精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Mr.and Mrs.Smith have just opened a small restaurant.In order to attract customers,they put a notice in front of the restaurant,which said:"Meals on the house for three days."
A foreign student who didn't know much English passed by the restaurant on the second day.It was lunchtime and he felt hungry."Well,here is a restaurant.I'm going to have something to eat,"he said.
He saw the notice when he walked towards the restaurant."American people are really strange.They even eat dinners on the house!But how can I get onto the top of the house?"he asked himself.He looked around and found a ladder(梯子) against a tree nearby.He was very glad.But as he reached the top,he heard someone shouting at him,"Hey,what are you doing up there?"
Mr.Smith was looking at him angrily.Beside him was a policeman."Doesn't your notice say„Meals on the house for three days'?Is it just a joke?"the foreign student answered.On hearing this,both Mr.Smith and the policeman burst into laughter.Do you know the meaning of"on the house"?

71.The Smiths haveA.
A.opened a restaurant                
B.built a house
C.climbed onto the top                
D.been policemen
72.Why do Mr.and Mrs.Smith put up the notice?C
A.Because they wanted to attract policemen
B.Because they wanted people to eat on the roof
C.Because they wanted to attract more customers
D.Because they liked to play jokes
73.The student walked past the restaurantD.
A.when the Smiths started their business
B.when the Smiths put on the notice
C.when the policeman came to the restaurant
D.when it was time to have lunch
74.The studentC,so Mr.Smith shouted at him.
A.was very hungry                      
B.knew little about English
C.climbed onto the top of the house         
D.took away the ladder
75."On the house"may mean that the mealD.
A.is taken on the house      
B.is paid on the house
C.is made on the house      
D.is free for the customers.

分析 史密斯夫妇新开一家饭店,为吸引顾客,就在饭店前面张贴了一张通知:三天内免费吃饭!第二天,一个不怎么懂英语的外国学生路过这!这时正是午饭时间,他感到很饿!"这有家饭店,我打算进去吃饭."他说.他朝饭店走去,忽然发现了那张通知:他自言自语:"美国人真奇怪喜欢在屋顶上吃饭,我怎么才能上去呢?"他看了看周围发现一架梯子靠在树上.他十分高兴,当他爬上去的时候听见有人在叫:"你在那上面做什么?"史密斯先生生气地对他说.后面还有一个警察!他惊奇的问:"你那通知不是说在屋顶上吃饭吗?那只是个笑话吗?"史密斯先生和那个警察都大笑起来!你知道"on the house"的意思么?

解答 71:答案A 细节理解题.根据短文第一句话Mr and Mrs Smith have just opened a small restaurant可知,Smith夫妇刚刚开了一个小餐馆.故选A.
72:答案C 细节理解题.根据短文第一段中In order to attract customers,they put a notice in front of the restaurant,可知,为了吸引顾客,他们在餐馆的前面张贴了一个通知.故选C.
73:答案D 细节理解题.根据短文第二段中A foreign student who didn't know much English passed by the restaurant on the second day.It was lunch time and he felt hungry可知,第二天一个外国的学生经过这个餐馆,那是在午饭时间,他感觉饿了.由此可知选D.
74:答案C 细节理解题.根据短文第四段中He looked around and found a ladder(梯子)against a tree nearby.He was very glad.But as he reached the top,he heard someone shouting at him可知,他找到了一个梯子,爬到了房顶上,这时他听到有人在对他大喊.故选C.
75:答案D 推理判断题.根据文意可知,Smith夫妇刚刚开了一个餐馆,为了吸引顾客,他们在餐馆前面贴出通知,意思应该是免费吃饭三天.但是那个外国人不知道太多的英语,他以为这里的on the house是要爬到房顶上去吃饭从而闹出了笑话.故我们可以推测选D.

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.综合阅读,阅读短文,然后按要求完成各题.
Last Friday,after doing all the family shopping in town,I wanted to have a rest before catching the train.I bought a newspaper and some chocolate and went into the station coffee shop.It was a cheap self-service place with long tables to sit at.I put my heavy bag down on the floor,put the newspaper and chocolate on the table and then  (A)去要一杯咖啡.
When I came back with the coffee,there was someone sitting in the next seat.It was a boy,with dark glasses and old clothes,and his hair was coloured bright red at the front.He had started to eat my chocolate!
Naturally,I was rather uneasy about him,but I didn't want to have any trouble.I just looked down at the front page of the newspaper,tasted my coffee and took a bit of chocolate.The boy looked at me closely.Then he took a second piece of my chocolate.I could hardly believe it.(B)Still I didn't say anything to him.When he took a third piece,I felt more angry than uneasy.I thought,"Well,I shall have the last piece."And I got (C) it.
The boy gave me a strange look,then stood up.As he left he shouted out,"There's something wrong with that woman!"Everyone looked at me,but I did not want to quarrel with the boy,so I kept quiet.I did not realize that I had made mistake until I finished my coffee and was ready to leave.My face turned red when I saw my unopened chocolate (D)under the newspaper.The chocolate that I had been eating was the boy's!

73.将划线部分A 译成英语went to get a cup of coffee
74.将划线部分B 改写为 Still Isaid nothing to him.
75.文中能替代划线部分C 的短语是the last piece
76.在D的空白处填入一个适当的词语under
77.文中描写男孩目光神情的词语是closely,strange.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.--What do you think of the fish?
--Oh,ittastes(尝起来)good.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Jack Green is 75 years old.He is not in good condition."I think I'm ill,"he tells his wife,"I feel  awful.I've got a headache and I don't feel like eating."
"You've put on a lot of weight recently.You should see the doctor."his wife says,"ask him how to lose weight.It's not good for your health."
"OK."says Jack.He goes to see a doctor.
The doctor checks his heart and weighs him.Then he says,"You are too heavy.You need to do some exercise to lose about 30 kilograms.Run two miles a day for the next 100 days.Then call and tell me your weight."
A week later,the doctor receives a call from Jack."Doctor,I ran two miles every day and I feel much better.But I have a new problem."
"What's that?"asks the doctor.
"I'm 14 miles away from home,and I can't find my way back."

Choose the right answer according to the passage.
36.Why does Jack feel awful?B
A.Because he is in good condition
B.Because he has a headache
C.Because he feels like eating
D.Because he works hard.
37.Who suggests that Jack should see a doctor?A
A.His wife
B.His son
C.His daughter
D.His mother
38.According to the doctor,how many kilograms should Jack lose?C
A.Thirteen
B.A hundred
C.Thirty
D.Fourteen
39.What's Jack's new problem?B
A.He forgets how many miles to run.
B.He can't find his way back home
C.He runs for such a long time
D.He loses a lot of weight
40.The passage is probably from aD
A.letter 
B.poster
C.report
D.storybook.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.A little girl thought she was not as beautiful as other girls and nobody liked her.So she was always unhappy and didn't like to talk to others.However,one day,her mother gave her a beautiful hair clip(发夹).When she wore it,she looked much more beautiful than before.She decided to wear it to school.
On her way to school she found that everyone who saw her smiled at her.Most of her classmates said"hello"to her,but this never happened before.She thought that the beautiful hair clip had brought her happiness.She was so happy about all of the wonderful things.All her classmates wanted to know what happened to her but she didn't want to tell them about her beautiful hair clip.
When she went back to her home after school,her mother asked her,"Did you know you dropped your hair clip?I found it by the door this morning."
She understood that she didn't wear the hair clip to school at all.
It is not important what we wear or how we look.The most important is how we think about ourselves.
54.How did the girl feel before she got the hair clip?B
A.She felt happy.
B.She felt unhappy.
C.She was annoyed.
D.She was shy.
55.Which of the following is Not true according to the story?C
A.The girl didn't like to talk to others
B.The girl didn't wear the hair clip to the school that day.
C.Most of the schoolmates thought the hair clip was beautiful.
D.The girl looked more beautiful with the hair clip.
56.What do you think made the girl feel better?A
A.Being confident.
B.Wearing beautiful clothes.
C.Having a good look.
D.Being friendly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.a,pet,lovely,it,dog,is,what(!)What a lovely pet dog it is!.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Ted,the radio is too loud.Please _____.(  )
A.turn it overB.turn it onC.turn it backD.turn it down

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.我们必须保护好这些树木,让它们不遭火灾.它们已有三百年历史了.
We mustprotect the treesfrom fire.They are threehundred yearsold.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.你知道在哪里买这种邮票吗?
Do you knowwheretobuythis kind of stamp?

查看答案和解析>>

同步练习册答案