精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.On a cold winter afternoon,Susan was walking home from a supermarket.She was feeling a little tired,as she was carrying her shopping bags.They were so heavy that she decided to have a rest in the park.She walked towards the gate of the park.She noticed a poor man walking out of a restaurant in front of her.The man was holding a paper bag.He walked to a rubbish bin(箱)and started looking through it.
Susan suddenly felt sad.She knew this man would take all that he could get,so she went up to him and gave him some fruit.The man looked up in surprise and took what she gave him.A big smile appeared on his face and she felt very happy.Then he said,"Wow!First someone gave me this sandwich,then the orange juice,and now some delicious fruit.This is my daughter's lucky day.Thank you,girl."Then he went away,singing a song.
Just then,Susan understood what the saying"Giving is getting"really meant.Everyone in the world needs help; everyone can offer help and everyone will be helped by showing kindness.
Giving sometimes doesn't cost much,but it means a lot to the people who you help.The man's happiness at that moment comes into Susan's mind every time she has the chance to help others.

36.Susan felt a little tired because sheD.
A.walked so fast 
B.looked through a rubbish bin
C.felt cold 
D.carried heavy shopping bags
37.The poor man feltBwhen Susan gave him some fruit.
A.sad 
B.surprised 
C.interested 
D.kind
38.The poor man's daughter couldn't getC that day.
A.orange juice 
B.some fruit 
C.a new coat 
D.a sandwich
39.Which of the following is TRUE according to the passage?A
A.The poor man had no money to buy food for his daughter.
B.It was the poor man's daughter's birthday.
C.The poor man asked Susan for some fruit..
D.The story happened at Christmas.
40.The title of the passage isC.
A.Giving means taking 
B.A poor man
C.Giving is getting
D.A kind woman.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要叙述了苏珊在一个寒冬的下午,从超市回家,背着沉重的购物袋,觉得有点累,想到公园休息一下的时候,她看到一个贫穷的老人去垃圾箱寻找食物,她感到很难过,就给了他一些水果,这个老人很吃惊的看着她,把水果接过去了,老人笑容满面,苏珊也觉得很高兴,他说"这是我女儿的幸运日,第一次有人给我三明治,橘汁,水果"然后唱着歌走了.这时,苏珊想起了"付出就是收获"这个谚语的真正意义,每个人都需要帮助,每个人都可以提供帮助,付出并不一定很多,但是对于你帮助的人来说,可能就是很多.

解答 36.D.细节理解题.根据"She was feeling a little tired,as she was carrying her shopping bags."可知是由于背着沉重的购物包,才感觉到累的,故选D.

37.B.细节理解题.根据"The man looked up in surprise and took what she gave him."可知当苏珊给这个人水果,这个老人感到很吃惊,故选B.

38.C.细节理解题.根据"First someone gave me this sandwich,then the orange juice,and now some delicious fruit.This is my daughter's lucky day."可知他的女儿可以得到三明治,橘汁,水果,没有得到新外套,故选C.

39.A.细节理解题.根据"She noticed a poor man walking out of a restaurant in front of her."以及"He walked to a rubbish bin(箱)and started looking through it."这个贫穷的老人去垃圾箱寻找食物,可知他没有钱买食物,故选A.

40.C.标题概括题.本文主要讲述了苏珊在寒冬的下午帮助了一个贫困的老人,给了他水果,老人很高兴,苏珊也很高兴,根据"Susan understood what the saying"Giving is getting"really meant"苏珊明白了"付出就是收获"的真正意义,所以本文最好的标题就是"付出就是收获"故选C.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,从短文中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

13.Thank you very much for your invitation.
Thanksalotfor your invitation.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Little Mermaid(美人鱼)            to Shanghai and visitors can see it there now.(  )
A.has movedB.has been movedC.will moveD.was moved

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-___________ do you have an art festival in your school?
-Once a year.(  )
A.How oftenB.How manyC.How soon

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

7.Two years ago,my parents died in a car accident.Ever since then,my elder brother and I have had to work part-time to make a living.I have been working as a part-time waiter in a restaurant for six months,and now I've just got my salary.
I was walking back to school and saw the notice board in the hall.There was a notice asking for donations(捐赠)for the earthquake.A girl called Amanda was reading the same notice.She came from a very wealthy family.You could see that easily from her nice clothes and gadgets(小玩意儿).
"Aren't you going to donate?"I asked,"People there must be having a really hard time.All their houses have been destroyed by the earthquake.They've got nothing left,no place to live,nothing to eat or…"
"Sorry,I don't have money to spend on that!"she laughed."I have 10new dresses to buy.I need to get a new phone.And then I'm planning to fly to Paris for the weekend."With these words,she walked away.
I took the money from my pocket and walked to Mrs Tawreen's office.
"Excuse me,ma'am,"I said.‘I don't have too much for a donation,just 300yuan.Could I just donate this?"
Mrs Tawreen smiled,"Wow,300yuan,my dear?Well,I have to tell you that,of all the donations we've received from our students so far,it's the largest amount.And yes,you may donate right now."
I put the notes into the donation box.Maybe my brother and I would have to miss a few meals this month,but it would make a difference to the lives of those less fortunate than us.

93.What happened to the boy's parents two years ago?His parents died in a car accident.
94.Why did the brothers have to get part-time jobs?Because they had to make a living by themselves.
95.Amanda wasn't a warm-hearted and helpful girl,was she?No,she wasn't.
96.What did the boy decide to do after he read the notice asking for donations?He wanted to donate some money.
97.Who donated the largest amount of money among the students of that school?The writer
98.Why would the boy and his brother have to miss a few meals after donating the money?Because they didn't have enough money for themselves..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

17.He can't speak English or  German.(改为同义句)
He can speakneither Englishnor  German.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.I can          see the words on the blackboard clearly.Could you pass me my glasses?(  )
A.almostB.alreadyC.hardlyD.still

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.He has       for three or four days.(  )
A.got a headacheB.fallen illC.caught a coldD.had a cough

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.I have threeaunts.(划线提问)
Howmany aunts do you have?

查看答案和解析>>

同步练习册答案