精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.It was Monday.Mrs.Smith's dog was hungry,but there was not any meat in the house.
Considering that there was no better way.Mrs.Smith took a piece of paper,and wrote the following words on it:"Give my dog half a pound(磅) of meat."Then she gave the paper to her dog and said gently:"Take this to the butcher (屠夫),and he's going to give you your lunch today."
Holding the piece of paper in its mouth,the dog ran to the butcher's.It gave the paper to the butcher.The butcher read it carefully,recognized that it was really the lady's handwriting and soon did it as he was asked to.The dog was very happy,and ate the meat up at once.
At noon,the dog came to the shop again.It gave the butcher a piece of paper again.After reading it,he gave it half a pound of meat once more.
The next day,the dog came again exactly at noon.And as usual,it brought a piece of paper in the mouth.This time,the butcher did not take a look at paper,and gave the dog its meat,for he had regarded the dog as one of his customers (顾客).
But,the dog came again at four o'clock.And the same thing happened once again.To the butcher's more surprise,it came for the third time at six o'clock,and brought with it a third piece of paper.The butcher felt a bit puzzled.He said to himself,"This is a small dog.Why does Mrs.Smith give it so much meat to eat today?"
Looking at the piece of paper,he found that there were not any words on it!

51.Mrs.Smith treated her little dog quiteC.
A.cruelly(残忍地)  
B.fairly (公正地) 
C.kindly 
D.unfriendly
52.It seemed that the dog knew well that the paper Mrs.Smith gave it.B
A.might do it much harm(害处).
B.could do it much good
C.would help the butcher    
D.was worth(值) many pounds
53.The butcher did not give any meat to the dog.A
A.before he felt sure that the words were really written by Mrs Smith
B.when he found that the words on the paper were not clear
C.because he had sold out all the meat in his shop
D.until he was paid enough by Mrs.Smith
54.From its experience,the dog found that.D
A.only the paper with Mrs.Smith's words on it could bring it meat
B.the butcher would give the meat to it whenever he saw it
C.Mrs.Smith would pay for the meat it got from the butcher
D.a piece of paper could bring it half a pound of meat
55.At the end of the story,you'll find that.D
A.the dog was clever enough to write on the paper
B.the dog dared not (不敢)go to the butcher's any more
C.the butcher was told not to give any meat to the dog
D.the butcher found himself cheated (被骗) by the clever animal.

分析 文章大意:那是星期一,史密斯夫人的狗饿了,但房子里没有任何肉.
考虑到有没有更好的方法.史密斯夫人拿了一张纸,在上面写道:"给我的狗半磅肉."然后她给了她的狗,轻轻地说:"把这个给屠夫,他今天要给你的午餐."
嘴里衔着一张纸,狗跑到屠夫单交给了屠夫,屠夫仔细阅读,确认它真的是太太的笔迹很快给了他想要的.狗很开心,很快把肉吃光了.
中午,狗又来到店里,又给屠夫一张纸,看完后,又给了半磅肉.
一天,狗又来了,正是中午.和往常一样,把一张纸叼口中.这一次,屠夫看都没看,就给狗肉,因为他认为狗是他的一个客户.
但是,狗又来了,四点时钟同样的事情再次发生,屠夫更惊奇的是,这是第三次在六点,并带来了三分之一张纸,屠夫觉得有些奇怪.他对自己说,"这是一个小的狗.为什么夫人史密斯给它吃那么多的肉呢?"
他看着那张纸,发现上面没有字!

解答 51-55:CBADD
51题答案:C考查细节题解,根据文中第二段Considering that there was no better way.Mrs.Smith took a piece of paper,and wrote the following words on it:"Give my dog half a pound(磅) of meat."Then she gave the paper to her dog and said gently:"Take this to the butcher (屠夫),and he's going to give you your lunch today."考虑到有没有更好的方法.史密斯夫人拿了一张纸,在上面写道:"给我的狗半磅肉."然后她给了她的狗,轻轻地说:"把这个给屠夫,他今天要给你的午餐."可知 很和蔼,故答案是C.
52题答案:B推理题.那只狗正是知道了这张纸可以给它带来好处,所以才一次又一次的带着纸去骗肉吃,故B正确.
53题答案:A 细节题.根据第三段2,3行.The butcher read it carefully,he was sure that it was really the lady's handwriting说明屠夫在确认了这是,Mrs Smith的笔迹以后才把肉给了狗,故A正确.
54题答案:D 考查细节题解,推理题.后来,狗又连续带着纸去换肉说明它认为这些纸可以给它带来肉.故D正确.
55题答案:D考查细节题解,推理题.根据文章最后一段Looking at the piece of paper,he found that there were not any words on it!他看着那张纸,发现上面没有字!说明他被狗给骗了.故D正确.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.根据表格里的内容,选择最佳答案.

Lucy
I like sports.I have ten tennis balls,seven basketballs,four volleyballs and five soccer balls.I play tennis with my friends every day.

Mary
I have five baseballs,five volleyballs,two soccer balls.I like ping-pong.It's easy for me.I often play ping-pong with my classmates.I also have three ping-pong bats and lots of ping-pong balls.

Alice
I don't have any balls.I love sports,but I don't play them.I only watch them on TV.
94.Lucy and Mary haveD volleyballs.
A.four            
B.five          
C.eight     
D.nine
95.Lucy playsB every day.
A.ping-pong       
B.tennis        
C.baseball   
D.soccer
96.Mary doesn't haveD.
A.volleyballs      
B.ping-pong balls 
C.baseballs   
D.basketballs
97.A has two soccer balls.
A.Mary           
B.Lucy         
C.Alice      
D.Mary and Lucy
98.AliceA.
A.has no balls    
B.doesn't like sports
C.thinks ping-pong is easy  
D.plays sports with her classmates.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.那个气球正变得越来越小.
The balloon is becomingsmaller and smaller.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.她不在家,去图书馆了. 
She is not at home.Shehasgone to the library.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.我想去购物,而不是呆在家里.
I want to go shopping instead of staying at home..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.我不知道去公园的路.
I don't know thewaytothe park.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.到目前为止so far.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.她大部分业余时间都用来帮助需要帮助的人.She spends most of her free time helping people who need help.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.在第一个十字路口往左拐.
Turn left at the first crossing.

查看答案和解析>>

同步练习册答案