精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Different people have different ideas about time.People in the USA think that it is important to know the time.In cities in America,there are clocks in stations,factories and other buildings.Radio announcers(播音员) give you the correct time during the day.Most Americans also have watches with them wherever they go.They want to do certain(一定) things at certain time.They don't like to be late.
But time is not so important to everybody in the world.When you visit a country in South America,you will find that people there don't like to rush.If you had an appointment(约会) with somebody,he could probably be late,because he may not want to arrive on time.
In South America,even the radio programs may not begin on time.The men on the radio may not think it is important to tell the exact time.People in South America think that clocks or watches are just machines.They think that you let a clock or a watch control(控制) your life if you do everything on time.

46.You can see clocks in stations,factories and other buildings in the USA because.C
A.Americans want to make these places beautiful
B.Americans want to sell these clocks.
C.Americans think that it is important to know the time
D.Americans don't think that it is important to know the time.
47.Americans don't want to be late when.B
A.they go to stations,factories or other buildings
B.they do certain things at certain time
C.they are free
D.their children go to school.
48.The underlined word"rush"most probably meansB
A.jump      
B.hurry     
C.run      
D.have a watch
49.If you have an appointment with someone in South America,he may not arrive on time,and this is because.C
A.he doesn't have a watch                      
B.he forgets to have a watch with him
C.he doesn't think it is necessary to arrive on time   
D.he doesn't like to meet you
50.In this passage,we can see that time is very important toA.
A.people in the USA.
B.people in South America
C.everybody in the world.
D.children in school.

分析 本文主要讲述了不同的人对时间有不同的看法:美国人认为知道时间很重要;.文章具体介绍了美国人和南美人对时间的看法.

解答 46 C 细节理解题:根据第一段People in the USA think that it is important to know the time.In cities in America,there are clocks in stations,factories and other buildings美国人认为知道时间是很重要的,在城市里,在车站、工厂和其他建筑物里都有钟.故选C.
47 B 细节理解题:根据第一段They want to do certain(一定) things at certain time.They don't like to be late.他们想在一定的时候做一定的事情,他们不喜欢迟到.故选B.
48 B 词义理解题:根据第二段后文If you had an appointment(约会) with somebody,he could probably be late,because he may not want to arrive on time.如果你和某人有约会,他可能会迟到,因为他可能不想按时到达.推测他们不喜欢赶忙,故选B.
49 C 细节理解题:根据第二段前文But time is not so important to everybody in the world但是时间并不是对世界上的每个人都重要;If you had an appointment(约会) with somebody,he could probably be late,because he may not want to arrive on time.如果你和某人有约会,他可能会迟到,因为他可能不想按时到达.故选C.
50 A 细节理解题:根据第一段People in the USA think that it is important to know the time美国人认为知道时间是很重要的.故选A.

点评 首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料. 其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息. 要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.---Make sure all the lights           when you leave the room.
---OK,I will.(  )
A.turn offB.are turned offC.are turned on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.The dictionaries may        for three weeks,but the books in this section can't      
out of the reading room.(  )
A.borrow; takeB.be borrowed; be taken
C.be kept; be taken   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.---Hey,Li Ming.Will you go to the dinner tonight?
---I will if I ______________.(  )
A.inviteB.will inviteC.am invitedD.have invited

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.A.necessary B.succeed  C.along  D.August  E.silent  F.exactly

51.In my hometown,Augustis the hottest month of the year.
52.It is quitenecessaryto check the paper before you hand it in.
53.Stella walked alone in the dark street during thesilenthours of the night.
54.Keep your dream and work hard towards it,and you willsucceedsooner or later.
55.My first grade teacher hasn't changed at all-she looksexactlythe same as before.
56.Tim's family plans to have a self-drive tripalongthe Tai Lake this summer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

2.After a few weeks in China,I started to notice something strange at the dinner table.I was in a (16)C   with my friends when,besides us on another table,a group of four men were shouting at each other and waving their  (17)Aaround.I finally learned that they were  (18)B"fighting"to pay the bill!
This scene made me think of what it would look like in  (19)D.It would be almost unheard of.British food culture usually implies that you pay for  (20)Ayou ordered.In a Britain restaurant,you'll just pay for  (21)C.It's called"splitting the bill"or"going Dutch".
I guess there is one reason that could  (22)C some of the differences between East and West.How you pay the bill (23)Bhow you order,as well as how you eat.(24)D in Chinese restaurants,the group decides on each dish,so the group eats.(25)Aof the dishes.Can you imagine trying to (26)Chow much each person needs to pay if you're all sharing!
The opposite is true for (27)B food.Each person chooses the food that he or she wants.(28)Disn't commonly practiced.So it is simple to pay for what you ordered.
I personally  (29)C both practices.It's nice to treat your friends to dinner sometimes.And it's also nice to be (30)B.And on days when I miss Western food,I know there'll be no"fighting"over who should pay!

16.A.bookshopB.museumC.restaurantD.supermarket
17.A.moneyB.handsC.flagsD.paper
18.A.finallyB.actuallyC.certainlyD.hopefully
19.A.AmericaB.AustraliaC.CanadaD.Britain
20.A.whateverB.wheneverC.whereverD.whoever
21.A.himselfB.myselfC.yourselfD.herself
22.A.expressB.encourageC.explainD.enter
23.A.tries onB.depends onC.holds onD.keeps on
24.A.AlwaysB.SeldomC.NeverD.Usually
25.A.allB.noneC.eitherD.neither
26.A.find outB.look outC.work outD.check out
27.A.Eastern-styleB.Western-styleC.Northern-styleD.Southern-style
28.A.ReceivingB.GivingC.OwningD.Sharing
29.A.compareB.preferC.enjoyD.hate
30.A.controlledB.treatedC.punishedD.avoided.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-When shall we go and play basketball?
-Not until the work ________ tomorrow.(  )
A.will finishB.have finished
C.will be finishedD.is finished

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.I think the new film _______ by Mr Zhang _______.(  )
A.is directed; is worth being seen
B.directed; is worth seeing
C.is directed; is worth seeing
D.directed; is worth being seen

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Jack,your shoes are ______ dirty.Go and brush(刷) them.(  )
A.kind ofB.a kind ofC.kinds ofD.all kinds of

查看答案和解析>>

同步练习册答案