精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】阅读理解。

It was a Christmas night. I was an unlucky nurse who had to work on such a beautiful festival. When I was complaining(抱怨)about it, three people appeared at my desk — a tired woman and two children.

“Are you all sick?” I asked doubtfully because they seemed all right.

“Yes,” the woman answered weakly and lowered her head.

But when they started to present their problems, things became unclear. One child had a fever, but his temperature was OK. The other child had an earache, but she could not tell me which ear hurt. It seemed that the mother was pretending(假装)to cough.

Something was wrong. But I only explained that it might take a while before a doctor could meet them. “Take your time, please,” said the mother. I checked their charts — no address. Suddenly I knew, they were homeless while the hospital was warm.

The family huddled(蜷缩)together under the Christmas tree, smiling and talking with each other sweetly. Quietly, I went back to the nurses’ station and told them what happened in the waiting room. It was just like God sending us a gift on Christmas Day. The nurses’ station suddenly came back to life. All the nurses went into action for “a Christmas emergency(急诊)”.

We took out our meals for our Christmas “patients”. We also put together oranges and apples as presents. We tried to exceed the needs of a family who only wanted a warm place on Christmas night. Later, the little girl kissed me and said, “Thanks for being our angel(天使).”

1】Before the family appeared in the hospital, the writer was very_______.

A.proud B.unhappy C.pleased

2】The family came to the hospital because________.

A.they came to visit a patient

B.they were all sick

C.they were homeless

3】The nurses offered the family meals and gifts in order to _______.

A.make them feel at home B.make them leave C.make them feel upset

4】What does the underlined word “exceed ” in this passage mean?

A.降低 B.超出 C.拒绝

5】From the story, we learn that_________.

A.homeless people often tell lies

B.a hospital is a good place to spend Christmas night

C.we should always be friendly and kind to those in need

【答案】

小题1B

小题2C

小题3A

小题4B

小题5C

【解析】

试题分析:本文叙述了作者是一名护士,她在医院遇到了一家来医院取暖的人,护士们都伸出援助之手来帮助他们,使他们度过了一个温暖的圣诞节。

小题1B细节理解题。根据When I was complaining(抱怨)about it, three people appeared at my desk — a tired woman and two children.可知,当一家人出现的时候,作者感觉不高兴,故选B。

小题2C细节理解题。根据Suddenly I knew, they were homeless while the hospital was warm.可知,作者推知这一家人是无家可归的人,故选B。

小题3A细节理解题。根据We tried to exceed the needs of a family who only wanted a warm place on Christmas night.可知,护士们给这一家人一些食物和水果,让他们感觉到这里的温暖,故选A。

小题4B词义猜测题。根据We also put together oranges and apples as presents.who only wanted a warm place on Christmas night.这一家人仅仅要的是温暖的地方,而护士们却给他们一些食物和水果,超过了他们所需要的东西,故选B。

小题5C细节理解题。根据Later, the little girl kissed me and said, “Thanks for being our angel(天使).”可推知,对于需要帮助的人大家尽力对他们友好的帮助,故选C。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Can you Chinese?

No, but I can Chinese kung fu.

A. speak, speak B. do, speak

C. do, do D. speak, do

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Let's______ the pandas first.

A. see B. to see C. look D. to look

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】情景交际

根据对话内容,A G七个选项中选出五个能补全对话的最佳选项(有两项多余)。

A:Good morning, sir. 【1】

B:I’d like to buy a shirt, please.

A:Oh, good! We’ve got lots of new shirts of

different styles. This way, please. 【2】

B:Let me have a look first.

A:This blue one is made of cotton(棉), and that

green one is made of silk. Both of them feel

soft and cool in summer.

B: The green one looks nice. 【3】

A:Of course. Hmm, it fits you very well.

B: Thank you! 【4】

A:$78.

B: 【5】

A:But it really looks beautiful on you.

B:That is true. OK. Ill take it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】II Divo

II Divo is a band (乐队)in the UK. It’s famous on television shows such as Britain’s Got Talent. There are _____ people in the band. They are Carlos Marin, Urs Biihler, Sebastien Izambard and David Miller. It’s one of the most ____ bands these years.

People all around the world _____ II Divo’s songs. And they are popular with people ____ all ages. You can ______both young and old people in their concerts (音乐会). You can relax your mind and body by listening to their music, ______it’s enjoyable to listen to it after a busy day.

As for me, I ______like listening to their music. I think their music is very beautiful and peaceful (平静的).The first song I listened to by II Divo was Pour Que Tu M Aimes Encore. ____ sang it in French.

How _____ it sounded! Mama is one of my favorite songs. It is a sad song, and it is wonderful. I ____ to hear their new album (专辑) soon.

1A.twoB.threeC.fourD.five

2A.seriousB.popularC.boringD.natural

3A.enjoyB.missC.studyD.sell

4A.overB.forC.ofD.on

5A.seeB.actC.stopD.teach

6A.butB.soC.orD.if

7A.hardlyB.sometimesC.everD.really

8A.HeB.SheC.TheyD.We

9A.poorB.niceC.fullD.hard

10A.forgetB.dislikeC.moveD.hope

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读表达 阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。

France is well known for its fine art, tasty food and romantic scenery(风景). About 75 million visitors come here every year.

France is the largest country in Western Europe. It has a population of over 66 million. The country is home to many famous places of interest, like the River Seine as well as the Eiffel Tower.

Many visitors also come for the country’s art. Sculptor(雕刻家)Auguste Rodin and painter Claude Monet once created their great works here. If you visit France today, it is not a surprise to meet street artists in the city or come across a singer in the subway.

No visit to Paris is complete without a trip to Louvre, one of the largest and most famous museums in the world. Inside, there are 35,000 works of art, such as the painting Mona Lisa by Da Vinci and the statue(雕塑)David by Michelangelo. It would take nine months to enjoy all the pieces.

Besides, French food is world famous. Bread is very important in France. The best known French bread is called a baguette(法棍面包). They are long, delicious and taste salty. Snails (蜗牛)are also a must-have here. French people eat 40,000 tons of snails every year!

But France is not always good. Paris, the city of light, may also show its dark side to visitors. Chinese visitors feel sorry about the crowded subway in Paris.

1】How many visitors come to France every year?

2】Is it common to meet street artists in the city?

3】Who created the famous painting Mona Lisa?

4】Besides bread, what food is also a must-have for French people?

5】Why do Chinese visitors feel sorry about the subway in Paris?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】2013山东济宁】 Maybe you should call him up.

But I don’t want to talk with him_______ the phone.

A. on B. at C. in D. with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Travel to other countries

My family and I will leave Britain to travel around the world. We ____ planning (计划)the trip last January, and we will be back in June. We will travel about 10 months. We plan to _____ 20 countries.

People often have to lose their jobs to have a(n) ______like this, but my parents will never do that. They have a pet shopand they plan to find ______ to help them. _____ I’ll have to do my homework. Mom says we can go online in most places, so I’ll ____ email my homework to my teachers.

We have to ______what we need to take. We can’t take too many nice clothes and different pairs of shoes, but I know I must take my travel pillow (枕头). If I have thatI can ____ anywhere. Of course we can’t take______ cat and I know I will miss her. But I’m sure she’ll play happily ____ my grandparents. Also, I’ll often talk to my friends online.

1A.stoppedB.startedC.dislikedD.enjoyed

2A.joinB.showC.describeD.visit

3A.tripB.ideaC.answerD.guide

4A.somethingB.anythingC.someoneD.anyone

5A.ButB.SoC.OrD.If

6A.yetB.neverC.justD.only

7A.waitB.decideC.rememberD.miss

8A.jumpB.shoutC.orderD.sleep

9A.ourB.theirC.hisD.her

10A.overB.withC.atD.on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据材料内容,从方框中选择恰当的单词填空,使材料意思完整、通顺,有的需要变换形式,每词限用一次。

smile, possible, try, word, worry, call, public, offer, drink, feel

If you are in theUK, you'll probably meet people who never talked to you before. They may1you “dear”, “darling” or “love”. There is no need 2. Why? Because those people are just3to be polite.

Just like“sir”and“madam”, there are many other4for the British to call the people they may not know well. It is 5for a shop assistant (店员) to call you“darling”,“dear”or“love”. Don't6shy.

The British also use words like“petal”,“duck”,“son”and so on. It all depends on (取决于) your age and where you are. For example, if you7your seat (座位) to an old lady on the bus, she will say“Thank you, petal”. If you are in a bar (酒吧) in the West Midlands and try to ask for a(n)8, the barman will say “What'll it be, duck?”

Next time you are called a strange name in9in theUK, just accept it and10. Remember to say “please” and “thank you”.

查看答案和解析>>

同步练习册答案