精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.My mom isn't fancy like other moms.They wear fancy clothes and drive fancy cars.My mom wears her gardening clothes when she walks me to school.
When fancy moms laugh,their laughs sound soft and whispery.You can hear my mom's laugh from down the hall.I show her how to laugh quietly and she practices.But before long she starts laughing even harder than before.
At the talent show,my mom cheers loudly,"Bravo,everyone!Bravo!"instead of clapping politely the way fancy moms do.
For our class hike(徒步旅行),parents are invited.At breakfast I go over my rules for Mom,"Please don't whistle.Don't laugh loudly.No clapping.And stay in line."
The other moms show up wearing fancy jackets and sneakers.My mom wears cutoffs,a floppy straw hat,and her old hiking boots.
We hike along,all in a line.Soon Mom starts to whistle her hiking songs,She'll Be Coming Round the Mountain.I shake my head at her.She stops and whispers,"Oops.Sorry,Jane."
We keep hiking.Everything is perfect until…
Our teacher,Ms. Steele,stops and points,"A snake!"All the moms hold their kids hands and back up,except my mom."Watch out!It might be poisonous(有毒的)!"Ms.Steele says.
The other moms shuttle back some more.However,my mom steps forward and says,"Hmm.Let's see what kind it is.Nope,lt's not poisonous."
I shut my eyes.I know what's coming next.Mom makes a sudden attack."Got it!"she says.The other moms scream,not sounding fancy at all.
Kids gather around as Mom examines the snake."It's OK to touch,"she says.
Everyone's  too scared,but I go first."snakes aren't slimy,"I tell them.Right away,others line up.A couple of the fancy moms come up to touch the snake's tail.
Later,Ms.Steele tells us to draw our favorite part of the hike.After a while,I look around quickly.Everyone's picture is of Mom and me with the snake.
As we hike back  to the bus,I squeeze Mom's hand."I'm glad I didn't tell you my don't-catch-snakes rule."She smiles.But soon,she's whistling her hiking songs again!
I start to make her silent,then stop.Instead,I take a deep breath and sing out too.Everyone joins in,even the fancy moms.

42.The word"fancy"in this passage is close to"A".
A.fashionable or expensive                 
B.energetic or valuable
C.modern or comfortable                  
D.common or popular
43.Jane tries to make some rules for her mom becauseB.
A.she expects her mom not to catch snakes
B.she is afraid her mom will make her lose face
C.she wants her mom to be different from others
D.she wishes her mom to act more politely than the other moms
44.Jane begins to feel proud of her mom whenD.
A.she goes first to touch the snake and other kids follow her
B.she joins her mom in singing together with the other moms
C.she tries to stop her mom whistling but later she give up
D.she finds everyone drawing about her mom and her with the snake
45.Which can be the best title for the passage?A
A.My Mom Isn't Fancy                   
B.Our Hike Isn't Perfect
C.An Unpleasant Talent Show              
D.An Unforgettable Experience.

分析 我的妈妈不像别的妈妈那样优雅,她们穿花哨的衣服,开奢华的车.而我的妈妈身着园艺服,走路送我上学.  
优雅的妈妈们笑的时候,笑语轻柔.而我妈妈的笑声,你从大厅中就能听见.我教她怎么轻声地笑,她练习着发出礼貌的咯咯笑声,但是不久之后她的大笑声更胜以往. 
才艺表演的时候,我的妈妈不像优雅的妈妈那样,而是大声的欢呼.
  班级远足活动时,家长们都受邀加入.我不想妈妈让我难堪,所以早餐时我给她定下规矩:"请不要哼曲子,不要吹口哨,不要大声笑,不要拍手,不要离队."
  别的妈妈们来的时候身穿名牌夹克,脚穿新运动鞋.我的妈妈穿着短裤,旧旅行鞋,戴着松垮的草帽.我们排成一队,徒步前行.很快妈妈就开始用口哨吹起了她的远足之歌《她将越过高山》.我朝她摇摇头.她停下了,轻声说:"哎呀,抱歉."我们继续走着,一切都很和谐. 
  我们的老师斯蒂尔小姐停下脚步指着某处叫道:"有蛇!"除了我妈妈,所有其他妈妈都抓起孩子"退避三舍".孩子们伸长脖子看着."小心!它可能有毒!"斯蒂尔小姐说.妈妈们退得更远一些.当然,我妈妈没有.她走向前,弯下腰,说:"呃,让我们看看是哪种蛇…不,它没毒."我紧闭双眼,知道接下来会发生什么. 
  妈妈猛扑过去."抓住了!"她说.其他妈妈们倒吸一口气.有些人惊声尖叫,听起来毫无优雅可言.当妈妈研究着蛇的时候,孩子们从四面围过来."摸摸看,不要紧的."她说.其他孩子都很害怕,所以我第一个上去摸."蛇不是黏糊糊的."我告诉大家.很快,其他人纷纷排队走上前准备一试.几个优雅妈妈也伸手去摸了摸蛇的尾巴. 
  过了一会儿,老师让我们画出远足最喜欢的部分,我环顾四周,每个人都是画着我妈妈和我还有蛇.
  当我们走向大巴的时候,我紧紧抓着妈妈的手."我很庆幸当时没有给你定下‘不准抓蛇'的规矩."妈妈笑了,但很快她又用口哨吹起了她的远足之歌.我开始时让她保持安静,但随后停住了.相反,我深吸一口气,大声唱出来:"当她来时,她将越过高山…"
  每个人都加入我们一起唱,甚至那些优雅的妈妈们.

解答 42.A.词义理解题.结合第一段My mom isn't fancy like other moms.They wear fancy clothes and drive fancy cars.My mom wears her gardening clothes when she walks me to school.由后句我的妈妈身着园艺服,走路送我上学,故与前面别的父母形成鲜明对比,由此可知这里的fancy应为时尚高贵的意思,故选A.
43.B.细节理解题  she expects her mom not to catch snakes她希望她妈妈不要去抓蛇
      she is afraid her mom will make her lose face她怕妈妈会让她丢脸
     she wants her mom to be different from others她要她妈妈和其他人不同
     she wishes her mom to act more politely than the other moms她希望她的妈妈比其他妈妈更礼貌地行动
根据短文意思The other moms show up wearing fancy jackets and sneakers.My mom wears cutoffs,a floppy straw hat,and her old hiking boots,别的妈妈们来的时候身穿名牌夹克,脚穿新运动鞋.我的妈妈穿着短裤,旧旅行鞋,戴着松垮的草帽,推出只有B符合文意,指由于自己的虚荣心,她怕妈妈会让她丢脸.故选B.
44.D.细节理解题 根据这句话Everyone's picture is of Mom and me with the snake可知每一个画面都是我和我妈妈还有蛇,在这时Jane 开始为她妈妈感到自豪.故选D.
45.A.细节理解题 根据第一句My mom isn't fancy like other moms本文主要讲的是我妈妈不优雅,但在不优雅的背后妈妈却乐观,积极而开心的面对生活,通过勇敢的面对蛇的经历使作者和其他家长和孩子重新认识了她,并使作者为此而感到自豪.所以不优雅的妈妈却有与众不同的地方,正好突出了主题.故选A.比较适合做题目.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文找出相关的信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.When I asked _____ I should go for lunch,he suggested several restaurants.(  )
A.whetherB.whenC.where

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.我今天没时间去公园,明天怎么样?
I have no time to go to the park today.What about tomorrow?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Tom,is this your dictionary?
-No,it's not        .It's David's.(  )
A.yoursB.hisC.mineD.hers

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Have you seen Mr.Smith?
-Yes.Look,he          his bike over there.(  )
A.cleansB.cleanedC.is cleaningD.has clean

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

17.
instead,possible,than,interest,agree
Emma:What are you doing,Li Lin?
Li Lin: I'm reading a book called YU Gong Moves a Mountain(愚公移山)
Emma:I have read it before.What do you think of the story?
Li Lin:In my opinion,it's really(76)interesting to me.Yu Gong found a good way to deal with his problem.
Emma:Really? Don't you think it's a little silly?It seems (77)impossible to move a mountain.
Li Lin:But the story is trying to show us that anything is possible if you work hard!Yu Gong kept trying and didn't give up.
Emma:I still don't (78)agree with you.I think we should try to find other ways to deal with a problem.
Li Lin:But what could YU Gong do(79)instead of moving the mountains.
Emma:He could build a road.That's better and faster (80)than moving a mountain.
Li Lin:We have different options(选择) about the story.There are many sides to a story and many ways to understand it.
Emma:Yes,that's fine.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.---Would you mind if I take the seat next to you?
---_________.The person who was here has finished his lunch and left.(  )
A.Certainly notB.Enjoy yourself
C.Don't trouble meD.Yes,please

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.One Sunday.Nicholas,a teenager,went skiing at Sugarloaf Mountain in Maine.In the early afternoon,when he was planning to go home.a fierce snowstorm swept into the area.Unable to see far.he accidentally turned off (使改变方向.the path.Before he knew it.Nicholas was lost.all alone!He didn't have food.water.a phone or other supplies.He was getting colder by the minute.
Nicholas had no idea where he was.He tried to calm down.He thought about all the survival shows he had watched on TV.It was time to put the tips he had learned to use.
He decided to stop skiing.There was a better chance of someone finding him if he stayed where he was.The first thing he did was to find shelter from the freezing wind and snow.If he didn't.his body temperature would get very low.which could quickly kill him.
Using his skis.Nicholas built a snow cave.He gathered a huge mass of snow and dug out a hole in the middle.Then he piled branches on top of himself.like a blanket.to stay as warm as he could.
By that evening,Nicholas was really hungry.He ate snow and drank water from a nearby stream so that his body wouldn't lose too much water.Not knowing how much longer he could last,Nicholas did the only thing he could-he huddled(蜷缩) in his cave and slept.
The next day,Nicholas went out to look for help,but he couldn't find anyone.He followed his tracks and returned to the snow cave.because without shelter.he could die that night.On Tuesday.Nicholas went out to find help.He had walked for about a mile when a volunteer searcher found him.After two days stuck in the snow.Nicholas was saved.
Nicholas might not have survived this snowstorm if he hadn't done so.He had often watched Grylls'survival show Man vs.Wild.That's where he learned the tips that saved his life.In each programme of Man vs.Wild,Grylls is abandoned in a wild area and has to find
his way out.
When Grylls heard about Nicholas'amazing deeds.he was super impressed that Nicholas had made it since he knew better than anyone how hard Nicholas had to work to stay alive.
69.NicholasD one Sunday afternoon when he went skiing.
A.caught a cold     
B.broke his skis     
C.hurt his eyes        
D.got lost
70.NicholasDto keep himself warm in the terrible snowstorm.
Al found a warm shelter                  
B.lighted some dry branches
C.kept on skiing                        
D.built a snow cave
71.On Tuesday,NicholasB
A.returned to his shelter safely             
B.was saved by a searcher
C.got stuck in the snow                   
D.stayed where he was
72.Nicholas left Grylls a very deep impression because he.D
A.watched Grylls'TV program regularly      
B.created some tips for survival
C.was hard working and intelligent          
D.did right in dangerous situations
73.In the passage,the underlined word'abandoned'most probably meansA
A.left behind                            
B.hidden carefully
C.followed secretly                       
D.hurt badly
74.The best title for the passage may beC
A.Skiing Can Be Dangerous                 
B.Grylls'Survival Show
C.The Boy Made It                           
D.A Heavy Snowstorm.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Which shirt do you like ____,the red one or the yellow one?(  )
A.goodB.betterC.bestD.the best

查看答案和解析>>

同步练习册答案