精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Once there lived a rich man called King.He loved chatting (聊天)very much.Every day he had his men do all the housework,so he had enough time to chat with others.
One summer afternoon,his friend Bruce invited him to his birthday party.King kept on chatting at table.Later,all the other friends had left,but he didn't notice it.Bruce was worried,because he had just received a call from his sister and he would go to the station to meet her.But King didn't say goodbye to him,and he went on chatting.At that time,King's wife came in and asked her husband,"Would you like a roast(烤制的)bird,dear?"
"Of course,"King answered,"but where is it?"
"I heard a bird singing in the big tree outside just now,"said the woman."I want it to be the last dish.I'll cut the tree down.…."
"But I,m afraid it will fly away when you begin to cut the tree,"said King.
"don't worry about it,dear,"the woman said with a smile."It is a foolish bird.It doesn't know when to leave."

根据短文内容,判断下列各句正误.正确的在题前括号内写"T",错误的写"F".
76.King liked chatting with others,T
77.It was Kings birthday and he invited Bruce to his house.F
78.Bruce wanted to meet her sister at the station but King didn't leave.T
79.There was a bird singing in the big tree outside just now.F
80.All the friends stayed for the last dish 一 roast bird.F.

分析 曾经有一个有钱人金非常喜欢聊天,一个夏天下午,他的朋友布鲁斯邀请他去参加他的生日会,金在饭桌上一直聊天,所有的其他的朋友都走了,他都不知道.布鲁斯因为接到他姐姐的电话要去车站接她,但是金也不离开,还在聊天,这时,金的妻子过来问金要不要一只烧烤的鸟.金说当然想要,但是在哪里呢?他的妻子说我刚刚听到一只鸟在树上唱歌,我想让它成为我们最后一道菜,我要将树砍了.金说你去砍树的时候鸟会飞走.金的妻子说,这是一只笨鸟,不知道什么时候离开.

解答 76.答案:T.细节理解题,根据第一段He loved chatting (聊天)very much.可知金喜欢聊天,故填T.
77.答案:F.细节理解题,根据第二段his friend Bruce invited him to his birthday party可知是布鲁斯邀请金去参加他的生日会,故填F.
78.答案:T.细节理解题,根据第二段because he had just received a call from his sister and he would go to the station to meet her.But King didn't say goodbye to him可知布鲁斯要去接姐姐,但是金不走,故填T.      
79.答案:F.推理判断题,根据最后一句"don't worry about it,dear,"the woman said with a smile."It is a foolish bird.It doesn't know when to leave."
可知金的妻子是在说金,不是真的有一只鸟,故填F.   
80.答案:F.细节理解题,根据第二段Later,all the other friends had left,可知其他所有的朋友都走了,故填F.

点评 判断正误题主要考查我们对文章的具体事实、信息的理解能力.一般是根据文章的事实或细节,给出一个句子,判断其正误.这类文章比较直接,难度相对较小.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1."You know,these cups brings to my mind a story I heard,"Mary said to her students.She poured some tea.There were four of them and there were four completely different cups on the tables.
"I heard there was a teacher who took all his students for tea.His students were surprised that all the cups on the table were different.They all took a cup and started drinking their tea,each looking at the cups of others.The teacher said,"Did you notice your behavior?You are all looking at each other's tea cup and some of you even envy(羡慕)the finer cups of others."
"I put the different cups here on purpose.I want to say life is like this tea.You all have the same thing in your cups--tea.And yet you cannot truly enjoy it in your envy of another's cup.You forget to enjoy your own life when you envy someone else's life.We all have the same thing--life.We should care more about the tastes of your own life.So now,taste your own tea.Does it matter from which cup it came from?"Mary finished telling her story and her students all sat in silence for a while,enjoying their tea.
And it really did not matter a bit from which teacup they drank.

58.Which of the following statement is TRUE?C.
A.All of the students had the same kind of cups.
B.One of the cups is different from others.
C.All of the cups were filled with the same tea.
D.There was different tea in different cups.
59.What should we learn from the story?D
A.Envy others and make progress.B.All the lives are the same.
C.Work hard and catch up with others.D.Try to enjoy your own life.
60.Which is the best title for the story?B
A.More than tea in a cup               B.The same cups,the same tea
C.The taste of the tea                 D.Different cups,different tea.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.An old man walked slowly with a cane(手杖)into the restaurant.His old jacket,worn-out (穿破的)shoes made him stand out from the usual crowd.
A young waitress watched him move towards a table by the window.She ran over to him,and said,"Here,sir…let me help you with that chair."Without saying a word,he smiled and nodded(点头)to show his thanks.After he finished his breakfast,the waitress brought him the change(零钱)from his bill.She helped him up and walked with him to the front door.
When she went to clean his table,she found a note on a napkin.Under the napkin was a 100-dollar bill.The note on the napkin said,"Dear miss,I respect you very much and I can see you respect yourself,too.It shows by the way you treat others.You have found the secret of happiness.That is your kindness.It will make everyone you meet happy."
The old man she served was the owner of the restaurant.
91.What was the old man wearing when he walked into the restaurant?His old jacket and worn-out shoes.
92.What did the waitress find when she went to clean the old man's table?A note and a 100-dollar bill.
93.Was the old man the owner of the restaurant?Yes,he was.
94.According to the passage,what is the secret of happiness?Kindness
95.What can you learn from the story?We should be kind to others./We should respect each other..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.John sent his mother expensive presents on his mother's birthday every year.He liked to show her how rich he was.
"I must find something wonderful for her,and it must be the only one in the whole world."John thought.
He advertised (登广告) in the newspapers."Wanted-the best present for the woman who has everything."
For many days his telephone did not stop ringing.People phoned him from all over the world.They wanted to sell him"the best present".But they did not have anything that was the only one in the whole world.
Then less than a week before his mother's birthday,a man came to his office.He was carrying a cage,and in the cage there was a large bird.
"This bird,"the man said,"can speak ten languages and sing any pop song.There is no other bird like it in the world."
"I will listen to it,"John said."If what you said is true,I will buy the bird from you."
The man spoke to the bird."Talk to me in French,"he said.The bird spoke to him in French."Tell me a joke in Japanese,"he said.The bird told him a joke in Japanese."Sing a famous pop song,"he said.The bird sang a famous pop song.
"I'll buy it,"John said."How much do you want?"
"One hundred thousand dollars,"the man said.This was a lot of money but John paid him.Then he sent the bird to his mother with a birthday card.
The day after his mother's birthday he phoned her."Well,mother,"he said,"Is the bird wonderful?"
"Oh,it was delicious,dear,"she said.
56.Why did John send her mother expensive presents for her birthday every year?C
A.Because he loved his mother very much.
B.Because his mother needed these presents.
C.Because he wanted to show he had a lot of money.
D.Because he was the richest man in the world.
57.How did people know John wanted the best present in the world?B
A.They rang John up.
B.They knew it from the newspapers.
C.John phoned them one by one.
D.They knew it on TV.
58.When did the man with a bird come to visit John?C
A.Two weeks before John's mother's birthday.
B.On John's mother's birthday.
C.About five days before John's mother's birthday.
D.Less than a week after John's mother's birthday.
59.Why did John pay the man a lot of money for the bird?D
A.Because it was such a beautiful bird.
B.Because he wanted to help the poor man with the bird.
C.Because the bird could look after his mother.
D.Because John  thought  the bird could make his mother happy.
60.What does the sentence"It was delicious,"really mean in the story?A
A.His mother ate the bird.
B.His mother let the bird fly away.
C.His mother began to learn languages from the bird.
D.His mother thought  it  was the most  expensive present in the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.I am hungry for becoming an English teacher in the future.(  )
A.am looking forward to becomingB.need some food to become
C.forget to becomeD.want to becoming

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.A young man was called up for army service (参军服役),so he had a medical examination.(61)B   He said to the young man,"Take your coat and shirt off,loosen (松开) your belt and sit on that chair."
After the young man heard this,(62)A.The doctor looked at him for a moment.But the doctor didn't  get up from his chair arid then said,"OK.Put on your clothes again."The young man felt very puzzled (迷惑)and said,"(63 )D!"
"It is unnecessary,"the doctor said gently."When I told you to take off your coat and shirt,you heard me all right,so you aren't deaf.(64 )C,so your eyesight is good enough for the army.You tried to take your clothes off and to sit on the chair,so your body must be healthy,and you understood what I told you to do and did it without a mistake,so you must have enough intelligence(智商)for the army."
根据短文内容,将A-D填入61-64小题,然后完成第65小题.
A.he took off his coat and shirt quickly and loosened his belt and then sat down
B.The doctor was sitting at a desk when he went in
C.You saw the chair I pointed to
D.you haven't examined me at all
65.What do you think of the doctor?A
A.Clever and humorous.
B.Rude but
C.Silly and deaf.
D.Foolish and rude.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.--What do you think of Lucy?
--She is           honest girl(  )
A.anB.aC.the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-How heavily it's raining!Could you pick me up to school?
-No problem.(  )
A.drive meB.follow meC.phone meD.leave me

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.-What's the secret of yoursuccess(success)?
-Work hard.

查看答案和解析>>

同步练习册答案