精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.阅读短文,根据短文内容,从下面各小题所给的四个备选项中,选出最佳选项.
It seems that everywhere around the world,people are spending more time at work and less time with their families and friends.People are busier than ever before.
In the past in many countries,the father worked and the mother stayed at home,took care of the children,and did the food shopping,cooking,and cleaning.At present in most of the families,parents need to work on weekends,so they both have to do the shopping,cooking,and cleaning in their free time.Parents don't have much time with their children,however,they often had time in the past.There are also many single0parent(单亲的)families.In there families,the single parent has to do everything.
These days,many children come home from school to an empty apartment or house.A lot of children spend many hours each day in front of the television.Even when families are together,it is common for family members to do things by themselves.For example,they watch programs on their own TVs in different rooms,they use the Internet,they talk with friends on the telephone,and they do other things by themselves.
Isn't it strange?Thanks to technology,people are able to communicate so easily with people far away,but sometimes they don't communicate with people in their own homes.

56.Everywhere around the world people areC  than the past.
A.happier    
B.lazie     
C.busier    
D.healthier
57.Who used to stay at home in the past in many countries?B
A.Father.
B.Mother.
C.Uncle.
D.Grandpa.
58.At present,parents in most families both have to do the shopping,cooking,and cleaning in their free time because they need toD on weekends.
A.relax    
B.walk   
C.sleep    
D.work
59.These  days.when many children come home from school,they findC at home.
A.somebody   
B.everybody   
C.nobody   
D.nothing
60.It si common that family members lack(缺少)A.
A.communication    
B.money    
C.food   
D.room.

分析 似乎在世界上所有的地方,人们花更多的时间在工作上面,花更少的时间与家人和朋友在一起.人们比以往任何时候都忙!如今,由于科技,人们可以容易地与远方的人沟通,但有时他们不与自己的家里的人交流.

解答 56.C 细节理解题.由第一段的最后一句:People are busier than ever before.(人们比以前更忙了)可知,本题选B. 
57.B 细节理解题.由第二段的第一句:In the past in many countries,the father worked and the mother stayed at home,(过去在许多国家里,父亲上班,母亲呆在家里)可知,本题选B. 
58.D 细节理解题.由第二段的:At present in most of the families,parents need to work on weekends,so they both have to do the shopping,cooking,and cleaning in their free time.现在,在大多数家庭里,父母周末需要上班,因此有空时他们都得购物、做饭和打扫清洁.可知,是因为他们周末需要上班.故选D. 
59.C 细节理解题.由第三段第一句:These days,many children come home from school to an empty apartment or house.近来,许多孩子放学回到空的公寓或房屋里,可知指的是人们在忙,家里没有人.故选C.
60.A.细节题,根据第三段it is common for family members to do things by themselves自己做自己的事情很正常,和最后一句but sometimes they don't communicate with people in their own homes.不和家里人交流,故可知缺乏交流,故选A.

点评 在做题时要早明白题意和文章意思的基础上,在原文找到题干所包括的信息部分,就能快速抓住有效信息,确保答案的准确性.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.foot(复数)feet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-_________
-No,they aren't.They are my cousins.(  )
A.What are these?B.Who's are those?
C.Are they your pens?D.Are they your friends?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-How do you spell it?________.(  )
A.It's  a rulerB.R-U-L-E-RC.A mapD.Map

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Can you believe it?I cooked crabs (螃蟹) by myself!And it was really awful.I took out three crabs from the fridge in the morning.I thought they were dead.(64)So I put them in the water to boil.Suddenly,I heard some noise from the pot(锅).Oh,my god!They were alive!My parents were not at home and I was fearful.One of the crabs was nearly out of the pot.(65)I had to push the pot cover with my hands until I could hear nothing.At noon,when we had lunch,my parents praised me for cooking the crabs.They didn't know how awful the process was.

64.因此(所以)我把螃蟹放到水里煮
65.我必须/不得不用(双)手压住/按住锅盖直到我听不到声音/动静/什么也听不见了.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

6.从A、B、C三个选项中选出能填入空白处的最佳答案.
Ebola(埃博拉) is a river in Africa.In 1976,a (21)B virus(病毒) was found there.The virus can cause people to get very sick and even(22)A.So people call the virus Ebola.
Last year Ebola caused the worst problem in western Africa,and (23)Aspread very quickly.Medical experts all over the world did their best to stop Ebola and to treat the people who were sick.
Ebola (24)Bstarts with fever and headache,kind of like the flu.But it can get worse and cause serious bleeding and (25)C problems.It's very important for infected(受感染的) people to get treatment right away.People who have Ebola need to be cared for in a special way (26)Athe illness doesn't spread to doctors,nurses or others in their families.
Doctors aren't sure how the (27)Cperson got Ebola,but they think people picked up the virus from infected animals.People can get the virus by touching an infected person's drops of (28)B.But Ebola doesn't spread through food or water like some viruses(29)C.It also doesn't travel through the air like cold or flu viruses do.In areas where the Ebola virus is,anyone who doesn't feel(30)B should get medical help immediately.

21.A.dangerB.dangerousC.endangered
22.A.dieB.breakC.tie
23.A.itB.heC.we
24.A.hardlyB.oftenC.never
25.A.breathedB.breatheC.breathing
26.A.so thatB.so as toC.such as
27.A.oneB.onceC.first
28.A.juiceB.bloodC.water
29.A.didB.doesC.do
30.A.badB.wellC.tired.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.阅读下面语段,请按照正确的逻辑顺序,将各语段重新排序,并将其字母序号填入题后空格内.
Life Is Like the Four Seasons
A.Then the days got shorter.Leaves fell from the trees.My child was a university student,and then an engineer.My home was much quieter.I started walking more slowly.
B.In my twenties,I had a good job.I was strong and happy.Then I got married and had a child.In those days,I didn't have much time to think.Every day I was busy and worked very hard.And so,I started to get some white hair.The summer of my life passed quickly.
C.One day I stopped working.I had more time,I understood this was my autumn,a beautiful time wen the trees change color and give us delicious fruits.
D.As time went by,the days kept getting shorter and colder.Winter has come,I am older and weaker.I know I do not have many days left,but I will enjoy them to the end.
E.When I was young,it was the spring of m life.After I was born,I played a lot,and then I started school.I learned many mew things.Like a flower,I grew bigger every day,There were happy days and sad days;Some days the sun shone,and some days it didn't
71.E  72.B  73.A  74.C  75.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Lin Tao's spoken English is very good.
-____________.He often talks with foreigners.(  )
A.So it isB.So he isC.So is he

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.We have learnedchemistry(化学) since the new term began.

查看答案和解析>>

同步练习册答案