精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.I have lived in France for nine years.but I cannot walk down the street without being recognized(认出) as an Englishman from 50metres away,before I open my mouth.Why?
In France,the quickest way to recognize an Englishman is that he'll be the one with the belly(肚子) and the shirt hanging out.Englishmen often wear shapeless black T-shirts,either too big or too small.However,Frenchmen are more formal(正式)in dressing.Their T-shirts have collars(领子).Shorts have buttons and zips rather than drawstrings.Shoes look expensive.
Englishmen think of lunchtime as1pm.but for Frenchmen it is 12o'clock,one hour earlier.This may explain the sad looks if an Englishman arrives at a local restaurant at 1:30pm.At that time most restaurants don't have waiters.All the cooking and serving may be done by the boss and his wife.When you are shown to your table,just sit there and wait.Don't wave your hands to the waiters.Englishmen think guests should do something to make the waiters pay attention to them.But in France some bread and water will come first,then the waiters will take your order according to the rhythm(节奏) of the restaurant.Have enough patience!
阅读以上信息,用恰当的词完成下面的表格,每空一词.
Some (71)diffferencesbetween Englishmen and Frenchmen
FrenchmenEnglishmen
Dress●wear T-shirts with collars
●wear shorts with buttons and zips
●wear shoes which (72)cost much
●wear T-shirts which are shapeless
●wear shorts mostly with drawstrings
●wear shoes which may be cheap
Lunch●have lunch at noon
●follow the rhythm of the restaurant
●have lunch at or after 1 pm
●do something to attract the  (73)waiters'/waiter's attention
Conclusion●Englishmen wear (74)less formal clothes than Frenchmen.
●Englishmen can't be(75)patientenough for meals while Frenchmen can.

分析 文章大意我在法国住了九年.英国人与法国人有着很大的不同,在法国,认识到一个英国人最快的方式是:英国人不注重外表和衣着,而法国人更注重这一点.接下来作者又从两个国家的人在饭店中吃饭的方式进行了对比.

解答 71.diffferences 72.cost  73.waiters'/waiter's  74.less  75.patient
71题答案:diffferences细节理解题.通过阅读短文明确介绍了英国人与法国人的不同点.运用名词不同,故填diffferences
72题答案:cost  细节理解题.描述了法国人的穿着打扮,对鞋的描述:Shoes look expensive.句意:鞋看起来很贵.同义于鞋的价值是贵的,故填cost
73题答案:waiters'/waiter's  细节理解题.英国人在吃午餐时的特点:Englishmen think guests should do something to make the waiters pay attention to them.句意:英国人认为客人应该做点什么让服务人员注意他们.明确答案为服务人员的注意,用名词所有格的形式.故填waiters'/waiter's
74题答案:less 细节理解题.结论:通过两国人在穿着上的对比,得出英国人没有法国人穿着正式.故填less
75题答案:patient 细节理解题.结论:通过两国人在午餐时的对比,英国人在就餐时不可能有足够的耐心,然而法国人可以做到很好.故填patient

点评 题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-I'd like to make more friends.Could you give me _____?
--Sure,no problem.(  )
A.an adviceB.some adviceC.any adviceD.some advices

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Can I borrow your book?-      (  )
A.You're welcome.B.Book,of course.C.Sure,go ahead.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

19.She took an activepart in the community activities.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

6.The boy often takes care of his pet dog.(改为同义句)
The boy oftenlooks after  his pet dog.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.His father doesn't allow him       swimming alone.(  )
A.goesB.to goC.goingD.go

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Jim,can you _______ this word in Chinese?Yes,I can _________ a little Chinese.(  )
A.speak,sayB.say,speakC.tell,speakD.talk,say

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

20.Sandra has a nice bag.(改为否定句)
Sandradoesn't have a nice bag.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.There is ____ apple here.________ apple is very red.(  )
A.an,AnB.an,TheC.a,TheD.the,The

查看答案和解析>>

同步练习册答案