精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.An eight-year-old child heard her parents talking about her little brother.All she knew was that he was very sick and they had no money.Only a very expensive operation could save him now and there was no one to lend them the money.
When she heard her daddy say to her tearful mother,"Only a miracle(奇迹)can save him now."The little girl went to her bedroom and pulled her money from its hiding place and counted it carefully.
She hurried to a drugstore(药店)with the money in her hand.
"And what do you want?"asked the salesman."It's for my little brother,"the girl answered.
"He's really,really sick and wants to buy a miracle.""Pardon?"said the salesman.
"My brother Andrew has something bad growing inside his head and my daddy says only a miracle can save him.So how much does a miracle cost?""We don't sell a miracle here,child.I'm sorry,"the salesman said with a smile.
"Listen,if it isn't enough,I can try and get some more.Just tell me how much it costs."
A well-dressed man heard it and asked,"What kind of miracle does your brother need?""I don't know,"she answered with her eyes full of tears."He's really sick and Mum says he needs an operation.But my daddy can't pay for it,so I have brought all my money."
"How much do you have?"asked the man."1.11,butIcantryandgetsomemore,"sheanswered."Well,whataluck,"smiledtheman,"1.11,the price of a miracle for little brother."
He took up the girl's hand and said,"Take me to where you live.I want to see your brother and meet your parents.Let's see if I have the kind of miracle you need."That well-dressed man was Dr Carlton Armstrong,a famous doctor.The operation was successful and it wasn't long before Andrew was home again.How much did the miracle cost?

56.What was the trouble in the little girl's family?C
A.Her brother was seriously ill.
B.They had no money.
C.Both A and B.
57.In the eye of the little girl,a miracle might beC.
A.something interesting
B.something cheap
C.some wonderful medicine
58.The little girl said again and again"I can try and get some more money".That showsB.
A.she had still kept some money
B.she hoped not to be refused
C.there was no need to worry about money
59.What made the miracle happen?A
A.The girl's love for the brother.
B.Nobody can tell.
C.The medicine from the drugstore.
60.From the passage we can infer(推断)thatA.
A.the doctor didn't ask for any pay
B.the doctor must be one of the girl's family's closest friends
C.the little girl is lovely but not so clever.

分析 一个八岁的孩子听到父母谈论她的小弟弟的情况.她只听明白了他病得很厉害而他们没有钱救治他.只有进行一次非常昂贵的手术才能挽救他,可是现在没有人能够借给他们钱.当她听到她爸爸对她满含热泪的妈妈说."只有奇迹可以挽救他了."的时候,小女孩走进自己的房间,从她藏钱的地方取出她积攒的零钱,仔细地数起来.她匆匆忙忙地拿着她的钱去了药店."你想要点什么?"营业员问她."我想给我的小弟弟买点东西,"女孩回答说,"他病得非常非常厉害,我想买一个奇迹.""你说什么?"营业员问道."我的弟弟安得烈脑袋里有些坏东西正在生长,我爸爸说只有一个奇迹才能救他.奇迹究竟要多少钱哪?""我们这里并不销售奇迹,孩子,我很抱歉,"售货员微笑着说到."听着,如果钱不够的话,我还可以尝试多弄到一些.请您告诉我奇迹到底要多少钱."一个衣冠楚楚的人听到了他们之间的谈话,问到"你弟弟需要什么样的奇迹呢?""我也不知道,"她眼里充满泪水地回答."他真的病的很重,妈妈说他需要手术.但我的爸爸付不起这份钱.所以我把我所有的钱都带来了.""你有多少钱?"那人问到."1.11美元,但我可以尝试多弄来一些,"她回答."嗯,你真幸运,"男人笑着说,"1.11美元,正好是给你的小弟弟一个奇迹的价格."他握住女孩的手说,"带我去你家.我想见见你的弟弟和你的父母.让我看看我是否有你需要的奇迹."这个穿着得体的男人就是卡尔顿阿姆斯特朗博士,一位著名的医生.手术非常成功,没过多久,安得烈就出院回家了.这个奇迹值多少钱哪?

解答 56.答案C 细节理解题 由文中 All she knew was that he was very sick and they had no money 可知 她只听明白了他病得很厉害而他们没有钱救治他,故选C
57.答案C 细节理解题 由文中 She hurried to a drugstorenwith the money in her hand 可知 她匆匆忙忙地拿着她的钱去了药店,小女孩去药店就是理解奇迹是药,故选C
58.答案B 理解判断题 由文中"Listen,if it isn't enough,I can try and get some more.Just tell me how much it costs."可知"听着,如果钱不够的话,我还可以尝试多弄到一些.请您告诉我奇迹到底要多少钱.",可见她非常想得到这个奇迹,尽自己最大的努力,不想被拒绝,故选B
59.答案A 理解判断题 由文中 she answered with her eyes full of tears."He's really sick and Mum says he needs an operation.But my daddy can't pay for it,so I have brought all my money."可知 她眼里充满泪水地回答."他真的病的很重,妈妈说他需要手术.但我的爸爸付不起这份钱.所以我把我所有的钱都带来了.",看得出女孩很想救活弟弟,很爱弟弟,这让这个好心人非常感动,从而让奇迹发生.故选A
60.答案A 理解判断题 由文中"1.11,the price of a miracle for little brother."He took up the girl's hand and said,"Take me to where you live.I want to see your brother and meet your parents.Let's see if I have the kind of miracle you need."可知"1.11美元,正好是给你的小弟弟一个奇迹的价格."他握住女孩的手说,"带我去你家.我想见见你的弟弟和你的父母.让我看看我是否有你需要的奇迹.",1.11美元可以买一个奇迹,可见博士并没有想要一分钱,故选A

点评 本文并不算难,文章比较长,出现了判断推理类型的题,不只是从文中直接找出,还要结合自己的思想来解答.本文是一篇很好的文章,理解全文意思再去从文中找答案,并且结合自己的思考.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.--Excuse me.Is this the right way to Mile Temple?
--Sorry,I'm not sure.But it       be.(  )
A.mightB.mustC.needD.can

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.If at first you don'tsucceed (success),try,try again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.For six hours we shot through the landscape of the Karoo desert in South Africa.Just rocks and sand and baking sun.Knowing our journey was ending,Daniel and I just wanted to remember all we had seen and done.He used a camera.I used words.I had already finished three notebooks and was into the fourth,a beautiful leather notebook I'd bought in a market in Mozambique.
Southern Africa was full of stories.And visions.We were almost drunk on sensations.The roaring of the water at Victoria Falls,the impossible silence of the Okavango Delta in Botswana.And then the other things:dogs in the streets,whole families in Soweto living in one room,a kilometre from clean water.
As we drove towards the setting sun,a quietness fell over us.The road was empty--we hadn't seen another car for hours.And as I drove,something caught my eye,something moving next to me.I glanced in the mirror of the car; I glanced sideways to the right,and that was when I saw them.Next to us,by the side of the road,thirty,forty wild horses were racing the car,a cloud of dust rising behind them--brown,muscular horses almost close enough to touch them,to smell their hot breath.I didn't know how long they had been there next to us.
I shouted to Dan:"Look!",but he was in a deep sleep,his camera lying useless by his feet.
They raced the car for a few seconds,then disappeared far behind us,a memory of heroic formsin the red landscape.When Daniel woke up an hour later I told him what had happened.
"Wild horses?"he said."Why didn't you wake me up?"
"I tried.But they were gone after a few seconds."
"Are you sure you didn't dream it?"
"You were the one who was sleeping!"
'Typical,he said."The best photos are the ones we never take."
We checked into a dusty hotel and slept the sleep of the dead.

65.During their journey in Africa,the two travelersD
A.made friends with local residents
B.complained about the poor living conditions
C.enjoyed the sunset in the Karoo desert most
D.recorded their experiences in different ways
66.What does the phrase"heroic forms"in Paragraph 4refer to?B
A.Racing cars.B.Wild horses.C.Eye-catching locals.D.Running dogs.
67.What did Daniel think when he woke up and was told what had happened?A
A.He always missed out on the best thing.B.He had already taken beautiful pictures.
C.A sound sleep was more important.D.The next trip would be better.
68.What is'the passage mainly about?B
A.How to view wildlife in Africa.B.Running into wildlife in Africa.
C.Tourist attractions in southern Africa.D.Possible dangers of travelling in the desert.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Nuclear weaponsmust be given (must give) up.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.顺便问一下,你认为哪个队会赢得2014年世界杯?
By the way,which team do you think will win the 2014 World Cup?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Boys and girls,calm down and focus on the test paper        you begin to think about the answers.Be confident.You can do it!(  )
A.as ifB.as soon asC.although

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.When the boy rushed across the finishing line,his mother cheered with anexcited(兴奋的)look on her face.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.It is not wise of you to_____too late to surf the Internet.(  )
A.take upB.put upC.turn upD.stay up

查看答案和解析>>

同步练习册答案