精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Today we tell about Louisa May Alcott.She wrote one of America'sbest loved children's books.
In 1868,an American publisher asked Louisa May Alcott to write a book for girls.At first,she was not sure if she wanted to do it.She said she didn't like girls.
However,she decided to write the book finally.She told about her experiences growing up in the northeast of the United States.The book was quite interesting.Little Women became one of the most popular children's books in American literature.It was published (出版)in more than 50languages.
Alcott was born in Pennsylvania in 1832.The Alcotts did not have much money.She tried teaching,sewing(缝纫) and taking care of children.She did not like any of these jobs.
At the age of 16,she wrote her first book,Flower Fables.Her stories were exciting,but unreal.She sold them to newspapers and magazines for money.
The first volume (卷) of Little Women came out in 1868.It made Alcott famous and get a lot of money.She continued writing other popular books for young people.These books included An Old-Fashioned Girl,Little Men and Eight Cousins.
Alcott wrote many exciting stories about love.But she was single (独身的) all her life.She continued to help her family during the last years of her life.

41.Alcott grew up in theC of the US.
A.southeast
B.northwest 
C.northeast   
D.southwest
42."One of America's best loved children's books"refers to (指的是) the bookA.
A.Little Women              
B.Flower Fables
C.An Old-Fashioned Girl      
D.Eight Cousins
43.The first paragraph tells us that the article is aboutB.
A.a famous children's book    
B.a famous writer
C.how a book came out   
D.why a book is so loved
44.Alcott wrote her first book inB.
A.1832  
B.1848  
C.1850  
D.1868
45.From the article,we can learnD.
A.Alcott was born into a rich family    
B.Alcott had a happy childhood
C.Alcott didn't live with her family    
D.Alcott never married all her life.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了美国女作家路易莎•梅•奥尔科特,她写了美国人最喜欢的儿童书籍.在1868年,一位美国出版商请她给女孩们写一本书,起初,她不确定是否写,她说不喜欢女孩.然而,最后还是决定写这本书,在这本书中,她讲述了在美国东北部的成长经历,这本书很有趣,《小妇人》成了美国文学史上最受欢迎的儿童读物,这本书还用其他50种语言出版了.奥尔科特1832年出生于宾夕法尼亚州,她家里没有多少钱,她尝试教学,缝纫,照看孩子,她不喜欢其他的工作,在16岁的时候她写了第一本书《花经》,她的故事很精彩,但是很不寻常,她把这些故事卖给报社或杂志.《小妇人》第一卷在1868年出版了,这让奥尔科特声名大噪,并赚了不少钱,她继续写了一些其他的年轻人书籍.这些书包括《墨守成规的姑娘》,《小妇人》,《八个表兄弟》.她写了很多关于爱情的故事,但她自己却是单身,直到最后一刻还在帮助家人.

解答 41.C.细节理解题.根据"She told about her experiences growing up in the northeast of the United States."在这本书中,她讲述了在美国东北部的成长经历,可知奥尔科特是在美国东北部长大的,故选C.

42.A.细节理解题.根据"Little Women became one of the most popular children's books in American literature.",《小妇人》成了美国文学史上最受欢迎的儿童读物,可知是《小妇人》是最受欢迎的儿童读物,故选A.

43.B.细节理解题.根据"Little Women became one of the most popular children's books in American literature.It was published (出版)in more than 50languages."以及"It made Alcott famous and get a lot of money."《小妇人》成了美国文学史上最受欢迎的儿童读物,这本书还用其他50种语言出版了,这本书让奥尔科特声名大噪,并赚了不少钱,可知这篇文章主要介绍了一个著名的作家的故事,故选B.

44.B.细节理解题.根据"Alcott was born in Pennsylvania in 1832."以及"At the age of 16,she wrote her first book,Flower Fables."奥尔科特1832年出生,16岁的时候写了第一本书,也就是在1848年的时候,故选B.

45.D.细节理解题.根据"But she was single (独身的) all her life."可知她终生未嫁,故选D.

点评 首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.---Many young people can't _________to buy houses in big cities in China.
---Exactly.(  )
A.offerB.effortC.affectD.afford

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Peter,John and Tom each________.(  )
A.say they came firstB.says they came first
C.says he came firstD.say came first

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Ben got up late last Monday,       he couldn't go to school on time.(  )
A.soB.butC.becauseD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-_______ is your school like,Ann?
-It is a large and beautiful campus with a 50-metre-long swimming pool.(  )
A.HowB.WhatC.WhereD.Why

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Victor's hobby was collecting stamps.He had stamps from many countries,like England,Canada and China.On his birthday,can you guess what people gave him?That's right-stamps.
Victor's favorite stamps came from France.He had almost every stamp from 1954to 2004.He only needed one.That was a 1974special edition(版).It was very hard to find.
He looked for it everywhere.He asked his friends and relatives to help him.But nobody could find the stamp.It made Victor very sad.
"Don't worry.Never give up,"his father said to him."If you have enough patience,you'll find it one day.""
"I hope so,"Victor said.
Victor also liked writing.He had a pen friend in France.They wrote to each other every month.Victor's pen friend,Phillip,usually used new stamps to send letters.Sometimes,his mother gave him stamps to use.Once Phillip's mother gave him a big,green stamp.It looked old.When Victor received the letter,he was very surprised.On the envelope,he looked carefully at the stamp.It was the 1974special edition stamp.Victor was so happy.He told his sister,his mother and his father.
"You see,"his father said."You did find your stamp.So,it's good to have two things in life."
"What are they?"Victor asked.
"Friends and patience."He answered.

56.Victor's favorite stamps came fromD.
A.England               
B.Canada            
C.China          
D.France
57.What do you know about the 1974special edition stamp?C
A.It's a big,red stamp.
B.It's a small,green stamp.
C.It's a big,green stamp.
D.It's a small'red stamp.
58.How do Victor and Phillip communicate with each other?A
A.By writing letters.
B.By making telephone calls.
C.By writing e-mails.
D.By chatting on QQ.
59.Which of the following is NOT TRUE according to the passage?B
A.Victor liked collecting different kinds of stamps.
B.Phillip owned the special French stamp at the very beginning.
C.It was difficult for Victor to find the 1974special edition stamp.
D.Victor's friends always gave him stamps on his birthday.
60.The story mainly tells us thatD is(are)important in our life.
A.good hobbies      
B.friends              
C.patience           
D.B and C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Five Ways to Fight Germs(细菌)
56.If you have a cold or flu,you'd better not pass it on to anyone else.Just use a napkin every time you sneeze or cough.Put used napkins in the dustbin.A
57.Always wash your hands with running water and soap before you eat anything,after
you use the bathroom and after you sneeze or blow your nose.The germs won't stand a chance.E
58.Stations,hospitals,supermarkets are places filled with germs that make people sick.When people cough or sneeze,the germs spread widely,landing here and there.Unless it's necessary,go out less often.D
59.You should always buy pets from a good pet shop and take them to the animal doctor regularly.Keep pets as clean as possible and always wash your hands after you play with them.F
60.When you go food shopping,buy all the things for the fridge,and put them away as soon as you get home.Always prepare for food with clean hands.B
Choose the best topic from A to F according to the meaning of the passage.
A.Use a napkinB.Use a fridge
C.Love your petsD.Keep off public places
E.Wash your hands oftenF.Keep pets clean and healthy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Tomorrow we will have a football match ______ our school.(  )
A.toB.inC.onD.of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.It______ be very difficult to learn Spanish.(  )
A.shallB.mustC.shouldD.need

查看答案和解析>>

同步练习册答案