精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

In 2006, young businessman Blake Mycoskie went to Argentina on vacation. He went back to America with a business plan that would help thousands of children. While on vacation, Mycoskie saw children who couldn’t afford even one pair of shoes. Their feet suffered cuts, and he wanted to help. He noticed the shoes that Argentinean farmers wore. Inspired by those simple shoes with rope bottoms, he had an idea. Mycoskie wanted to give these children the shoes they needed. He gave his new plan a name --- TOMS. For every pair of shoes he sold, he would give a new pair to a needy child. One for one.

It was a slap(耳光) in the face to traditional business practices. How could he make a profit by giving so much away? However, he started selling shoes out of his apartment. When he had sold 10,000 pairs of shoes, he returned to Argentina with 10,000 pairs to give away.

Although often taken for granted, shoes play an important role. Children without shoes easily injure their feet. They can catch a disease through soil that could make them sick or slow down their growth. Some children can’t attend school without shoes because they are part of the uniform.

TOMS, together with other charity organizations, continues to find communities that will get benefit. Since that first “shoe drop” in Argentina, TOMS has contributed new shoes to communities in Asia, Africa, and Central and South America.

Mycoskie’s special principle is all about giving. This has attracted a lot of people’s attention. When people hear about TOMS’ purpose, they buy the shoes and then share the story with an idea of “shoes for a better tomorrow”.

1.What does ‘One for one” mean in the first paragraph?

 

2.How many pairs of shoes were sold before he came back to Argentina?

 

3.Why can’t some children attend school without shoes?

 

4.Which other communities has TOMS offered new shoes to?

 

5.How can Mycoskie give away so much and still earn money?(请自拟一句话回答)

 

 

1.For every pair of shoes he sold , he would give a new pair to a needy child.

2.10000 pairs.

3.Because they are part of the uniform.

4.The communities in Asia, Africa, Central and South America.

5.His special principle has attracted a lot of people to buy the shoes.

【解析】

试题分析:这篇短文讲述一个叫做Blake Mycoskie的商人在到Argentina旅行时发现那边的孩子没有鞋子穿,因此他创办了一个计划叫做“TOMS”。每卖一双鞋子就捐赠一双鞋子,而后又去了许多地方开展这一计划,并引来大众的关注和支持。

1.细节理解题。根据第一段最后一行For every pair of shoes he sold, he would give a new pair to a needy child.“他每卖一双鞋都会给需要的孩子一双新鞋。”这就是“One for one”的含义,故答案为For every pair of shoes he sold , he would give a new pair to a needy child.。

2.细节理解题。根据第二段最后一句话When he had sold 10,000 pairs of shoes, he returned to Argentina with 10,000 pairs to give away.“当他卖掉10000双鞋时,他赠送了10000双鞋后回到了Argentina。”可知答案为10000pairs。

3.细节理解题。根据第三段最后一句话Some children can’t attend school without shoes because they are part of the uniform.“一些孩子没有鞋子不能去学校,因为鞋被作为校服的一部分。”可知答案为Because they are part of the uniform.

4.细节理解题。根据第四段最后一句话TOMS has contributed new shoes to communities in Asia, Africa, and Central and South America.“TOMS还给亚洲、非洲和中美、南美的团体捐赠新鞋子。”可知答案为The communities in Asia, Africa, Central and South America.

5.总结概括题。根据文章最后一句话“TOMS的举动吸引了很多人的注意,当知道他的目的以后都来买她的鞋子,通过这样的方式可以赚钱。”因此可以总结答案为His special principle has attracted a lot of people to buy the shoes.

考点:阅读表达。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年江苏省宿迁市五校联考中考模拟英语试卷(解析版) 题型:完型填空

Life is full of chances and challenges. For students, we don’t study hard,we will fall other students. At first, I didn’t know the word “exam” meant. Later, I knew an exam was a of competition. In competitions, there were always and losers. As I grew up, I got to know competitions well. In one’s life, there must be competitions, so people could . Each time I saw children games, and heard their laughter, I I were that age again. However, I remembered my parents’ words--You must work very hard have a good future. So I up my pen and began to study hard again.

I was still not what competitions really meant. One day, I was an English-speaking competition. When I went to the stage, I saw other students looking at me kindly. I suddenly knew what the competition was. It was not as cruel my teacher and parents told me. In fact, competitions were important and necessary.

I learned a lot what I experienced. Now I understand 15 about the world. Competitions are important for us all.

1.A. because of B. though C. when D. if

2.A. behind B. after C. over D. before

3.A. how B. where C. what D. who

4.A. few B. kind C. number D. little

5.A. winners B. athletes C. soldiers D. runners

6.A. appreciate B. improve C. combine D. progress

7.A. to play B. playing C. plays D. played

8.A. donated B. hoped C. washed D. wished

9.A. so that B. in order to C. as for D. in order that

10.A. picked B. dropped C. took D. put

11.A. agree B. sure C. believe D. think

12.A. joining B. entered C. joined D. taking part in

13.A. as B. than C. though D. unless

14.A. above B. under C. from D. over

15.A. less B. more C. special D. better

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省大丰市中考模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

In China, _______ date 2013-1-4 has a similar pronunciation to “love you for a lifetime”, making it a most lucky and romantic day.

A. a B. an C. theD. /

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省启东市中考适应性考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Have you heard of the good fireman, Quan Zhanrong?

—Yes, he thought of others ______ than himself.

A. less B. fewer C. best D. more

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省启东市中考适应性考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—How was your recent trip to Sichuan?

—I’ve never had_______ one before.

A. a pleasant B. a more pleasant

C. a most pleasant D. the most pleasant

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省南通市海安县中考第三次模拟英语试卷(解析版) 题型:其他题

 

1.The new flyovers(立交桥) close to our school will be in (服务) next year.

2.My mother is so kind and generous that she is used to (提供)her help to people in need.

3.The film Home Coming directed by Zhang Yimo was a big (a thing that has got a good result) .

4.He is feeling blue, I don’t know whether I should speak to him or keep (quiet, with no sound at all).

5. , we can start again and build a better world on Mars.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省南通市海安县中考第三次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—I'm a teenager's mother. Sometimes I don't know __________.

—Maybe he suffers from stress.

A. what does my son want to get

B. what my son needs most

C. why is my son often angry

D. why my son gets angry very often

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省南通市一模英语试卷(解析版) 题型:句型转换

请根据要求改写下列句子,每空一词。

1.His father has already been to France already. (改为否定句)

His father been to France .

2.Yesterday Tom got up early so that he could catch the early bus. (保持句意基本不变)

Yesterday Tom got up early to catch the early bus.

3.The witness noticed a man walking into the building at 11:00 p.m.(改为被动语态)

A man noticed into the building at 11:00 p.m. by the witness.

4.The doctor said to him, “ Take the medicine three times a day.” (改为间接引语)

The doctor told him the medicine three times a day.

5.The students watched a very interesting TV programme yesterday. (改为感叹句)

interesting TV programme the students watched yesterday!

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省南京市鼓楼区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—I hear you read English in the morning. It’s really a good habit.

—My teacher encourages us to do so every day.

A. never B. seldom

C. sometimes D. always

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案