精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Many years ago,there was an old man who had four sons.He wanted his sons to learn not to judge(判断) things too quickly.So he told them to go and look at a pear tree.It was far away from his home.The first son went in winter,the second in spring,the third in summer,and the youngest son in autumn.
When the sons came back,the old man asked them to say what they had seen.
The first son complained the tree was ugly.The second son said the tree was covered with buds and full of hope.The third son said the tree was full of green leaves.They looked so beautiful,and it was the most wonderful thing he had ever seen.The youngest son said that the tree was bowed down with heavy fruits.It was full of life and fulfillment(收获).
The man explained that all of his sons were right,but each of them had seen just one season of the tree.He told them that they couldn't judge a tree or a person by only one season."If you give up when it's winter,you will miss the hope of your spring,the beauty of your summer,and the fulfillment of your autumn."said the old man
It is true that we shouldn't let the hard season break the happiness of the other seasons.Never give up during the difficult days and better times are sure to come some day.

根据短文内容,选择正确答案,并将其字母代号填入答题卷相应空格内.(共5小题,每小题2分,满分l0分)
66.Why did the old man ask his sons to look at the pear tree?(C)
    A.Because he liked.eating pears.
    B.Because the tree was important to his family.
    C.Because he wanted to teach them not to judge things too quickly.
    D.Because his sons didn't judge things quickly.
67.The fourth son went to see the tree in.(C)
    A.Spring           B.Summer       C.Autumn          D.Winter
68.The underlined word"buds"probably means(D)in Chinese. 
    A.叶子        B.枝条     C.果实       D.花蕾
69.Which of the following is true?(B)   
 A.The pear tree was near his home.
    B.The third son said the tree was beautiful.
    C.The four sons all liked the tree.
    D.Even you give up in winter,you can still get hope in other seasons
70.What's the main idea of this passage?(A)    
    A.Don't judge a life by one difficult season.
    B.Father's love is great.
    C.Every tree has four seasons.
    D.Life is different for everyone.

分析 很多年以前,有一个老人,他有4个儿子.他想让他的儿子们学会不要太快判断某些事情.所以,他让他们去看一棵离他们家很远的梨树.大儿子冬天去的,二儿子春天去的,三儿子夏天去的,小儿子秋天去的.当儿子们回来后,老人让他们说说都看到了些什么.
大儿子抱怨道,那棵树长的很丑.二儿子说,那棵树上长满了嫩芽,一副生机勃勃的样子.三儿子说,那棵树上长满了绿叶,看起来很美,这是他看过的最美妙的东西了.小儿子说,那棵树被大量的果实压弯了,它充满了生命与成就.
老人解释道,他的儿子们说的都对,但是他们每一个人只看到了这棵树当中的一个季节.他告诉他们,让他们不能片面的去判断一棵树或者是一个人.老人说:"如果当它还在冬季的时候你放弃了,那么你将看不到你春季的希望,你夏季的美好,以及你秋季的收获."
事实上,我们不能让沉重的季节来打破其他季节的幸福美好.在困难的日子里不要放弃,更好的时光在未来的某一天必定会到来.

解答 66.答案C 细节理解题 由文中 He wanted his sons to learn not to judge(判断) things too quickly.可知 他想让他的儿子们学会不要太快判断某些事情,故选C
 67.答案C 细节理解题 由文中 and the youngest son in autumn.可知 小儿子秋天去的,故选C
 68.答案D 词义猜测题 由文中 The second son said the tree was covered with buds and full of hope.The third son said the tree was full of green leaves.可知 二儿子说,那棵树上长满了嫩芽,一副生机勃勃的样子.三儿子说,那棵树上长满了绿叶,可推出树叶前应该是花蕾,故选D
 69.答案B 理解判断题 由文中 The third son said the tree was full of green leaves.They looked so beautiful,and it was the most wonderful thing he had ever seen 可知 三儿子说,那棵树上长满了绿叶,看起来很美,这是他看过的最美妙的东西了,故选B
 70.答案A 文章主旨题 由文中 The man explained that all of his sons were right,but each of them had seen just one season of the tree.He told them that they couldn't judge a tree or a person by only one season.可知 老人解释道,他的儿子们说的都对,但是他们每一个人只看到了这棵树当中的一个季节.他告诉他们,让他们不能片面的通过一个季节去判断一棵树或者是一个人,点出文章主题,故选A

点评 本文较为简单,大部分题目都可以从文中找到出处,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.I think _____ not difficult _____ English every morning.(  )
A.that; keep readingB.it's; keep reading
C.that; to keep readingD.it's; to keep reading

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Sorry.I'm late.
-__________,but please come earlier next time.(  )
A.That's OKB.Good ideaC.I think soD.You're welcome

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.---Could I have some snacks between meals,mum?
---No,you __________.(  )
A.couldn'tB.shouldn'tC.can'tD.might not

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.My father would rather _____ than _____.(  )
A.stay at home; to go outB.to stay at home; to go out
C.stay at home; go outD.to stay at home; go out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.I could hardly believe she had made a video about water pollution byherself.(her)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.The mother takes/took the kid to the park.My mother took me to the park..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.My pen isbroken (break).Could I use yours?

查看答案和解析>>

同步练习册答案