精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Jerry was the kind of guy who was always in a good mood and always had something positive to say.
One day I asked him,"I don't get it!You can't be a positive person all the time.How do you make it?"Jerry replied,"Each morning I wake up and say to myself,'Jerry,you have two choices today.You can choose to be in a good mood or you can choose to be in a bad mood.'1choose the former."
"Yeah,right,it,s not that easy,"I objected.
Soon after that,I changed my job.We lost touch.Several years later,I heard that Jerry was robbed and was shot.I saw Jerry about six months after the accident.
I asked him what had gone through his mind when he was taken to the hospital.Jerry replied,"The first thing came to my mind was that I should have closed the back door.Then I realized that I had two choices:I could choose to live,or I could choose to die.I chose to live."
Jerry continued,"But the expressions on the faces of the doctors and nurses scared me.In their eyes,I read,‘He s a dead man.,I knew 1needed to take action.""What did you do?"I asked.
"Well,a nurse asked if I was allergic(过敏的)to anything,"said Jerry.
Yes,I replied.'Bullets(子弹)!,Over their laughter,I told them,"1am choosing to live.Operate on me as if I am alive,not dead.,"
Jerry lived thanks to the skill of his doctors,but also because of his amazing attitude.I learned from him that every day we have the choice to live positively.
66.What,s the Chinese meaning of the underlined words"the former"?A
A.前者B.后者C.好心情D.坏心情
67.From the passage,we can know that the writerB.
A.was always in a good mood
B.hadn't seen Jerry for several years since he changed his job
C.didn't care about the feelings of others
D.went to see Jerry soon after the accident
68.Which of the following statements is true?D
A.Jerry was stressed out sometimes.
B.Jerry was really allergic to bullets.
C.Jerry was saved only because of the doctors'skill.
D.The doctors and nurses thought Jerry was dying at first.
69.According to the passage,we can infer(推测)thatC.
A.Jerry was easily affected by the people around
B.someone robbed and shot Jerry in his office
C.Jerry was a good influence in the writer's life
D.the writer thought it easy to be positive all the time
70.In the writer's opinion,what should we learn from Jerry?B
A.To choose a mood every day.B.To have a positive attitude to life.
C.To learn to protect ourselves.D.To get along well with our friends.

分析 杰瑞总是心情很好,并且总说一些积极的话.
有一天,我问他:"我不明白!你不可能永远做一个积极的人.你是怎么做到的?"杰瑞回答说,"每天早晨醒来时我对自己说,"杰瑞,今天你有两种选择.你可以选择好心情,或者你可以选择坏心情."我选前者."
"是的,没错,这不是那么容易的,"我反对说.
不久后,我换了工作,我们失去了联系.几年后,我听说杰瑞被抢劫并被枪击中了.我在事故发生后约六个月才见到杰瑞.
我问他,他被送进了医院的时候脑子里在想些什么的时候,.杰瑞回答说,"我的第一反应就是,我应该把后门关上.然后我意识到,我有两个选择:我可以选择活,或者选择死.我选择活下去".
杰瑞继续说,"但医生和护士的表情把我吓坏了.在他们的眼里,我看出的是‘他是个死人',我知道我必须采取行动.""你做了什么?"我问.
"一个护士问我有没有对什么过敏,"杰瑞说.
是的,我回答道:‘子弹!',在他们笑的时候我告诉他们,"我选择活着.把我当个活人抢救,而不是死人."
感谢救治杰瑞的医生医术高明,但也因为他不可思议的态度.我从他那里学到了我们每天都可以选择积极地生活.

解答 66.答案A 词义猜测题 由文中 Jerry was the kind of guy who was always in a good mood and always had something positive to say.One day I asked him,"I don't get it!You can't be a positive person all the time.How do you make it?"Jerry replied,"Each morning I wake up and say to myself,'Jerry,you have two choices today.You can choose to be in a good mood or you can choose to be in a bad mood.'I choose the former."
可知 有一天,我问他:"我不明白!你不可能永远做一个积极的人.你是怎么做到的?"杰瑞回答说,"每天早晨醒来时我对自己说,"杰瑞,今天你有两种选择.你可以选择好心情,或者你可以选择坏心情."我选…"由前文可以看出他每天都很高兴,可知他选的是好心情,这里前者的意思最为贴切,故选A
67.答案B 细节理解题 由文中 Soon after that,I changed my job.We lost touch.Several years later,I heard that Jerry was robbed and was shot.I saw Jerry about six months after the accident可知 不久后,我换了工作,我们失去了联系.几年后,我听说杰瑞被抢劫并被枪击中了.我在事故发生后约六个月才见到杰瑞,故选B
68.答案D 理解判断题 由文中 But the expressions on the faces of the doctors and nurses scared me.In their eyes,I read,‘He s a dead man'可知 但医生和护士的表情把我吓坏了.在他们的眼里,我看出的是‘他是个死人',故选D
69.答案C 文章理解题 由文中 Jerry lived thanks to the skill of his doctors,but also because of his amazing attitude.I learned from him that every day we have the choice to live positively可知 感谢救治杰瑞的医生医术高明,但也因为他惊人的态度.我从他那里学到了我们每天都可以选择积极地生活,可知杰瑞给了作者好的影响,故选C
70.答案B 文章理解题 由文中 I learned from him that every day we have the choice to live positively可知 我从他那里学到了我们每天都可以选择积极地生活,故选B

点评 本文并不算难,文章较好读懂,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.文章理解题则根据句意以及自己对文章的把握来解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-What do you think of talk shows?
-    .They're too boring.(  )
A.I love themB.Pretty good
C.I don't mind themD.I can't stand them

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Before the 2008Olympic Games took place,        the young         the old took an active part in learning English in Beijing.(  )
A.not only,but alsoB.neither,nor
C.both,orD.either,or

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Mary often goes to see the films ____ Sunday.(  )
A.ofB.atC.inD.on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.我答应有空的时候一定到他家拜访
I promised him that I wouldcome roundwhen I was free.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.In western countries,dogs are considered helpful and good friends of humans.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.It's too hot in the classroom.Please ask him ______ the windows.(  )
A.not to openB.to openC.openD.opening

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Necessary action ________ so that students can be safe at schools.(  )
A.can be takenB.must be takenC.may be takenD.might be taken

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.This is an old story about lovely birds.It is very hot and dry in the afternoon.The sun shines all day.A little bird is very thirsty.He would like to find some water to drink.Suddenly,he sees a big jar."Is there any water in the jar?"he asks himself.He flies onto the jar and sees a little water in it.The bird is very happy.
However,the jar is very deep but the mouth of it was very small.The bird's mouth cannot reach the water in the jar.
"How can I drink the water inside?"The bird thinks carefully and then he has a good idea.Do you know what he does next?
He collects some small stones and drops them,one by one,into the jar.The water inside rises and rises.Finally,he can drink the water in the jar.What a clever bird it is!

78.How is the weather in the afternoon?
It isvery hot and dry in the afternoon.
79.How is the bird?Is he thirsty or hungry?
He isvery thirsty.
80.What would the bird like to do?
He would liketo find some water to drink.
81.why can't the bird reach the water in the jar?
Becausethe jar is very deep but the mouth of it was very small.
82.How does the bird drink the water?
Hecollects some small stones and drops into the jar.Then the water rises.
83.The bird is very clever,isn't he?Yes,he is.

查看答案和解析>>

同步练习册答案