Once Mr King had a cat, and he loved it very much. He called it “Sky”, because he thought “Sky” was the strongest name in the world.
One day he had a meal at a restaurant with his cat. He met his old friend. He told him about his lovely cat and its name. His friend said, “How foolish you are! Sky is not the strongest thing in the world. My cat is called ‘Cloud’ because cloud is stronger than sky.” After hearing this, Mr King called his cat “Wind” because he thought wind was stronger than cloud.
After a few days he suddenly(突然)thought that “Wall” was stronger than wind. And “Mouse(老鼠)” was stronger than wall. So he went to his friend to ask for an idea. His friend said, “Don’t you think ‘Cat’ is stronger than mouse?” “Yes, but...”
The man thought and thought and then decided his cat’s name had better be “Cat” because a mouse was always afraid of a cat. Don’t you think Mr King is very silly(傻的)or funny?
1.Mr King ________ his cat very much.
A. didn’t like B. loved
C. hated D. hit
2.He decided his cat’s last name was ________.
A. Mouse B. Wall
C. CloudD. Cat
3.Mr King called his cat “Cat” because he thought ________ .
A. a cat was always afraid of a mouse
B. he liked this beautiful name
C. the name had more meanings
D. a mouse was always afraid of a cat
4. Mr King gave his cat ________ names in all(总共)and at last he called it “Cat”.
A. six B. five
C. four D. two
1.B
2.D
3.D
4.B
【解析】
试题分析:这篇短文讲述的是King先生有一只猫,他非常的喜欢它,他的猫叫Sky。后来在朋友的建议下他给他的猫该了很多名字,最后他的猫叫Cat。
1.细节理解题。根据短文的开头Once Mr King had a cat, and he loved it very much可知,King先生有一只猫,他非常的喜欢它。故选B。
2.细节理解题。根据文意可知,原本King先生的猫叫Sky,后来他遇到了他的一个朋友,在朋友的建议下,他给他的猫改了名字,最后The man thought and thought and then decided his cat’s name had better be “Cat”,他决定给他的猫起名Cat。故选D。
3.细节理解题。根据短文的最后一段The man thought and thought and then decided his cat’s name had better be “Cat” because a mouse was always afraid of a cat.可知,King现在最终给他的猫起名叫Cat,因为老鼠怕猫。故选D。
4.推理判断题。根据文意可知,King先生的猫原本叫Sky,后来他给它改名叫Wind,后来又改成Wall, 然后是Mouse,最后是Cat。所以一共是5个名字。故选B。
考点:故事类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏扬州江都宜陵中学九年级上月考1英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
If the rose can be said to be a special flower, then the apple can be said to be a special fruit. It is very important in American culture. American stories speak of Johnny Appleseed, who went throughout America collecting apple seeds and planting apple trees. He had a great love for nature and went through fields and farms adding richness and beauty to the country.
One of the first sayings taught to school children is, “An apple a day keeps the doctor away.” This short saying encourages children to eat fresh fruit to keep healthy. If someone always says good words to a person, people will call him an “apple polisher”. This, however, is not a good name. If someone is very dear to us, we say that he or she is the “apple of our eye”.
Most people believe that the fruit which Eve gave to Adam was an apple, even though the Bible(圣经) never says so. The apple, therefore, is a deep part of the language and stories of America.
An apple is also delicious. Apples can be cooked in many ways, used as a dessert, and made into sweet juice.
In many parts of the country during the harvest season, a popular activity is to go into an apple garden to pick apples. Washington, D. C. and New York are both famous for
their apples.
Finally, when it’s time to take a vacation to American cities, one can always visit New York, which is “the biggest apple” of all the American cities.
![]()
1. What does the underlined phrase “apple polisher” mean?
A. Something for cutting apples.
B. A person who likes to please others.
C. A person who is dealing with fruits.
D. A machine for cleaning apples quickly.
2. “An apple a day keeps the doctor away” is a proverb about ____________.
A. cooking B. medicine
C. shopping D. health
3. Which of the following is TRUE with apples?
A. Apples are medicine.
B. Apples are the most important food.
C. New York is famous for its big apples.
D. The Bible says Adam was given an apple.
4. The passage is mainly about___________.
A. stories about the apple
B. apples in American culture
C. some famous sayings of the apple
D. big cities that is famous for apples
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏扬州江都宜陵中学七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
一Is there ____ bread in the fridge?
一Yes. Would you like _________?
A. any; any B. some; any
C. some; some D. any; some
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏扬州江都区宜陵镇中学八年级上周练英语试卷(解析版) 题型:单项填空
There isn't ______ with your bike.
A. wrong anything B. something wrong
C. anything wrong D. wrong something
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏扬州江都仙城联合体八年级10月联考英语试卷(解析版) 题型:单词拼写
Last summer holiday, I took a trip to Yunnan. It is in the southern part of our country. It is really a very great place with beautiful m 1. , clean rivers and kind people. Trees and flowers are seen everywhere. Every year lots of v 2. come here to enjoy themselves.
Maybe you know Shi Lin (stone forests). There are all kinds of s 3. stones. Some of the smaller stones look like graceful girls; and the b 4. stones look like handsome men. Other stones look like cats, mice, elephants and so on. Of all the stones, the stone like a beautiful girl in a legend (传说)is the most f 5. . Her name is A Shima, I am sure you know this name.
I also went to Li Jiang. A river runs t 6. the whole city. If you go along the river, you'll never get
l 7. , it’s easy for you to find your way. There are many ethnic minority(少数民族) people in Yunnan. They are very cordial (热情的). And they all like singing and dancing. We danced with them a 8. the campfire(篝火) that night. I really had a good time.
I like the elephants and fruits there b___9.___. An elephant is even taller than me! I even sit on its back, though I was very afraid at first. I took some photos with it. The fruits there are very fresh and delicious. They are very good for our h 10. .
The trip to Yunnan is so wonderful that I will never forget it.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏扬州江都仙城联合体八年级10月联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
_____ does Daniel live from his school?
A. How long B. How often
C. How far D. How much
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏扬州江都仙城联合体八年级10月联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
My elder sister got first in the exam. She is looking ______ at the score. How ____she is!
A. happily…happy B. happy…unhappy
C. happily…happily D. happy…happy
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏扬州江都仙城联合体九年级10月联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— I know smoking is bad for my health, ____ I just can’t give it up.
— It is easier said than done.
A. for B. or C. but D. so
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com