精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.阅读下面短文,根据短文内容完成下列各题.?
Most cities and towns in China have night markets.They take place on the same streets every day.During the day,these streeets are quiet.At night,they become crowded and lively.Usually,people get there at three or four in the afternoon.By 6:00,the streets are like rivers of people.?
Night markets are fun places to shop.Sellers open small booths,or they place their things on mats(垫子) on the street.You can buy clothes,shoes,and many other things.If you think the price is too high,you can bargain with the seller.
You can also buy lots of delicious food.When you are just a little hungry,you can buy a snack(小吃).When you're really hungry,you eat sit down for a meal.Smelly tufu is popular,but it really smells bad!?
There are also games to play.In one game,you throw plastic rings around the top of a bottle.In another game,you shoot balloons with a toy gun(玩具枪).If you are lucky,you can win a prize.Do you like to play these games?Do you ever win anything??
The best thing is,everything at night markets is cheap!You don't need a lot of money to have a great time.

61.What is the title of this passage?Night Markets in China.
62.Please translate the underlined sentence into Chinese.如果你觉得价格太高,你可以还价..
63.Chinese night markets are described by adjectives:Crowedandlively.
64.How many activities are mentioned in this passage?What are they?
Three.Shopping,eating food and playing games
65.The last phrase"have a great time"has the same meaning with a phraseenjoy oneself.

分析 本文主要讲述的是中国的夜市.在中国大多数城市和城镇都有夜市.他们每天都发生在同一街道.白天,这些街道很安静.晚上,他们变得拥挤、热闹的.夜市是有趣的地方,你可以购物,买衣服,鞋子,和许多其他的事情.如果你觉得价格太高,你可以讲价.你也可以买很多好吃的东西.还可以玩游戏.

解答 1.Night Markets in China 主旨大意题.根据文章内容可知本文讲述的是中国的夜市,故标题为:Night Markets in China.
2.如果认为价格过高,就可以和卖家讨价还价.句子翻译题.这是if引导的条件状语从句,主句是将来时,从句用一般现在时,price is too high价格太高,bargain with 讲价,故答案为:如果认为价格过高,就可以和卖家讨价还价.
3.Crowed; lively 细节理解题.根据第一段At night,they become crowded and lively可知夜市是拥挤的,有趣的.
4.Three.Shopping,eating food and playing games.主旨大意题.根据文章内容可知文章提到了三项活动,即买东西,吃食物和玩游戏,故答案为:Three.Shopping,eating food and playing games.
5.enjoy oneself词义理解题.根据最后一句句意:你不需要很多钱就能玩得很高兴.have agood time玩得高兴,同义词即:enjoy oneself.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-I lost my new phone yesterday.That is my birthday gift.
-_________.(  )
A.Don't worryB.Don't mention it
C.It's none of my businessD.I'm sorry to hear that

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Is it interestingto have English classes?(have)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.One morning it was shining brightly when I woke up.I looked at the alarm clock.It said 3:45!It had stopped!What time was it?I climbed out of bed and went downstairs to the kitchen.The kitchen clock said 8:30-I was late!My parents were away.My aunt had gone to work without checking if I was up.The school bus went at 8:00.I had missed it.I rang my friend Tony on his mobile phone.
"Tell the teacher I'll be in as soon as I can!"I said.
"Come on your rollerblades,"Tony said."It will be faster than the bus."
I washed and dressed in a hurry.I grabbed an apple to eat on the way.That was my breakfat!Then I put on my rollerblades and set off for school.It took half an hour to get to the school.I took all the shortcuts I knew.I went across the park-even through some backyards!When I got to school,I was very hot and my legs ached.I had missed math,our first lesson of the morning.But I made it just in time for history,our second lesson.I was very happy because history is my favourite subject.

36、The boy woke up atDthat morning.
A.3:45     
B.7:30     
C.8:00     
D.8:30
37、The boy got up late mainly becauseA.
A.his alarm clock had stopped
B.his parents were away
C.his aunt had gone to work
D.he had missed the school bus
38、The boy got to schoolBthat morning.
A.by bus     
B.by skating     
C.by running    
D.by bike
39、The boy took all the shortcuts in order toC.
A.have breakfast on the way      
B.meet his friend
C.get to school as soon as he could
D.have his favourite lesson
40、Which of the following is NOT true?C
A.The boy's bedroom is upstairs and the kitchen is downstairs.
B.Tony told the boy to go to school on his rollerblades.
C.The boy had nothing for breakfast that morning.
D.The boy didn't miss his favorite lesson.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.用方框内所给单词的适当形式填空,每词限填一次.
 protect   suggestion   rainy    yourself   worry
66.She looksworried because she hasn't got ready for the test..
67.To make our world a better place,we need toprotect those endangered (濒危的) wild animals.
68.We have so manyrainy days in Jiaojiang in March,2012.
69.Believe inyourself,Tony,and you are sure to succeed.
70.Thank you for giving us so many goodsuggestions.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.请根据句意从方框中选择合适的单词,并用其适当形式填空,使句子通顺.
two     I     choose     watch     recent
51.This shop sells all kinds ofwatches from different countries.
52.I hear that her uncle has bought a new flat in the city centrerecently.
53.Jack won thesecond prize in the school reading contest and he felt very excited.
54.He had to make achoice between staying with his parents and going abroad.
55.You know Mike's hobby is playing football,butmine is collecting stamps.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.To eat healthily,more and more people are interested in organic(有机的food,according to media reports(媒体报道).The organic food business is experiencing fast growth in China as a reason of increasing worries over.food safety.However,people have expressed fears over how true the gciods are.
The Chinese are paying more attenfion to food quality and safety,especially after several scandal (丑闻) and problems were revealed.Customers who can understand the real value of organic food and want to enjoy a better life will choose organic food.
It said its sales income increased by about 30percent over last year and the growth rate is expected to be increased for the:next few years
Compared with ordjnary food,organic food js more.expensivel often costing more than three times more.For instance,an organjc cabbage weighing l.3kilograms is sold for 35yuan.The price of an ordinary cabbage is about 5yuan in an ordinary market.
Seeing the huoe business opportunities in the market,companies have rushed into the organic food'fietd in search of bigger profits.Media reports suggest that some 345companies get permission from the China Organic Food Certification Center (COFCC) in 2010,an increase of about 18percent on 2009.
Cities such as Beijing and Shanghai,where people are said to have a better educational background and much higher income,have been aimed at by organic food suppliers.At present,it is easy for householders to find food marked organic in stores,supermarkets and online shops in big cities.
Although it is good to have more choice,it is hard to tell whether food'is truly"organic.The Wal-Mart organic pork scandal in Chongqing,Sichuan Province,knocked people's confidence over organic food sold in the country.
"We do not know what happened with Wal-Mart,but we wilI think carefully before buying organic food in China.I do not Vvafit to pay a higher price for nothing,"said Wang Rui,a Shanghai resident."We can find many foods marked as organic in the market but we really  cannot tell whether they are truly organic.Sometimes they taste the same."
To establish trust,sellers said they have tried their best to protect customers'riehts in order to get their support.They apply very strict rules in choosing organic food suppliers.For example,they will visit the farm to make sure they are qualified organic food suppliers.

104.根据短文内容完成句子.(每空限填一词)
In China people have expressed fears over how true the goods are because theyworriedfood safety.
105.根据短文内容完成句子.(每空限填一词)
Seeing the huge business chances in the market,companies have crowded into the organic food field insearch of more money
106.根据短文内容用完整的句子回答问题.
How can we get organic food according to the passage?Supermarkets and online shops
107.把短文中画线的句子译成汉语.中国越来越注重食品质量安全,特别是在一些丑闻和问题被发现后.
108.为了保证食品安全,避免类似事件发生,请你用英语给负责食品安全的相关部门提出建议
 (只需一条即可,限10个词以内). 
    ____________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.信息归纳 (本题共5小题,每小题1分,共5分)
请阅读一篇关于"电视选秀"的文章,根据所提供的信息,完成下列表格,请将答案写在答题卡指定的位置上.
Nowadays,there are more and more TV talent shows.They are very popular all over China.
These talent shows give everyone a chance to show off their talents.For some lucky people,These shows may make them famous,and can even make them rich.However,there are also many bad sides.First,some young people just imitate(模仿)the people they admire(钦佩).They may forget about their own style.Second,young people spend too much time on such TV shows.They always dream of being a star.So they spend less time on their studies.
In my opinion,TV talent shows are social activities (社会活动).Young people can take part in these activities to get social experience.But they should know that the chance of being famous is very small for most people and they should know that their schoolwork is much more important.In short,you can do what you like,but you should know what is important and what is not.
Information Card
In China,TV talent shows are verypopular.81
Young people always dream ofbeing a star.82
The number of the bad sides of TV talent shows the writer mentioned(提及) in the passage83Two
What TV talent shows are according to the writer?84Social activities
What the writer thinks is more important for young people?85Schoolwork

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.In  some ways,Lily  and  Lucy look        ,but the twins are a little different            each  other.(  )
A.same; fromB.the same; fromC.the same; asD.same; as

查看答案和解析>>

同步练习册答案