精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Twenty-three-year-old Michael Phelps has become a phenomenon (神话) in swimming.
At the 2008Summer Olympic Games,he won eight gold medals.That was more than the whole Australian team could put together.He beat (打败) Mark Spitz's 1972record of seven wins in the pool at the one Olympics.Phelps has put his name next to seven world records.
Nine days,17games,morning and night he competed and won.He had to beat former (从前的) world record-holders and gold medalists.He had to turn their wins into old news.
Michael Phelps started to swim at the age of 5.Guess which stroke (动作) he first tried?The backstroke.It's because he didn't want to put his face in the water.
By the age of 7,he had taken part in a lot of swimming competitions.At 11,he met Bob Bowman who saw the kid's great talent.
How did Phelps become so good?He was born with the body of a swimmer.He stands 1.87meters high and has a wide wingspan (臂展).He knows how to use his body to full advantage.His hands and feet are like paddles (踏板) in the water and he has a strong kick.
But that's not all;he also has the heart and will to win.He thinks that anything is possible as long as you put your mind to it.
Swimming is Phelps'life.Every day he spends five hours in the water,swimming about 11kilometers.He never takes a day off.This is a young man who knows what he wants.
"If I didn't swim my best,I'd think about it at school,at dinner,and with my friends.It would drive me crazy,"he said.
"There are no limits (限制).The more you dream,the further you get."

38.Who did best in swimming at the 2008Summer Olympic Games?C
A.Bob Bowman.
B.Mark Spitz.
C.Phelps.
D.The Australian team.
39.How many games did Phelps take part in at the 2008Summer Olympic Games?D
A.8.
B.9.
C.7.
D.17.
40.Why did Phelps try backstroke first?C
A.Because he was born with the body of a swimmer.
B.Because his hands and feet were like paddles in the water.
C.Because he didn't want to put his face in the water.
D.Because he had a wide wingspan.
41.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.Phelps is the best swimmer in Australia.
B.It was Mark Spitz who saw the kid's great talent.
C.Phelps won 8gold medals and broke 7world records.
D.At the age of seven,Phelps started to swim.
42.What can we learn from this passage?D
A.The Australian team got 8gold medals at the 2008Summer Olympic Games.
B.If you have a wide wingspan,you must be a good swimmer.
C.Phelps was made to spend all his time swimming every day.
D.Nothing is impossible if you put your heart into it.

分析 23岁的迈克尔•菲尔普斯已经成为泳坛神话.在2008年的夏季奥运会上,他独得八金.这比整个澳大利亚代表团(赢得的金牌数)都多.他打破了马克•施皮茨在1972年创造的一届奥运会游泳项目独得七金的纪录.菲尔普斯还打破了七项世界纪录.9天,17场比赛,他从早到晚就是比赛、胜利、比赛、胜利…他必须击败过去的世界纪录保持者以及金牌获得者.他必须将他们的胜利打落尘埃.
   迈克尔•菲尔普斯5岁起开始游泳.猜一猜刚开始他练什么泳姿?是仰泳.这是因为他不愿意将脸埋在水中.到7岁的时候,他已经参加了多项游泳比赛了.11岁时,他遇到了鲍勃•鲍曼,后者看出了菲尔普斯不凡的天赋.
   菲尔普斯是如何变得如此杰出的呢?因为他生来就具备游泳的优势.他身高1米87,臂展宽阔.他知道如何充分利用自己的身材优势.他的手掌和脚掌就像水中的桨,他的腿部力量也很强劲.
但还不止于此;他还有对胜利的憧憬和渴求.他觉得只要你执意去做,那么没有什么不可能的.
   游泳便是菲尔普斯的人生.每天他在泳池中训练5个小时,游泳的距离大约11公里.他从不缺席训练.这是一位清楚了解自己要些什么的年轻人.
"假如我游不出最佳水平,我会在上学的时候想这个事儿、在吃饭的时候想这个事儿、跟朋友在一块儿时也想这个事儿.这会让我疯掉的."他说.
"人生无极限.你的梦想越大,你的成就就会越大."
   试题分析:这篇短文主要介绍了美国著名运动员菲尔普斯,告诉我们他除了有很好的身体条件以外,坚强的意志和刻苦的锻炼是他成功的秘诀.同时提醒我们只要你全身心的投入,一切皆有可能.

解答 38.答案:C 细节理解题  短文开篇介绍了"23岁的迈克尔•菲尔普斯已经成为泳坛神话."再根据短文第二段At the 2008 Summer Olympic Games,he won eight gold medals.That was more than the whole Australian team could put together.描述,可知2008年夏季奥运会上游泳赛事最大的赢家是菲尔普斯,故选C.
39.答案:D 细节理解题 根据第三段Nine days,17 games,morning and night he competed and won.描述,可知2008年菲尔普斯参加了17项赛事,故选D.
40.答案:C细节理解题 根据第四段The backstroke.It's because he didn't want to put his face in the water.描述,可知菲尔普斯一开始练习仰泳,这是因为他不愿意将脸埋在水中.故选C.
41.答案:C 细节理解题 根据原文中的That was more than the whole Australian team could put together."这比整个澳大利亚代表团(赢得的金牌数)都多."判断选项A错误;根据原文中的At 11,he met Bob Bowman who saw the kid's great talent."11岁时,他遇到了鲍勃•鲍曼,后者看出了菲尔普斯不凡的天赋."判断选项B错误;根据原文中的Michael Phelps started to swim at the age of 5.可知菲尔普斯五岁时开始游泳,判断选项D错误;根据短文第二段描述:At the 2008Summer Olympic Games,he won eight gold medals,和Phelps has put his name next to seven world records.可知他赢得八块金牌,打破七项世界纪录,选项C正确,故选C.
42.答案:D 细节理解题 根据原文中的That was more than the whole Australian team could put together."这比整个澳大利亚代表团(赢得的金牌数)都多."判断选项A错误;选项B题干的意思是"如果一个人臂展宽阔,有身体上的优势就一定会成为一个优秀的游泳队员"这种说法是错误的,因为一个人取得成功还要具备很多优秀的品质,如坚持、毅力、拼搏等,所以选项B错误;选项C,根据原文中的Every day he spends five hours in the water 可知菲尔普斯每天花费五个小时游泳,而不是所有的时间都在游泳,判断选项C错误;选项D,根据But that's not all;he also has the heart and will to win.He thinks that anything is possible as long as you put your mind to it.及上下文描述,可知我们得到的启发是:只要你全身心的投入,一切皆有可能.故选D.

点评 做阅读理解时,要注意培养自己快速阅读的习惯.切不可在个别难懂的词句上磨蹭,只要全篇理解了,个别难懂的词句可以根据上下文和构词法去猜测,去推断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.It's reported that Kobe has beenaway (离开) from the NBA since April 14,2016.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

18."When it comes to Earth,there's no time to waste,"says the Earth Day Network.And that is right.Protecting our environment is very important,and World Earth Day was (16)C in 1970to raise people's environmental awareness.On April 22,People around the world celebrate Earth day.
Every year there is a special (17)B,and this year it is"Trees for Earth",so Earth Day will be all about planting trees.Their goal is to plant 7.8billion trees (18)D the next five years.
That's a big goal,and you might wonder(19)B trees are so important.Well for one,they can help stop climate change.Carbon dioxide (二氧化碳) is a chemical in our atmosphere,but.(20)A make too much of it.Each person makes about 2.3tons a year,which is bad for the environment.
Well guess what!Trees (21)C carbon dioxide and protect the air quality.Planting new trees is important because people cut down (22)A trees.Last year,there were 3trillion(万亿) trees in the (23)B,about 139billion in China.But according to Time,the world's total number has been (24)D cut in half since human civilization (文明) began.That's because 15billion trees are cut down every year.
So we need to plant more to replenish (补充) the ones e've lost.One tree can take in 48pounds (21.8kg) of carbon dioxide per year.And it's still one of the cheapest and (25)Bways to get rid of carbon dioxide.
But don't forget that you can also help the environment by cutting down on how much energy or water you use every day.Every little thing helps!
    
16.A.setB.producedC.createdD.found
17.A.nameB.themeC.sayingD.sign
18.A.forB.afterC.byD.in
19.A.whatB.whyC.whetherD.how
20.A.humansB.animalsC.ghostsD.plants
21.A.take outB.put outC.take inD.put in
22.A.countlessB.hopelessC.uselessD.endless
23.A.wildB.worldC.forestD.space
24.A.hardlyB.neverC.reallyD.almost
25.A.mostB.bestC.fewestD.worst.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Napoga is a 12-year-old girl in Ghana,Africa.It is hard for her family to get clean water.Every morning,she leaves home at half past five to get clean water for her family in a village far away.It takes her six hours to get enough clean water for daily cooking and drinking.She has no time to go to school or to play with her friends.Millions of people in the world are like Napoga.They can't get enough clean water to keep healthy.
Earth Day is April 22.But on all other days,we must also remember it.The water we use is the most important natural resource* on the earth.Water covers 70% of the earth's surface*.But most of that is sea water.We can't use it for very many things.Fresh water covers only 1% of the earth's surface.
Now we all face serious water problems.One of them is water pollution.All kinds of things from cars,factories,farms and homes make our rivers,lakes,and oceans dirty.Polluted water is very bad for people to drink.And dirty water is bad for fish,too.Now,34% of all kinds of fish are dying out.How do cars and factories make our water dirty?First,they pollute the air.Then,when it rains,the rain water comes down and makes our drinking water dirty.Dirty rain,called acid rain,is also bad for plants,animals and buildings.
Scientists say that in 30years,more than half of the people in the world won't have enough clean water.We have to save water for ourselves and our children.
44.It isB for Napoga's family to get clean water.
A.easy
B.difficult
C.good
D.bad
45.Acid rainD.
A.is only bad for living things
B.can be produced in factories
C.doesn't do harm to people,but it's bad for plants,animals and buildings
D.doesn't just do harm to humans but to animals,plants and buildings
46.Paragraph 3mainly talks aboutA.
A.water pollution
B.water protection
C.dirty water
D.drinking water
47.Which of the following is TURE according to the passage?D
A.Napoga can go to school or play with her friends.
B.Millions of people in the world like Napoga can get enough clean water.
C.Now 50% of all kinds of fish are dying out.
D.Water is the most important natural resource on the earth.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.阅读下面短文,把A-D四个句子填入文中空缺处,使短文内容完整、正确、然后完成第75小题.
3Dprinters have been around us for some time.There is a lot you can do and image with a 3D printer.71B
A company in China has recently used 3D printers to make ten full-sized housed in just 24hours.72D.These houses are printed wth special"ink"that has been made from industrial construction waste.The using of cheap materials makes it possible to print each house under$5000.The CEO of the company says,"73A"He plans to set up 100recycling factories across China and changing waste into cost-effective"ink"for 3D printers.74CHowever,at present,multi-storeys 3D-printed building are not allowed in China.So,it's important that the 3D printing technology will be widely used to build any time soon.Maybe there be still a long way  to go.

75.According to the passage,which of the following is TURE?C
A.Each of the printed housed costs at least 5000dollars.
B.There's no limit in China to print tall building with 3Dprinters.
C.The 10full-sized houses are printed out of recycled materials.
D.3D printers will soon caome into commom use to build houses.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.A reporter mustinterview/'int?vju:/people every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

18.Dear Helen,
Your father will go to the supermarket after work this afternoon.There's something wrong (11)Aour clock and we need a new one.So it'll be a little late when he(12)Bhome.You can do your homework(13)Dyou are waiting for him.If you are hungry,there're(14)Bcakes in the fridge.If Mrs Brown asks about the plan for tomorrow.(15)Cher to give me a call.Now i'm going to see your aunt Susan.She has just had a baby!

11.A.withB.aboutC.forD.from
12.A.getB.getsC.will getD.is getting 
13.A.untilB.ifC.unlessD.while 
14.A.anyB.someC.a littleD.much 
15.A.asksB.askingC.askD.asked.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.These days,more and more students in the UK are talking a"gap year"between their graduation from school and their university studies.This means they can take a year off to do something else,before they start their studies.
For most students,spending time in foreign countries is the favorite activity---and Australia is the favorite place to go.
Many parents,teachers and business people agree that travelling can teach important values.
"After a year of travelling,I left I'd grown up.I had learnt the importance of relationships with people,on all kinds of levels."
There are many companies around the world that welcome these students on their projects---helping people in poorer countries,or even in your home country.Although you don't get paid for your work,this kind of work can teach important skills---decision making and finding answers to problems,for example---that will help many students in a job one day.
Finally,getting some knowledge and experience in an area you hope to study or work in one day will always be very useful.
If several university graduates are applying(申请)for the same job,gar year work experience allows you to say."I've already had some experience of this kind of work."And that can get your job.

61.More and more students in the UK are taking a"gap year"D.
A.before they graduate from school
B.before they graduate from university
C.after they graduate from university
D.Before they go to university after graduating from school
62.Ais their favorite activity for most students in the UK.
A.Spending time in Australia
B.Spending time in the UK
C.Spending time with their teachers
D.Spending time with their parents
63.What can't students get in gap year work in the writer's opinion?D
A.Values   
B.Skills   
C.Knowledge and experience   
D.money
64.Chances for the same job will be given to the studentsB.
A.who study well in school
B.who have some experience in this kind of work
C.who don't apple for the job
D.who are rich enough
65.The best title(题目)of the passage can beB.
A.Work for the Poor
B.Take a Year off
C.Apply for a job
D.Travel.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

16.Dear Seth,
You are only three years old,and at this point in your life you are not able to understand this letter.But some day when you grow up,I hope you will find something (16)Bin what I am going to share with you.
Life can be(17)A.There will be people in your life who won't be very nice.They'll (18)C you because you are different,or for no good reason.You will also face heartbreak and might be (19)A by those you love.I hope you don't have to face these too much,but such things happen.
Be open to life anyway.You'll find cruelty(残忍) and(20)B in your journey through life,but don't let that stop you from finding new things.Don't retreat (退却)from life,and don't hide or wall yourself off.Be open to new things,new experiences,and new people.You will (21)D many times,but if you allow that to stop you from trying,you will(22)C many chances.Do remember failure is a stepping stone to (23)A.
You will meet many people who will try to do(24)B than you,in school,in college,and at work.They'll try to have nicer cars,bigger houses,nicer clothes,and so on.To(25)D,life is a competition.However,I believe life is a (26)C.If you always try your best to (27)D others,you are wasting your life.Learn to enjoy your life(28)Band you will make it a journey of (29)C,of learning and of love.
Finally,know that I love you and always will.You are(30)A a really wonderful journey,and I will always be there for you.                     
  Love  
Dad
16.A.unhappyB.valuableC.normalD.interesting
17.A.unkindB.peacefulC.rightD.simple
18.A.look atB.run afterC.laugh atD.look after
19.A.hurtB.foundC.acceptedD.loved
20.A.luckB.painC.differenceD.hope
21.A.leaveB.prepareC.loseD.fail
22.A.enjoyB.tryC.missD.meet
23.A.successB.lifeC.actionD.sadness
24.A.earlierB.betterC.lessD.faster
25.A.youB.meC.himD.them
26.A.challengeB.dramaC.journeyD.dream
27.A.changeB.pardonC.followD.beat
28.A.somewhereB.insteadC.laterD.though
29.A.crueltyB.dangerC.happinessD.quietness
30.A.startingB.breakingC.finishingD.building.

查看答案和解析>>

同步练习册答案