精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.I live in  Beijing.It's big and beautiful.There is only way to go to school for me-by bus.My home isn't near my school,so I need 45minutes to get to school by bus.Although(尽管)it's a long way,it's interesting.I can do many things on the bus.Sometimes I read books and prepare for new lessons,I like listening to music best on the bus.I am fond of all kinds of music.It makes me relaxed and happy.I often give my seat to some old people or young children.
The other people on the bus often praise(夸奖)me for it.I'm veery happy.

1.How long does the writer need to get to school by bus?45minutes.
2.What does the writer think of taking a bus to school?It'sinteresting.
3.What does the writer sometimes do on the bus?Readbooks、preparefornewlessons and listeningtomusic.
4.What does the writer like doing best on the bus?Listeningtomusic.
5.Is the write a good student?Why or why not?Yes,she is.Because she oftengives herseattosomeoldpeopleoryoungchildren..

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了作者家在北京,她的家并不在学校附近,所以每次要花45分钟坐公交车去上学,尽管路很长,但是很有趣.作者在公交车上会做很多事情:看书、准备新课,最喜欢的就是在公交车上面听歌了.作者也经常给老人小孩让座,公交车上的其他人经常会夸她.

解答 1  45minutes.细节理解题.根据文章第一段"My home isn't near my school,so I need 45minutes to get to school by bus."可知作者的家并不在学校附近,所以每次要花45分钟坐公交车去上学.故填45minutes.
2  It's interesting.细节理解题.根据文章第一段"Although(尽管)it's a long way,it's interesting."可知作者认为尽管路很长,但是很有趣.故填It's interesting.
3  Read books、prepare for new lessons and listening to music.细节理解题.根据文章第一段"Sometimes I read books and prepare for new lessons,I like listening to music best on the bus."可知,作者在公交车上会做很多事情:看书、准备新课,最喜欢的就是在公交车上面听歌了.故填Read books、prepare for new lessons and listening to music.
4  Listening to music.细节理解题.根据文章第一段"I like listening to music best on the bus."可知作者最喜欢的就是在公交车上面听歌了.故填Listening to music.
5  Yes,she is.Because she often gives her seat to some old people or young children.细节理解题.根据文章第一段"I often give my seat to some old people or young children."可知作者也经常给老人小孩让座,所以她是一个好学生.故填Yes,she is.Because she often gives her seat to some old people or young children.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.pens,hers,red,these,are
Are these red pens hers?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.为…而感谢Thanks for….

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Mr.Davis and Mrs.Davis have four children---Tom,Alice,Bruce and Daisy.Except Daisy,who is only11months old,the rest of them all help their parents do chores.
Tom is 10years old.He often helps clean the bathroom and take out the rubbish.Sometimes he helps sweep the kitchen floor.
On weekends,he helps his father wash the car.He loves all kinds of cars so he feels very happy when helping wash it.
Alice,a 9-year-old girl,always helps her mother look after Daisy.She feels bored sometimes but it seems that she is the best person to look after her sister.She helps her mother prepare and cook food as well.
Bruce is 5years old.He often helps his mother make the bed,pick up toys and feed their pet dog.Among them,he likes feeding their dog most because the dog is really lovely and he always plays with it.
56.How many people are there in the family?
Six.
57.How old is Daisy?
Only11 months old.
58.What does Tom help his father do on weekends?
He helps his father wash the car.
59.How does Alice feel sometimes when looking after her sister?
She feels bored.
60.What does Bruce often help do?
He often helps his mother make the bed,pick up toys and feed their pet dog..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

1.Now and then we all get ill.Then we usually go to see a doctor.Doctors know a lot about what makes us ill.They may give us something to take.The medicine often makes us well again.But sometimes the doctor's medicine doesn't work.A sick person does not get well.The pain will not  go away.This happened to one man.He was in hospital,but he was not getting well.Then he found a new"doctor"inside himself.This new"doctor"was his own sense of humor (幽默感).He saw funny films.He read funny books.And something wonderful happened.Laughing took away his pain.Then he was able to sleep and rest.His own happy feeling helped him to feel well again.He said laughing was his best"medicine".His doctor thought so,too.
Another  man was also ill,and he had a terrible pain in his back.The doctors could not stop it from hurting.So the man began to"Picture"his pain.In his head he"drew"a picture of a dog.He imagined it as a real dog.And he made friends with the dog.And his pain went away!
These stories may surprise you.But more and more people are getting well in this way.So visit the"doctor"inside your own head and you can stay happy and well.
96.Does medicine always work?
No,it doesn't.
97.How many sick men are mentioned(提及) in this passage?
Two.
98.Who was the first sick man's new"doctor"?
Hisownsenseofhumor.
99.Who made the second sick man well again,the doctor or the"dog"in his head?
The dog in his head..
100.Why does the writer ask us to visit the"doctor"inside our head?
Because sometimes the doctor's medicine doesn't work..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.George Stephenson was born in 1781in a poor family.He had to start work when he was only eight.When George was fourteen,he became his father's helper.He spent a lot of time learning about engines.On holidays,he often took engines into pieces and studied each piece carefully.Soon he became a very good worker though he could not read or write.
     He began to learn the English letters when he was seventeen years old.Every day after he did twelve hours of hard work,he walked a long way to have lessons from a young teacher.
     On his eighteenth birthday,he wrote his own name for the first time in his life.George invented many things in his life.The train was the greatest one among them.Today when we watch or take trains from one place to another,we will think of this great man------George Stephenson.
             Great Inventor:(71)GeorgeStephenson
In (72)1789He started work.
In1795He spent much time (73)learning about engines.
In 1798He began to learn the English letters.
In 1799He could (74)write his own namefor the first time.
In his lifeHe invented many things,including(75)the train.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Anger is a kind of feeling.(66)F.When your teacher gives you too much homework,when your team loses an important game,when a friend borrows your favorite thing and then breaks it,you may get angry.
(67)D.For example,you breathe faster,your face turns red,and you may want to break something or hit someone,but sometimes you hide your anger.For example,you may hide it in your heart.The problem is that if you do this,you may get a headache or your stomach may hurt.
In fact,it's not good to hide your anger,and it's normal for you to get angry sometimes.(68)A.When you get angry,you can talk about it with adults such as parents,teachers,etc.(69)E.Here are some other things you can do when you start to feel angry:count from 1to 100; give someone a hug; go for a bike ride; think about good things,etc.
Remember that when you are angry,how you act can make everything better or worse.(70)B.
A.But anger must be let out in the right way,without hurting others or yourself.
B.Don't let your anger control you.
C.As soon you can find your problems,you may cry to relax.
D.Usually,your body will tell you when you are angry.
E.After doing that,you'll find those bad feelings can start to go away.
F.Many things can make you angry.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5.假如你是杜森,刚转入耀华中学学习,你的朋友王丽很关心你在新学校的情况.请根据提示内容给她写一封电子邮件,告诉她你的近况.开头和结尾已给出,不计入总词数.
提示:1.学校生活忙碌而有趣,每天7:00去学校,8:00开始上第一节课,上午四节课,下午三节课,5:30放学.
2.最喜欢周二,因为有你最喜欢的历史和数学.放学后经常和朋友们一起打篮球.
要求:包括提示内容,书写整洁,可适当发挥,50词左右.
Dear Wang Li,
I have a good time at my new school,Yaohua Middle School.Here,the school life (生活) is …
busybutinteresting.EverydayIgotoschoolat7:00am.The first lesson begins at 8:00.InthemorningIhavefourclassesandintheafternoonIhavethreeclasses.MyfavoritedayisTuesday,becauseIcan havehistoryandmath.Youknowthey'remyfavoritesubjects.Schoolfinishesat5:30pm.AfterschoolIalwaysplaybasketballwithmyclassmates.Ilikemynewschool.                                                     Yours,
Du  Sen.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Hello,I'm Jack.
-_____(  )
A.How are you?B.Hi,Jack!I'm Tom.
C.Where is Jack?D.Good morning.

查看答案和解析>>

同步练习册答案