精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.What will the house of the future look like?Could it have gardens on its walls,or a pool with fish for dinner?Architects believe that they are all possibilities.The only thing for sure is that the houses will be as green as possible.
The tree house
Many architects in the world would like to build a"tree house".Like a leaf,the surface of the house collects sunlight during the day.The energy can be used to heat water,produce electricity,and even create fresh air for the home,The"root"(根)of the house is deep under the ground.it uses the soil(土壤)to control the home's temperature.
The lizard house
Like a lizard(蜥蜴),changing color with the weather is the most important design of a lizard house.When it's in the bright sun,the cover of the house will turn dark to protect it from strong heat.During dark days,it turns white and takes in as much light and heat as possible to produce energy.
Meals at home
This design is perhaps as much about the future of food production as architecture(建筑风格).It has gardens on the outside wall of the house.People can plant tomatoes,carrots and green tea on them.So every day in the morning,you just need to walk outside and collect your meals.
Learning from the past
Looking to the future isn't the only way to be green.Sometimes,ancient techniques(古老的技术)can also help cut down energy use.For example,a chimney(烟囱)can be a useful air conditioner because it is easier for hot air to flow out of the chimney.

51.What is the best title(标题)of the passage?A
A.Green house of the future           
B.The greener,the better
C.How to build greenhouses           
D.Changes of the houses
52.We can heat water,produce electricity or create fresh air for the homeB.
A.with the root of a leaf              
B.with the energy from sunlight
C.with the soil under the ground      
D.with gardens on its walls
53.What will happen to the cover of the lizard house when it's in the bright sun?C
A.It will take in light.
B.It will produce energy.
C.It will turn dark.
D.It will turn white.
54.The passage seems to tell us that meals at home in the futureD.
A.will be more delicious            
B.need more cooks
C.cost as much as possible          
D.will be greener
55.A chimney can be a useful air conditioner but it used to causeA.
A.pollution         
B.accident        
C.noise        
D.techniques.

分析 未来的房子是什么样子?难道墙上有花园或与一池鱼共进晚餐?建筑师认为它们都有可能.唯一可以肯定的是,房屋将尽可能是绿色.世界上许多建筑师想建一个"树屋".就像叶子一样,房子的表面在白天收集阳光.能量可用于加热水,发电,甚至为屋子提供新鲜的空气.房子的"根"深入地下.它用土壤来控制家里的温度.蜥蜴房屋像蜥蜴一样,根据天气来改变颜色是蜥蜴房屋最重要的设计.在明亮的阳光下,房子会变成深颜色,以保护其免受强热.在黑暗的日子里,它会变成白色,并采集尽可能多的光线和热量来尽可能产生能量.家庭膳食这样的设计也许是以未来粮食生产作为建筑风格.房子外墙上有花园.人们可以在上面种植西红柿,胡萝卜和绿茶.因此,每天早上,你只需要到外面走走,收集你的膳食.学习过去展望未来并不是唯一维持绿色的方法.有时,古老的技术还可以帮助削减能源的使用.例如,一个烟囱可以是一个有用的空气调节器,因为它很容易使热空气流向外面.

解答 51.答案A 主旨大意题.由文中 What will the house of the future look like?Could it have gardens on its walls,or a pool with fish for dinner?Architects believe that they are all possibilities.The only thing for sure is that the houses will be as green as possible 可知 未来的房子是什么样子?难道墙上有花园或与一池鱼共进晚餐?建筑师认为它们都有可能.唯一可以肯定的是,房屋将尽可能是绿色,所以未来的房子是绿色环保的,故答案A最符合题意,故选A. 
52.答案B 细节理解题 由文中 Like a leaf,the surface of the house collects sunlight during the day.The energy can be used to heat water,produce electricity,and even create fresh air for the home 可知 就像叶子一样,房子的表面在白天收集阳光.能量可用于加热水,产生电力,甚至为屋子提供新鲜的空气,故选B
53.答案C 细节理解题 由文中 When it's in the bright sun,the cover of the house will turn dark to protect it from strong heat 可知 在明亮的阳光下,房子会变成深颜色,以保护其免受强热,故选C
54.答案D 主旨大意题 由文中 It has gardens on the outside wall of the house.People can plant tomatoes,carrots and green tea on them.So every day in the morning,you just need to walk outside and collect your meals 可知 房子外墙上有花园.人们可以在上面种植西红柿,胡萝卜和绿茶.因此,每天早上,你只需要到外面走走,收集你的膳食,可见未来家里的饭菜将是越来越绿色天然的,故选D
55.答案A 细节理解题 由文中 a chimney(烟囱)can be a useful air conditioner because it is easier for hot air to flow out of the chimney 可知 一个烟囱可以是一个有用的空气调节器,因为它很容易使热空气流向外面,把烧火的烟排出会引起对空气的污染,故选A

点评 本文有一定的难度,文章稍长,出现了一些生词需要自己结合文章来理解,本文的问题大部分是细节理解题,可以直接从文中找出,剩下的是主旨大意题只要理解文章意思也可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Could you tell me_____?
-About half an hour.(  )
A.how long it takes to walk to the Science and Technology Museum from school
B.how long it took to walk to the Science and Technology Museum from school
C.how far was it to walk to the Science and Technology Museum from school
D.how far it was to walk to the Science and Technology Museum from school

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.--You look worried.What's wrong?
--I went for a job interview yesterday and I ______the result.(  )
A.waited forB.was waiting forC.am waiting forD.will wait for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Nobody knew what to say and they just sat there in silence.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Sun Jian is ______ busy ______ he can't go to  the concert.(  )
A.such; thatB.too; thatC.so; that

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.I always look through the news _______ the Internet in my free time.(  )
A.inB.atC.onD.from

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Alice in Wonderland is a fantastic movie.It's about _________.(  )
A.how did Alice end the Red Queen's reign of terror
B.what did Alice end the Red Queen's reign of terror
C.how Alice ended the Red Queen's reign of terror
D.what Alice ended the Red Queen's reign of terror

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Would you please tell me _________?
-In half an hour.(  )
A.when the plane leftB.when the plane will leave
C.when will the plane leave   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Let's enjoyourselves(we) on Children's Day.

查看答案和解析>>

同步练习册答案