精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.For centuries,the Inca city of Machu Picchu was lost in the jungle.Then,in 1911,the American explorer,Hiram Bingham,discovered the ruins(废墟) of it.It is one of the most extraordinary places in the world.
Today it is also one of the most popular tourist destinations in the world.Many people choose to follow the Inca Trail (印加古道),a centuries-old path of 43 kilometres that takes three or four days on foot.Others take the train and then a bus for the last part of the journey.
Now a hotel company is going to build a cable car to the top of Machu Picchu.‘The cable car is good news for Machu Picchu,'says a company spokesman.‘There are going to be a lot more tourists and that means ore jobs for the local people.Loking after the ruins is expensive.With the extra money,we can spend more on looking after them.'
However,the plan is not popular in Peru (秘鲁).Ana Redondo,a tour guide,explains the problem.‘There are already more than 300,000 tourists that go to Machu Picchu every year.The Inca Trail is crowded.Old tea bags and water bottles can be found here and there.How dirty the Inca Trail is now!The new cable car is going to bring 400 tourists every hour!The company is also going to build a large hotel and tourist centre with souvenir shops,fast food restaurants and so on.It is the end of Machu Picchu.'
Ana is an activist who belongs to an organization named Save Machu Picchu.She says that the organization is going to stop the company's plans.‘Tomorrow we are meeting government officers.Next week two scientists from UNESCO will come here.We will discuss the plans.Next month we are organizing an international meeting.We are not going to stop until the cable car idea is dead.

88.What did Hiram Bingham discover in 1911?HediscoveredtheruinsoftheIncacity.
89.How long is the Inca Trail,a centuries-old path?Itis43kilometreslong.
90.What does the hotel company plan to do?Thehotelcompany planstobuildacabletothetopofMachuPicchu.
91.What is the problem the Inca Trail has now?Itiscrowdedanddirtynow..
92.What will Save Machu Picchu do next week?ItItwilldiscusstheplanswithtwoscientistsfromUNESCO..
93.Do you think the hotel company's plan is a good idea or not?Why?It'sgoodidea.Because it shortens the time.

分析 文章大意:几个世纪以来,马丘比丘的印加城在丛林里迷路了.然后,在1911,美国探险家海勒姆•宾厄姆,发现了它的废墟.它是世界上最不寻常的地方.
今天,它也是世界上最受欢迎的旅游目的地,许多人选择走印加古道,有43公里,需要三天或四天徒步古老的道路.最后一部分别人坐火车和公共汽车旅程的.
现在旅馆公司要建缆车到马丘比丘的顶端."电缆车对马丘比丘来说是个好消息,公司的一位发言人说,"会有很多更多的游客,这意味着当地人就业.照看的废墟是昂贵的,额外的钱,我们可以花更多的照顾他们."
然而,秘鲁的计划是不受欢迎的.Ana Redondo,一个导游,解释了这个问题.因为已经有超过300000的游客去马丘比丘一年.印加古道是拥挤.老茶袋和水瓶都可以在这里找到.现在是多么肮脏的印加古道!这辆新缆车每小时能带来400位游客!该公司还将建立一个大型的酒店和纪念品商店的旅游中心、快餐店等.安娜是一个活动家,他属于一个组织命名保存马丘比丘.她说,该组织将阻止公司的计划.

解答 88 题答案:He discovered the ruins of the Inca city.考查细节理解.根据文中的Then,in 1911,the American explorer,Hiram Bingham,discovered the ruins(废墟) of it,可知在1911,美国探险家海勒姆•宾厄姆,发现了它的废墟,故答案是He discovered the ruins of the Inca city..
89 题答案:It is 43 kilometres long.考查细节理解.根据文中的Many people choose to follow the Inca Trail (印加古道),a centuries-old path of 43 kilometres that takes three or four days on foot.许多人选择走印加古道,有43公里,需要三天或四天徒步古老的道路,可知是43公里,故答案是It is 43 kilometres long.
90 题答案:The hotel company plans to build a cable to the top of Machu Picchu.考查细节理解.根据文中的Now a hotel company is going to build a cable car to the top of Machu Picchu.‘可知现在旅馆公司要建缆车到马丘比丘的顶端,故答案是The hotel company plans to build a cable to the top of Machu Picchu.
91 题答案:It is crowded and dirty now.考查细节理解.根据文中的The Inca Trail is crowded.Old tea bags and water bottles can be found here and there.How dirty the Inca Trail is now!印加古道是拥挤.老茶袋和水瓶都可以在这里找到.现在是多么肮脏的印加古道!可知是拥护和脏的,故答案是It is crowded and dirty now..
92 题答案:It will discuss the plans with two scientists from UNESCO.考查细节理解.根据文中的Next week two scientists from UNESCO will come here.We will discuss the plans,下周联合国教科文组织的两名科学家将来到这里,我们将讨论这些计划可知是和联合国的讨论这些计划,故答案是It will discuss the plans with two scientists from UNESCO.
93 题答案:It's good idea.Because it shortens the time.考查细节理解.根据文中的a centuries-old path of 43 kilometres that takes three or four days on foot.许多人选择走印加古道,有43公里,需要三天或四天徒步古老的道路,如果修建缆车,可能用的时间不到一个小时或更少,故答案是It's good idea.Because it shortens the time.

点评 本文是一篇史地常识类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.2012has also brought in a new age for Chinese TV.The country's first 3-D TV channel has started broadcasting(播放).Opened on New Year's Day,the channel will air different programs including documentaries,sports,serials and live events-including the CCTV New Year Gala and the Olympic Games.
The 3-D channel broadcasts from 10:30a.m.through midnight,Beijing time each day.There are no viewing fees(费用)during the early phase of operation (运行阶段),and viewers can get the full 3-D effect by wearing 3-D glasses.
Six TV stations have worked together to produce the channel,including CCTV,Beijing,Tianjin,Shanghai,Jiangsu and Shenzhen TV stations.Each station is working on a specific program,while the channel itself is broadcast through CCTV.
51.The country's first 3-D TV channel started broadcasting on New Year's Day.A
52.The 3-D TV channel will not air the Olympic Games.B
53.Viewers can get the full 3-D effect by wearing 3-D glasses.A
54.The 3-D TV channel broadcasts from 8:30a.m.through midnight,Beijing time every day.B
55.Tliere are viewing fees(费用)during the early phase of operation(运行阶段).B.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Book Review(书评)-The Snake-Stone by Berlie Doherty

The background:Urban England (the cities),but also rural England (the countryside).
The theme:The main theme is about a teenage research of self-discovery.In this book,the hero searched for his mother who separated him at his early age.It also focuses on love,getting on with others,being courageous and trying to deal with doubts,troubles and worries.
As the book moves to a close,James'swimming coach says to him:"You are not like a kid obeying instructions any more.You are swimming like a young man who knows where he is going."
The characters:James is the hero of the story.He is a top swimmer,and has a comfortable life with his foster parents (养父母).The other characters,James'parents,his swimming coach,best friend,the villagers,people he meets on his journey,are pictured vividly(生动地).
The turning point:The turning point in the story comes while James'foster parents are away in London,and he wonders who his birth mother is.The only thing he has is a fossil(化石)-"the snake stone".His birth mother left it behind along with a note on which she had written:"Take good care of James".
The journey:Instead of going to London,James decides to find his birth mother.With the help of his geography teacher,James sets off for the village where his mother might be found.James has painful,challenging,but also humorous and happy travels.The mother he finally meets,Anne,has a low but powerful voice in the novel.He comes to understand why she left him at a stranger's door fifteen years before.Although the meeting is not long,it leaves him with a feeling of completeness.

38.What do the coach's words in Paragraph 3suggest?C
A.James is a hardworking swimmer.
B.James is a hopeful swimmer.
C.James is an independent young man.
D.James is an outgoing young man.
39.The"snake stone"in the novel isD.
A.a note from a stranger        
B.a gift from the swimming coach
C.a fossil left by the foster parents  
D.a stone left by the birthmother
40.Which of the following is true about the novel?A
A.The story has a good ending.
B.The story takes place in the city of London.
C.The turning point comes after the hero meets his birth mother.
D.The theme of the novel is only about a teenage research of self-discovery.
41.It can be concluded that James'journey isD.
A.disappointing   
B.boring     
C.comfortable    
D.valuable.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.If someone says to you:"give me five",do not search your pocket to get five yuan!It will make others laugh!The person's not asking for your money,but your fingers.
In the US,"give me five"or"give me the high five"is a popular gesture (动作).You can see it often in films or on TV.It means the slapping (拍) of each other's raised (举起的) right hands together.
People do it when they meet for the first time or something happy happens.For example,a student has good marks in exams or wins a lottery ticket (彩票).If a football team wins a game,the players will give high fives to everyone around to celebrate.
This gesture may come from the old Roman gesture of raising the right arm for the emperor(皇帝).This showed that the person raising his arm did not have a sword (刀) in his hand.
Why not try to give the high five to your friends?

51."Give me five"is a gesture toC.
A.make people laugh               B.ask for money
C.celebrate success             D.search one's pocket
52.The gesture"give me five"is the clapping ofB.
A.toes     B.hands     C.arms       D.legs
53.When youC,you give your friends high fives.
A.lose your money                  B.go back home
C.win a football game            D.do badly in exams
54.The gesture started inA according to the story.
A.Rome        B.America    C.China   D.Britain
55.Why did the Romans raise the right arm for the emperor?BecauseC.
A.they were proud of their emperor
B.they were happy to see the emperor
C.they wanted to show there were no swords in their hands
D.We don't know.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.As a student,I was most afraid to answer questions in class,and I found that the students around were just like me.At the beginning of each class,(66)B,I always lowered my head because I was afraid that the teacher saw me.
(67)D.He wanted us to be active in class,so he asked us some questions,but on one answered."Let me tell you a story first,"he said.
"When I came to the United States to study,the university often invited famous people to make speeches.Before the beginning of every speech,I found an interesting thing.The students around me always took a cardboard folded(折叠的) in half,wrote their names in bold with the most eye-catching color,and then placed the cardboard on the seat.(68)E,he could see and call a listener's name directly."
"I couldn't understand that.My classmate told me the speakers were all top people,who meant chances.When your answer was to his surprise,it meant he might give you more chances.In fact,(69)C."
After listening to the story,(70)A.You must show yourself all the time so that you can find a chance on the card.
A.I understood that the chance will not find you itself
B.when the teacher asked a question
C.I really saw a few students got great chances because of that
D.One day,in a foreign language class,Mr.Black gave us a lesson
E.So when the speaker needed the answers from the students

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Wearable gadgets (可穿戴设备) are usually high-tech equipment,which are so small that people can wear on heads or wrists.
Google Glasses is such kind of wearable gadget.It has attracted the world's attention since being tested this year.Users can take videos and broadcast live on the Internet.There is also a GPS system in the glasses.So if you get lost you can say"OK,Glasses,where am I?"Then it will tell you where you need to go.It sounds cool,doesn't it?
Don't forget Galaxy Gear from Samsung,a Korea company.It is just the tip of the iceberg.This smartwatch looks like a normal watch but much lighter.But Galaxy Gear needs to connect with a Samsung smartphone or tablet (平板电脑).Its short battery life of 25hours also disappoints (使…失望) users.

With all kinds of wearable gadgets coming into real life,it seems that wearable technology is becoming more modern and popular.Indeed,unlike smartphones,wearable gadgets are more convenient (方便的).Their biggest advantage is that they can do most of the same things as smartphones,yet they are hands-free.
However,wearable gadgets also have their own problems.Some people are not sure whether wearing a gadget is cool.Unless you know about it,you may just think there are many crazy people talking to their wrists.
Perhaps only time will tell how these gadgets will change our lives.

阅读短文,用恰当的词完成下面的信息
Wearable gadgets can be (56)worn on heads or wrists.Google Glasses and Galaxy Gear are some of them.People can make calls or take pictures,or even receive e-mails without (57)using their hands more.So they can (58)attract young people's attention.Galaxy Gear is (59)similar to a normal watch but much lighter.Some people may not be (60)satisfied/happy/pleased/content with it not only because of its short 25-hour battery life,but also because it needs a connection with a Samsung smartphone or tablet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Yesterday I went for a bus ride to the countryside.The bus was not full and I had a good seat at the front.
For about an hour we were on the freeway( 高速公路).Then we turned off and drove along a narrow country road.
Soon the road began to climb.We left the fields and villages behind us and came to a forest.There was very little sunlight and it was quite dark.
When we reached the top of the hill,the driver parked the bus.We all got out.I could see a long way.We were several thousands meters high.It was very cold.
I wanted to go for a walk,but the bus driver said there was going to be a storm.He wanted to leave before the storm came.
When we were halfway down the hill,I remembered something.On the way up the hill there had been an old lady sitting behind me.She wasn't sitting there now.I looked around the bus.There wasn't any old lady on the bus anywhere.
I told the driver about her.He had to turn the bus around and go up the hill again.When we reached the top,the old lady was waiting in the rain for the bus.She scolded(责备) the driver for leaving without her.She thanked me for remembering her.

50.Where did the driver park the bus?C
A.At a farm.
B.In a storm.
C.On top of a hill.
D.At an old lady's house
51.Why did the bus go back to the top of the hill?C
A.Because the road was full of cars.
B.Because an old lady forgot her hat.
C.Because one person was not on the bus.
D.Because the storm came.
52.What did the old lady think about the bus driver?B
A.He was very kind.
B.He was careless.
C.He was lazy.
D.He was hard-working.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.At the end of the school day,Katy's day is just beginning.Every day after school she rides her bike to WaterFun Sports Park and practices with her swim team.She has been doing very well in freestyle and backstroke,and expects to do well this year in the city invitational swim meet.Usually,practice lasts until 6p.m.She goes home,eats dinner with her family,and starts her homework around 8p.m.By 10 or 10:30she is done,and ready for bed.At 6in the morning she is up and ready for another day.
On the weekends,Katy often has a swim meet.Her mom usually takes her,and sometimes it is quite a long way to drive.Her friend,Allison,used to be on the team with her.However,WaterFun Sports swim team is expensive,and Allison couldn't afford it.Katy looks forward to her swim meets.She also likes that her Mom treats her to nice lunches afterwards.Katy feels lucky to be on the team during the winter.Even though it will be cold outside,the sports park has indoor heated pools,and she will be able to swim all winter long.Katy loves swimming and learning in school.She wants to do well in both.But some days are easier than others.With both school and swim practice,Katy is often tired and has to use her lunch time to either catch up on her schoolwork or rest by taking a nap(打盹).
88.Does Katy practice swimming in school or out of school every day?Out of school
89.When does the swim practice usually end?At 6 p.m.
90.What made Allison leave the swim team?The high cost of the swim team
91.Why does Katy feel lucky to be on the team during the winter?Because the sports park has indoor heated pools,and she will be able to swim all winter long.
92.What does Katy's mother do for Katy during her weekend practices?She drives Katy to the swim meets and treats her to nice lunches
93.What does the underlined sentence‘some days are easier than others'mean?Explain in 2-3sentences.but sometimes she has a lot of homework to do,she is busy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.My 10-year-old Donna said,"Mom,I made a new friend at school today.Can she come over tomorrow?"Donna was a shy girl and I wanted her to make some friends to bring her out of her shell.
"Sure,honey,that sounds great."I said,thinking back to my own best friend,Lillian.We lived across the street from each other in Washington Heights,New York.We met at the age of 10,too.Like my daughter,I was shy,but Lillian drew me out.She was one of the friendliest people in school,with shiny black hair and a mile-wide smile.
In senior high school,Lillian went on a trip to Florida.This was the first time we had to be away from each other for a few days."I'll be back soon."she told me.But three days later,Lillian's sister told me that she had fallen into a river and hadn't come out any more.Soon,my family moved to New Jersey.Whenever I thought of her,tears came into my eyes.
The next day Donna brought her new friend home."Hi,Mrs.Loggia."the little girl said.Her hair was so shiny and black and she shot me a big smile."My name is Laura."
My daughter's new friend was so much like Lillian.I was still puzzled (迷惑) when Laura's mom came to pick her up later that afternoon.I opened the door to let her in."Judy!"she cried."It's me,Lillian's sister,from Washington Heights."Yes,my daughter's friend looked familiar (熟悉的).She was Lillian's niece (侄女).

34.The underlined words in the first paragraph"to bring her out of her shell"meanC.
A.to help her live happily                
B.to help her become smart
C.to help her become less shy              
D.to help her walk out of her house
35.Laura looked familiar to the writer because sheD.
A.was Lillian's sister                              
B.was as old as her daughter
C.was from Washington Heights        
D.had shiny black hair and a big smile,too
36."I knew she would live in my heart forever."is a sentence from the passage and should be put at the end ofB.
A.Paragraph 2      
B.Paragraph 3    
C.Paragraph 4       
D.Paragraph 5
37.We can infer (推断) from the passage thatA.
A.Laura is outgoing (开朗的,乐于助人的)
B.Laura is a shy girl
C.Laura and Donna are of the same age
D.Judy moved to New Jersey because of Lillian's death.

查看答案和解析>>

同步练习册答案