精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.One day I got into a taxi and we took off for the airport.
We were driving in the right way when suddenly a black jeep jumped out of a parking space right in front of us.My taxi driver had to stop the car at once,and missed the other car by just inches!The driver of the other car started shouting at us.My taxi driver just smiled and waved at the guy,and I mean,he was really friendly.
So I asked,"Why did you just do that?This guy almost destroyed your car and sent us to the hospital!"This is when my taxi driver taught me what I now call,"The Law of the Garbage Truck(垃圾车)."
He explained that many people are like garbage trucks.They run around full of garbage,full of anger(愤怒).As their garbage gets more,they need a place to dump it and sometimes they'll dump it on you.Don't take it seriously.Just smile,wave,wish them well,and move on.Don't take their garbage and pass it to other people at work,at home,or on the streets.
Life's too short,so…

28.Which is the correct order of the events that took place in the story?C
a.I took a taxi to the airport.
b.The driver of the other car shouted at us.
c.A black jeep suddenly jumped right in front of us.
d.Our taxi nearly crashed into the other car.
e.My taxi driver taught me the law.
f.My taxi driver smiled and waved.
A.a-e-b-d-f-c
B.b-a-e-d-c-f
C.a-c-d-b-f-e
D.f-e-a-c-d-b
29.The writer's purpose in writing the story is toD.
A.share the terrible ride with us
B.tell us how to drive safely
C.show us how great the taxi driver is
D.show us how to deal with life more wisely
30.The paragraph following the passage will be aboutC.
A.the writer will never forget the taxi driver
B.the writer will become a good and friendly taxi driver,too
C.the writer will be better at dealing with anger in his life
D.the writer will be always friendly to others.

分析 有一天,我上了一辆出租车,我们去机场.
我们当时正行驶在道路上,突然一辆黑色的吉普车从我们前面的一个车位跳了出来,我的出租车司机不得不立刻停了车,和另一辆车只有几英尺!另一辆车的司机开始对我们大喊大叫,我的出租车司机只是微笑着向那个家伙挥手,我的意思是说,他真的很友好.
于是我问:"你为什么要这样做?这个家伙几乎毁了你的车,把我们送到医院去了!"这是当时我的出租车司机告诉我的话,现在我就称呼它为-垃圾车定律.
他解释说,很多人都像垃圾车,他们到处跑,充满了愤怒,当他们的垃圾得到更多,他们需要一个地方倾倒,有时他们会倾倒在你这,不要太当真,只是微笑,挥手,祝他们好,继续前进,不要带着他们的垃圾,并传递给其他人,在工作,在家里,或在街上.
生命太短暂了,所以…

解答 28:答案:C.细节理解题.这个故事发生的顺序是 I got into a taxi and we took off for the airport作者乘出租车去机场;suddenly a black jeep jumped out of a parking space right in front of us一辆黑色的吉普停在了我们的前面;and missed the other car by just inches!我们的车几乎撞到另一辆;The driver of the other car started shouting at us其他司机朝我们大喊;My taxi driver just smiled and waved at the guy我的出租车司机微笑着挥手;This is when my taxi driver taught me what I now call,"The Law of the Garbage Truck(垃圾车)."司机给我讲原则.可知选C.
29:答案:D.主旨大意题.根据This is when my taxi driver taught me what I now call,"The Law of the Garbage Truck(垃圾车).They run around full of garbage,full of anger(愤怒).As their garbage gets more,they need a place to dump it and sometimes they'll dump it on you.Don't take it seriously.Just smile,wave,wish them well,and move on.Don't take their garbage and pass it to other people at work,at home,or on the streets.我的出租车司机告诉我的话,现在我就称呼它为-垃圾车定律.很多人都像垃圾车,他们到处跑,充满了愤怒,当他们的垃圾得到更多,他们需要一个地方倾倒,有时他们会倾倒在你这,不要太当真,只是微笑,挥手,祝他们好,继续前进,不要带着他们的垃圾,并传递给其他人,在工作,在家里,或在街上.可知作者写这篇文章的目的是为了告诉我们要明智的处理生活中的问题.故选D.
30:答案:C.推理判断题.结合They run around full of garbage,full of anger(愤怒).As their garbage gets more,they need a place to dump it and sometimes they'll dump it on you.Don't take it seriously.Just smile,wave,wish them well,and move on.Don't take their garbage and pass it to other people at work,at home,or on the streets.本文是司机告诉作者怎样处理生活中的生气恼火,作者学习了一个生活中的定律,根据最后一段Life's too short,so…可知接下来作者将阐述从这件事当中明白的道理,那就是生命太短暂了,要擅长处理生活中的恼火问题,享受人生.故选C.

点评 细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:改错

13.每句只有一处错误,请将错误部分的字母标号填在题后括号内,并将正确答案写在横线上,保持句意不变
I need to know what time my chemistry teacher will reach this afternoon.reach改为 arrive.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

14.One day,a woman sat next to a man in a park.(36)Apointed to the boy who was swinging(荡秋千)and said,"What a nice boy!"
"Yes,he's a (37)Bboy.He's my son".The man said.Then,he (38)Dhis watch and called to his son,"Shall we go.Todd?"
Todd answered,"Five more minutes,Dad,Just five more minutes."The man (39)Band Todd continued to swing.
Five (40)Dpassed and the father stood and called again to his son."Time to go now."Again Todd said."Five more minute,Dad Just five more minutes,please."
The man smiled and said,"OK."
"You are (41)Ca patient father,"the woman said.
The man smiled and then said,"My elder son Tommy was killed by a drunk driver last year (42)Bhe was riding his bike near here.I never spent (43)Atime with Tommy.I've promised that the same mistake can't happen (44)CTodd.He wants to have five more minutes to swing.The (45)Ais that I also have five more minutes to watch him."

36.A.SheB.TheyC.WeD.He
37.A.stupidB.goodC.looked forD.looked at
38.A.looked likeB.looked afterC.looked forD.looked at      
39.A.disagreedB.agreedC.thooughD.understood
40.A.timesB.hoursC.secondsD.minutes
41.A.easilyB.quietlyC.reallyD.happily
42.A.thatB.whileC.ifD.how
43.A.muchB.manyC.a fewD.few
44.A.withB.inC.toD.for
45.A.truthB.questionC.mistakeD.trouble.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

6.A:(71)BCould you tell me where the supermarket is?
B:Yes,it's on the second floor.
A:Hmm…First I need to buy a book about history.(72)G
B:Yes.You can find one on the fourth floor.
A:Oh,I also need to change some money.
B:(73)EIt's just behind you.
A:Good.I think that's everything.Oh,no,there's one more place I need to go.
B:Yes?
A:(74)C
B:Yes,there's a cafe on the fifth floor.You can enjoy coffee there.
A:(75)D
B:You're welcome.
A.How far is it from here?B.Excuse me.C.Do you know if there's a place to drink coffee around here?D.Thank you so much.E.Well,there's a bank on the first floor.F.Can I help you?G.Is there a bookstore near here?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Bill,wake up.It's time to________/ɡet/up.(  )
A.getB.petC.setD.wet

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Work hard,and your dream will come true.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.There are so many kinds of Mp3in the shop.We can't decide     .(  )
A.what to buyB.to buy whatC.which to buyD.to buy which

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-There's going to _______ an English evening tonight.Would you like to go with us?
-I'd love to.(  )
A.haveB.hasC.isD.be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.He caught few fish yesterday in the lake,        ?(  )
A.did heB.didn't heC.does heD.doesn't he

查看答案和解析>>

同步练习册答案