【题目】![]()
In the busy city of New York, such an astonishing thing ever happened.
On a Friday night, a poor young artist stood at the gate of the underground station, playing his violin. Many people slowed down their paces and put some money into the hat of the young man.
The next day, the young artist came to the gate of the underground station, and put his hat on the ground gracefully. Different from the day before, he took out a large piece of paper and laid it on the ground and put some stones on it. Before long, the young violinist was surrounded with people, who were all attracted* by the words on that paper. It said, "Last night, a gentleman named George Sang put an important thing into my hat by mistake. Please come to claim it soon."
After about half an hour, a middle-aged man ran there in a hurry and rushed through the crowd to the violinist and grabbed his shoulders and said, "Yes, it's you. You did come here. I knew that you're an honest* man and would certainly come here."
The young violinist asked calmly, "Are you Mr. George Sang?"
The man nodded. The violinist asked, "Did you lose something?"
"Lottery. It's a lottery," said the man.
The violinist took out a lottery ticket on which George Sang's name was seen. "Is it?" he asked.
George nodded and seized the lottery ticket and kissed it.
The story turned out to be this: George Sang is a manager in a big company. He bought a lottery ticket issued by a bank a few days ago. It opened yesterday and he won a prize of $500,000. So he felt very happy after work and felt the music was so wonderful, that he took out 50 dollars and put it in the hat. However the lottery ticket was also thrown in. The violinist was a student at an Arts College and had planned to study in Vienna. He had booked the ticket and would fly that morning. However when he was cleaning up he found the lottery ticket. Thinking that the owner would return to look for it, he cancelled* the flight and came back to where he was given the lottery ticket.
Later someone asked the violinist: "At that time you were in need of money. Why didn't you take the lottery ticket for yourself?"
The violinist said, "Although I don't have much money, I live happily; but if I lose honesty I won't be happy forever."
【1】Where did the poor young artist play the violin?
A. In a nice hall of a big company. B. On the playground of Arts College.
C. Outside the meeting room of a bank. D. At the gate of the underground station.
【2】George Sang put _____ into the young artist's hat on Friday night.
A. some stones B. a piece of paper
C. 50 dollars and a lottery D. his air ticket and some money
【3】The young artist cancelled the flight to Vienna because he thought ______.
A. the owner would return to look for the lottery
B. he didn’t have enough money to pay for his study
C. Arts College asked him to wait for Mr. George Sang
D. people in the underground station didn’t let him leave
【4】What do you think of what the young violinist said in the last paragraph? ▲ (请用约40词回答)
【答案】
【1】 D
【2】 C
【3】 A
【4】 I agree with the violinist’s idea. From what he said, we can find that he’s an honest but happy person, although he’s not rich. Honesty is important. We cannot truly live happily without it. Having a lot of money doesn't mean happiness.(42W)
【解析】
这篇短文主要讲述了一个贫苦的艺术家在地铁站拉小提琴,来吸引人们给他捐钱,一个人不小心把他的中奖彩票扔到了他的帽子里,他为了等到那个人一直在这里拉小提琴,这篇短文告诉我们一个人失去诚实,就不会永远幸福。”
【1】根据文中On a Friday night, a poor young artist stood at the gate of the underground station, playing his violin.可知,在地铁站门口。故选D。
【2】根据文中George Sang is a manager in a big company. He bought a lottery ticket issued by a bank a few days ago. It opened yesterday and he won a prize of $500,000. So he felt very happy after work and felt the music was so wonderful, that he took out 50 dollars and put it in the hat.可知,是一张彩票和50美元。故选C。
【3】根据文中Thinking that the owner would return to look for it, he cancelled* the flight and came back to where he was given the lottery ticket.可知,因为他认为店主会回来找彩票的。
故选A。
【4】根据最后一段The violinist said, "Although I don't have much money, I live happily; but if I lose honesty I won't be happy forever."可知,从他的话中我们可以看出他是一个诚实而快乐的人,尽管他并不富有。诚实是重要的。没有它我们就不能真正快乐地生活。有很多钱并不意味着幸福。
故答案是I agree with the violinist’s idea. From what he said, we can find that he’s an honest but happy person, although he’s not rich. Honesty is important. We cannot truly live happily without it. Having a lot of money doesn't mean happiness.(42W)
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Where are you going?
— To the school library. I need to some books.
A. borrow B. lend C. keep
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— Is that your best friend Simon?
---No, it ______be him. He flew to Hong Kong yesterday.
A. mustn ’ t B.can ’ t
C. needn ’ t D. may not
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】I got up late this morning, _____, I missed the chance of the interview.
A. as a result
B. by the way
C. in the beginning
D. as a matter of fact
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 --- What’s this _____ English? --- It’s a book.
A. on B. at C. of D. In
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】It’s difficult for the small town to with the big city.
A. share B. compare C. provide
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
![]()
Dear Annie,
I’ve never written a letter to a newspaper before, I have just never felt the need to do such a thing. I have always felt I was quite able to do everything by myself, 【1】 .
Sometimes you really need help in life, I guess. And that’s why I’m writing this letter to you.
I have a happy family. I love my children and they love me. I’m a mother of three children. I know well how to bring up(养大) children, and two of them are already over twenty, so it is nothing new for me.
But now I have a serious problem: the Internet problem. My little son is just sixteen, and I feel he should do a lot of homework now, 【2】. He can happily spend six or eight hours at a time on the Internet every day. He chats with people that he has never met before, 【3】 . He does lots of meaningless things on the Internet. And he sees red(大怒) if you ask him to do his homework.
I just want him to be a good student. Now he seldom does his lessons at home. I’m afraid he will drop behind in his class soon. His father is a doctor, a very kind man. 【4】 .
What can I do? And don’t tell to talk to him. We’ve tried that and it didn’t work. But this is really a big problem in our family. I have tried everything I can think of. 【5】 . You are my last hope. Please tell me what I can do!
Yours,
Ellen Smith
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Mike is one of _____________ students in his class.
A. good B. better
C. best D. the best
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com