.she could watch their door
C.she could do all the housework for them       
D.she was friendly to them all
53.Mrs.Black couldnt leave her daughter's house because sheA.
A.she had no house to live in                      
B.Her daughter's family didn't like her any longer
C.Sandra couldn't go to see her any more   
D.She could help her daughter do all the housework
54.James bought a wooden plate  for his mother becauseC.
A.he didn't love her                                           
B.he liked it
C.he hoped she would be kind to his grandma 
D.she often broke the plates at home
55.Sandra is friendly to her mother again becauseA.
A.she knows she did wrong                
B.she was afraid of her son
C.the old woman is poor                    
D.it's her duty.

分析 这篇短文主要介绍了一位女士刚开始对自己的妈妈很好,因为妈妈能够帮她很多忙,但是后来妈妈受伤了,她就开始讨厌妈妈,后来让自己的儿子办了件事给了她启示,她终于知道自己错了.

解答 答案:51.B  细节理解题.根据第一段句子Two  years ago her daughter had a baby.The young woman was busy all the time and had no time to look after her son James.She asked her mother to live with them.两年前,她的女儿生了一个孩子.这个年轻的女人很忙,没有时间去照看她的儿子杰姆斯,她叫妈妈过来帮她.可知这位女士生了个婴儿,她一直都很忙,没有时间照顾自己的儿子她叫妈妈过来帮她,即她需要她的帮助.故选B.
52.C  细节理解题.根据第一段第三行句子She was strong and could do all the housework.And the family liked her.她,很强壮,可以做所有的家务.家人都很喜欢她.可知刚开始家人都非常喜欢老太太,因为老太太能够做所有的家务,故选C.
53.A  细节理解题.根据第三段句子The old woman wanted to leave,but she had no money to buy a house and nobody could take care of her.She didn't know what to do.老妇人想要离开,但她没有钱买房子,也没人能照顾她.她不知道该怎么办.可知老太太想要离开,但是她没有钱买房子也没有人照顾她,故选A.
54.C  细节理解题.根据最后两段句子One is for grandma,"answered the boy,"the other is for you!You will also have to use a wooden plate when you're old,I think."The woman heard this and was sad.She cried for long.Now she is kind to her mother as she was before.一个是给姥姥的,"男孩回答,"另一个是给你的."!我想,当你老了的时候,你还得用木头盘子.这个女人听到了这件事,很伤心,哭了很久,现在她对母亲很好.可知James 给他妈妈买了木头盘子是想让他妈妈对姥姥好,故选C.
55.A  细节理解题.根据最后一段句子The woman heard this and was sad.She cried for long.Now she is kind to her mother as she was before.这个女人听到了这件事,很伤心,哭了很久,现在她对母亲很好.可知那位女士知道错了.故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

13.听下面短文,请根据题目要求,从所听到的内容中获取必要的信息.
Chinese nameWu Peng
He is from New YorkNow he lives in (21).
He is good attennis and (22).
How does he go to school every day?(23).
Peter is very outgoing.He has (24) at home every Saturday.
Next week they are going to Hong Kongto have tennis training and visit their (25).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.11.Sally wanted to buy a nice and expensive gift for her mother.
12.The gift was black.
13.Sally took the gift to her school after she bought it.
14.Sally felt sleepy on train.
15.The three passengers sent three umbrellas to Sally's mom.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.听第3段材料,回答11至13题
11.What's Jane's father doing?
A.Reading.
B.Watching TV.
C.Sleeping.
12.How does Jane go to school?
A.By bus.
B.By car.
C.On foot.
13.How many rooms are there in Jane's house?
A.Six.
B.Five.
C.Four.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.16.How long has the girl stayed in this school?
A.For more than 2 years.
B.For more than 8 weeks.
C.For more than 8 months.
17.What's the girl going to do next?
A.To drop out of school(辍学).
B.To study in another city.
C.To begin to work.
18.Why does she have to do so?
A.Because her parents found new jobs.
B.Because her parents don't have enough money.
C.Because her parents want her to go to a better university.
19.How does the girl feel about the new school life?
A.Afraid                 
B.Happy.
C.Sad.
20.Which advice does the girl want to get?
A.On being active and making more friends.
B.On how to prepare for the exam.
C.On how to go to the new school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.18 What will a traffic policeman do if you park your car in a wrong place?
A.Ring you up to tell you about it.
B.Let you go without a ticket sometimes.
C.Drive your car away.
19.When did the speaker find a polite note on his car?
A.When he was spending a holiday in London.
B.When he was shopping in Beijing.
C.When he was traveling in New York.
20.What did the traffic policeman want the speaker to do?
A.Enjoy his stay in the city.
B.To be a polite person.
C.Pay attention to the street signs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Do you know that man?He is my uncle.His name is David Smith.He is forty-eight this year.He is a worker.He works in a Car Factory(厂).His factory is far from his home.So he gets up early in the morning and takes a bus to work.At about seven thirty,he gets to his factory.He makes (生产) the parts (零件) of the car.He makes many every day.He works very hard.Everyone likes him and says he is a good worker.He has his lunch in the factory.He often plays basketball after work.In the evening,he learns Chinese at home.His Chinese is good,too.Sometimes he helps me with my Chinese.I like my uncle very much.
51.That man isC.
A.a teacher
B.a bus driver       
C.a worker      
D.a player
52.HeB.
A.teaches Chinese in a school   
B.works in a Car Factory
C.learns Chinese in the day  
D.helps me with my Chinese every day
53.He goes to workA.
A.by bus
B.on foot
C.by taxi      
D.by bike
54.HeD in the factory.
A.has dinner
B.plays basketball   
C.sleeps          
D.eats lunch
55.Which is NOT right?C
A.Everyone likes my uncle           
B.My uncle can speak Chinese
C.My uncle is very lazy in the factory.
D.My uncle works very hard in the factory.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.听下面一段独白,回答第 10 至第 12 三个小题.
10.What does the center need?
A.A teacher.
B.A doctor.
C.A cook.
11.What is it like to work in the center?
A.Noisy.
B.Beautiful.
C.Quiet.
12.You can                 to Miss Wang if you want to work in the center.
A.make a telephone call
B.write an e-mail
C.write a letter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.听第一段材料,回答第11、12小题.
11.Where is Dave's new friend from?
A.China.
B.England.
C.the USA.
12.What language can he speak?
A.Only Chinese.
B.Only English.
C.Chinese and English.

查看答案和解析>>

同步练习册答案