精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9. There once was a king who offered a prize to anyone who would paint the best picture of peace.The king looked at all the pictures but there were only two that he really liked.
The first picture was of a calm lake.The lake was a perfect mirror for peaceful mountains.Overhead was a blue sky with white clouds.Everyone who saw this picture thought it was a perfect picture of peace.The other picture had mountains.Above was an angry sky from which rain fell with lightning(闪电).On the side of the mountain was a waterfall.This did not look peaceful at all.But when the king looked closer,he saw a small tree growing in the rock behind the waterfall.In the tree,a mother bird had built her nest(巢).There,in the angry water,sat the mother bird on her nest.
The king chose the second picture as the winner.He explained that peace did not mean to be in a place where there is no noise,trouble or hard work.Peace means to be in the middle of all those things and still be calm in your heart.

51.What can you see in the first picture?A
A.A lake.
B.A waterfall.
C.A mirror.
D.A bird.
52.Where did the king find the mother bird in the picture?B
A.In the blue sky.
B.Behind the waterfall.
C.In a big tree in the rock
D.Over the mountains.
53.The second picture won in the end,becauseC.
A.there is no bird in the first picture
B.the king liked the person who painted it
C.the king thought peace came from one's heart
D.peace did not appear in a calm place but in an angry place.

分析 从前有一个国王,他给任何一个画和平的最好的人颁奖,国王看了所有的照片,但是只有两个他真的喜欢..
第一张图片是一个平静的湖,湖是平静的山脉的一个完美的镜子.头上是蓝天白云,每个人看到这幅画的人认为这是一幅完美的宁静画.另一张图片有山,上面是愤怒的天空,雨和闪电上.山的那一边是一个瀑布.这看起来一点都不宁静.但当国王仔细看时,他看到一棵小树在瀑布后面岩石生长.在树上,一只鸟妈妈在那里筑了巢,在那那儿,有湍急的水,鸟妈妈坐在她的巢上.
国王选择了第二张照片作为胜利者,他解释说,和平并不意味着在一个没有噪音、麻烦或艰苦工作的地方,和平意味着处于所有这些事物的中间,并且在你的心中能保持平静..

解答 51.A 细节理解题.根据第二段The first picture was of a calm lake可知第一幅画是个湖泊,故选A.   
52.B细节理解题.根据he saw a small tree growing in the rock behind the waterfall.In the tree,a mother bird had built her nest(巢).可知国外发现小鸟是在瀑布后面,故选B.    
53.C细节理解题.根据最后一段The king chose the second picture as the winner.He explained that peace did not mean to be in a place where there is no noise,trouble or hard work.Peace means to be in the middle of all those things and still be calm in your heart.可知国王选择了第二张照片作为胜利者,是因为国王认为平静来自于一个人的内心.故选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

4.Scott Heiferman and Brendan McGovern founded(创立) Meetup in 2002.The two met by (16)Ain college and became good friends.That chance meeting led to the creation of Meetup and is   (17)Bthe founders stress the value of connecting with strangers.
Meetup is a community-building app that (18)Cpeople in a common place.Members can join a group that interests them online and then meet them in person.Today's world depends more on technology than (19)D,human contact to communicate.But Meetup allows members to"use the Internet to get (20)Bthe Internet"and have face-to-face meetings.
To sign up and attend any Meetup is (21)D.There is only a fee(费用)for organizing and keeping groups.The selection(选择)of groups to choose from is large.A Meetup group exists(存在) for (22)Bany shared interest:sports,cooking,language,art,pets and every hobby under the sun.There are also parenting groups and cultural groups.I have personally used Meetup to meet other (23)Alovers to go riding and climbing.
The app (24)Das a great way to network with others.More chances can come from meeting with (25)C.Who knows?It is very possible to meet a new best friend or business partner at the next Meetup.
16.A.chanceB.handC.luckD.mistake
17.A.thatB.whyC.whatD.how
18.A.cancelsB.changesC.connectsD.contacts
19.A.busyB.dailyC.kindD.real
20.A.onB.offC.downD.up
21.A.cheapB.expensiveC.lowD.free
22.A.allB.almostC.bothD.many
23.A.outdoorB.indoorC.outsideD.inside
24.A.considersB.knowsC.usesD.serves
25.A.friendsB.partnersC.strangersD.teenagers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.--Betty,________ does it take you to get from home to school?
--Twenty minutes by bus.(  )
A.How farB.How longC.How muchD.How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Humans can't survivewithoutfood,water or oxygen.(没有)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.No matter where the dads and their children go,that location immediately becomes a tourist destination.This has become a pattern for Hunan TV's reality show Where Are We Going,Dad?And last week the show was heading overseas for a special international episode.The entry has taken place in New Zealand,which was expected to become a popular travel destination for Chinese fans of the show.If you don't know much about New Zealand but would like to explore it,check out our travel guide to see what kinds of activities might interest you.
Nature and wildlife encounter
New Zealand was the last country on Earth to be settled by humans.As such,it's a paradise for exotic birds.You're also able to watch dolphins and whales on boat tours.
Possible itinerary (旅行指南)
1)Auckland:fly in and visit Tiritiri Matangi conservation project (bellbirds spotting); 2)Waipoua Forest:huge kauri trees; 3)Kaikoura:whale watching by boat or air seal watching,hike the Kaikoura Peninsula Walkway,join a dolphin encounter tour; 4)Wellington (Matiu/Somes Island):red-crowned parakeet,blue penguins,weta,skinks and tuatara; 5)Stewart Island:kiwi bird spotting; 6.Te Anau:takahe and kea; 7.Queenstown:fly to Auckland and finally (43)flyback.
Landscape lover
Landscape lovers may have heard that New Zealand is brimming with natural wonders like active volcanoes (火山),snowy mountaintops,glaciers perched near beaches and caves infested with glowworms.Indeed,you can't see many of these wonders anywhere else in the world.
Possible itinerary
1)Auckland:fly in; 2)Whangamata:beach resorts and The Coromandel Forest Park (short walks,mountain bike trails); 3)Waitomo:underground caves and glowworm caverns; 4)Rotorua:geothermal areas; 5)Abel Tasman:golden sand beaches (taking water taxi,sea kayaking,hiking,and snorkeling); 6)Fox Glacier and Franz Josef:biggest glaciers in the country (hiking and guided glacier walks); 7)Queenstown:crystal clear Lake Wakatipu (bungee jumping,sky diving,horse trekking and cycling); 8.)Milford Sound:fjord (boat cruises,sea kayaking,diving and flightseeing); 9)Christchurch:fly back.

42.New Zealand isC for Chinese fans after the show Where Are We Going,Dad?
A.more beautiful   
B.more famous
C.more popular
D.cleaner
43.Which is the best expression to fill in the blank (空白处) in the passage?B
A.have dinner 
B.fly back
C.go sightseeing
D.ride horses
44.How is the passage organized?(Par=Paragraph)C
A.Par 1→Pars 2~4→Par 5~9
B.Pars 1~3→Par 4~7→Pars 8~9
C.Par 1→Pars 2~5→Pars 6~9
D.Pars 1~3→Pars 3~4→Par 5~9
45.From the passage,we know that New Zealand is a travel destination forD.
A.landscape lovers     
B.nature lovers
C.wildlife lovers       
D.different kinds of travel lover.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.The whole classmates won't be back home until the project      (  )
A.is doneB.will be doneC.was done

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.She has an Art Festival each year.(改为否定句)
Shedoesn'thavean Art Festival each year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Millie,_________ late for school again.
-Sorry,I won't.(  )
A.isn'tB.doesn't beC.don't beD.won't be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

19.There will be more pollution in the future.(一般疑问句)
Will there be more pollution in the future.

查看答案和解析>>

同步练习册答案