精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.The brown bears at Helsinki's Korkeasaari Zoo received a particular treat,thanks to the generosity of a young boy.Twelve-year-old Otso Riiali donated 200 euros to the zoo to give the bears new climbing trees,without which he thought they would be in danger.Otso,from the small town of Karjalohja west of Helsinki,says he saved up the money by selling 400 bottles of homemade berry juice with the help of his grandmother."It was hard work and my back hurt badly from all the bending in the forest while 1 was picking berries."said Otso.
  A visit to the bear shelter a few years ago drove Otso to bring some cheer to the animals,which he said didn't seem energetic.
"Otso could have kept all he made by means of selling juice for himself,but he made a decision to give a part of it to help animals.Otso showed an unusual ability to act.He did not stop at seeing what a bad situation the bears were in.Instead,he began to act in a practical way and made it."
  The zoo gladly accepted Otso's donation.However,bear caretaker Tiina Koivu mentioned that the bears'foot-dragging (步履蹒跚) at the time of Otso's visit was caused by the summer heat.
  It happens that the name Otso is also an old Finnish (芬兰的) word for bear."1 was born to be a bear lover."said Otso with a smile.
38.The underlined word"euros"in the first paragraph probably means a kind ofD.
A.food            
B.tree             
C.animal            
D.money
39.According to the passage,all of the following words can be used to describe Otso's quality EXCEPTC.
A.generous        
B.hard-working       
C.modest          
D.warm-hearted
40.The right order (顺序) of what happened to Otso isB.
①The zoo accepted Otso's donation with gladness.
②He made berry juice with the help of his grandmother.
③He paid a visit to the bear shelter a few years ago.
④He picked berries in the forest though it was hard.
A.②④③①
B.③④②①
C.④③①②
D.③④②①
41.What's the main idea of the passage?B
A.Otso means bear in Finnish.
B.Otso made a donation to help the bears.
C.Otso could make berry juice.
D.Otso should be respected by all of us.

分析 文章大意:主要描述了一名12岁的小男孩,通过帮他奶奶卖草莓汁攒了200欧元,捐给了动物园,为那里的熊提供一些爬的树,因为他是一个爱熊的人.

解答 38-41:DCBB
38题答案:D 考查词汇题,根据文中的第一段后面提到says he saved up the money by selling 400 bottles of homemade berry juice with the help of his grandmother他说,他在祖母的帮助下,卖掉了400瓶自制的浆果汁来攒下了钱可知 应该是钱,故答案是D.
39题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一段捐了200欧元可知是慷慨的;第一段It was hard work and my back hurt badly from all the bending in the forest while 1 was picking berries.可知是努力工作的人;和看见熊没有爬的树而捐款,可知是热心的人,所以没有提到C,故答案是C.
40题答案:B 考查细节理解题,根据文中的大意可知:③他几年拜访了前的熊舍.④在森林里很难地摘浆果.②他祖母的帮助做浆果果汁.①动物园接受了Otso的捐赠.故答案是B.
41题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一段The brown bears at Helsinki's Korkeasaari Zoo received a particular treat,thanks to the generosity of a young boy.Twelve-year-old Otso Riiali donated 200 euros to the zoo to give the bears new climbing trees,without which he thought they would be in danger.可知 主要描述的Otso捐款给动物圆帮助里面的熊,故答案是B.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.
 Blue Water World
A great place for the whole family
We have…
*a gym(健身房)*a hot spring bath(温泉浴)
*swimming pools*a cinema (Only for children)
All with activities or lessons for both you and your children
Price:¥40for adults¥20for children under 15
Open:11:00a.m.~11:00p.m.Except Monday
The fun never stops at Blue Water World!
Location:At 108Sunny Street
Telephone:555-5683/555-5686
Website:www.bluewaterworld.com.cn
51.Mr.Smith wants to go to Blue Water World with his family,so they can go there?C
A.at 5:00p.m on Monday
B.at 10:00a.m on Tuesday
C.at 2:00p.m on Sunday
D.at 11:00a.m on Monday
52.Mr.Liu wants to go to Blue Water World with his eight-year-old twin daughters this Saturday.How much will they have to spend?C
A.¥40
B.¥120
C.¥80
D.¥20
53.If you want to have a hot spring bath,you can callB.
A.555-5685
B.555-5686  
C.555-5684  
D.555-5681.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

17.Miss Black never gets angry with her students,doesshe?(改为反义疑问句)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.
Dear Chen Jie,
    How is it going?Last Monday,we talked about our dreams in the class meeting.Some students didn't know what they wanted to be in the future.But I said that I wanted to be an English teacher.I hope to be a good teacher,like Mr.Wu.He makes his math class interesting.He often tells us to work hard and try our best to achieve our dreams.
    What are you going to be when you grow up?
    Yours,
    Li Ming
 Dear Li Ming,
    Thanks for your letter.My dream is to be a voluntary(志愿的)doctor.But my parents don't agree with me.They think the job will sometimes be very difficult.This week,I wrote to my Chinese teacher,Miss Liu.I asked her for some advice.She said that a good doctor could help more people and she told me not to give up my dream.Now,I'm sure of my dream job and maybe I will go to work in a poor place one day,but I will always be your friend!
    Love,
    Chen Jie
61.What did Li Ming and his classmates talk about in the class meeting?B
A.Their teachers.                   
B.Their dreams.
C.Their parents.                    
D.Their friends.
62.Who wants to be a teacher?B
A.Chen Jie.       
B.Li Ming.  
C.Mr.Wu.    
D.Miss Liu.
63.What subject does Mr.Wu teach?C
A.Chinese.        
B.English.   
C.Math.      
D.P.E.
64.What do Chen Jie's parents think of the job of a voluntary doctor?A
A.Very difficult.                   
B.Very easy.
C.Very interesting.                    
D.Very boring.
65.Chen Jie wrote a letter to Miss Liu because he wantedD
A.to give up his dream                     
B.to be poor
C.to make friends with Li Ming             
D.to get some advice.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Children with autism(自闭症) may Iearn better from robots than from human teachers,according to an experiment at Topeliffe Primary School in Birmingham.
Head teacher Ian Lome said,"The robots have no feelings,so children with autism find it easier to get in touch with the robots than with their teacher."
He added,"They look like real men,and they are very cute.Children with autism are hard to communicate with adults and with other children,but for some reason they can accept these robots."
The robots are knee-high and move like children.The school is using them to teaching phonics(读音法) and play cards or memory and imitation(模仿) games with children aged from five to ten.
"We do different activities with the robots acting as a model for the children's behaviour.For example,memory games,which get the children to imitate the robots'movements,can help them become involved and motivated in learning."Dr.Guldberg said,"It can be very difficult to get children with autism to pay attention.Wc are amazed to see how involved they can be when they are working with the robots."
She added."If you can meet the needs of children with autism,you can meet the needs of all children.When people feel sale and are motivated,they Iearn much better."
29.Why does Topeliffe Primary School use the two robots?C
A.To teach children with autism phonics.
B.To teach children with autism memory games.
C.To help children with autism be involved in learning.
D.To help children with autism imitate the robots'movements.
30.What does the underlined word"motivated"mean in the passage?A
A.encouraged    
B.experienced    
C.organized    
D.shocked
31.According to the passage,which of the following is true?A
A.People learn much better if they feel safe and are motivated.
B.Topeliffe Primary School is using the robots to teach children of all ages.
C.Children with autism may become better from human teachers than robots.
D.The needs of children with autism are the same as those of the other children.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Hi,Kate!I saw your name and address in Pen-friend magazine,and I would like  to be your pen-friend.First,I will tell you some things about myself.My name is  Sidney Li Pei-chun.I'm fourteen years old.I'm about five feet tall.I have short  black hair and brown eyes.My hobbies are playing computer games and playing  chess.
   I live with my parents.They came to England about 30 years ago.They came  from Hong Kong,but I have never been there.Now my parents own a Chinese  restaurant in Newcastle.We live in a small house near our restaurant.I was born in  Newcastle in 1993.I can speak Chinese,but I cannot write it very well.I have a  brother called Edwin.He is 23 and works as an architect in London.
   I'm in Walker School.It is near my house,and so I can walk to school.I like my  school because the teachers are friendly.My school has many sports fields.I like sports very much.I enjoy playing rugby and badminton in winter,and tennis in summer.My favorite subject is physics.I want to be an engineer.
   I'll send you a photo of myself with my school friends.I am in the middle.I hope  you will write to me soon,and tell me all about you.
56.Sidney wantsB..
A.to tell Kate about her family       
B.to make friends with Kate
C.to practice her English             
D.to tell Kate about her school life
57.How many people are there in Sydney's family?C
A.2                       
B.3
C.4.
D.5.
58.Where was Sidney born?B
A.In China.
B.In England.
C.In Canada.
D.In Japan.
59.What's Sydney's favorite sport in winter?C
A.Tennis.
B.Computer games.
C.Badminton.
D.Chess competition.
60.Which is Sidney in the photo?D
A.The first one on the right.
B.The first one on the left.
C.The tallest one at the top.
D.The one in the middle.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Happy Feet!Happy Family
Tom and Verity are happy couple from London who love traveling.They took photos of their traveling spots ( 地点 ) to record their traverls around the world.
Recently,a third pair of feet joined them,and it belongs to their new-born daughter.After that,people could see three pairs of feet being on picnics in London and walking happily during the holidays in Cotswolds.
Tom said,"I am excited when I think of all the future travels.In 30 years,it'll be great to remember all the places we have been to together and how those little feet have got bigger an bigger."
In the coming years,the pictures could start filling with even more pairs of new feet,as the couple said they would love to have more children.Tom also said,"I'm sure there will be even more feet joining us."
The couple's"Happy Feet"travel started in 2005.At that time,they were relaxing on the beach.And Tom took a picture of their feet pointing out to sea.Ever since then,Tom continued to record their travels and then put them in a collection called"Feet First".
81.The coupletook photosin their traveling spots to record their travels around the world.
82.After their daughter was born,people could seethree pairs of feettraveling together.
83.Tom said hewas excitedto think of all the future travels.
84.In the coming years.even more pairs of new feet would join them because the couple would like tohave more children..
85.Ever sincethen,Tom has tecorded their travels in a collection called"Feet First".

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

15.you,are,the,play,guitar
Are you playing the guitar??

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Teens Talk
Lisa Black
Age 13
Mexico City,Mexico
"My favorite kind of music is salsa,and my favorite singer is Mare Anthony.Salsa is a kind of Latin music.Why do I like salsa?Well,it's exciting.There's always salsa music at our home.That's because my parents love it-and because we live next to a salsa music store!"
Tom White
Age 14
New York City,USA
"What's my favorite kind of music?I like all kinds of music,but my favorite is techno.It's too cool!My brother hates techno-he thinks it's terrible!He doesn't understand it.But I understand his music either-he thinks country music is great!"
Linda Green
Age 13
Paris,France
"My favorite kind of music is classical.My friends think I'm boring.but I think classical music is really cool.My mom and dad like classical too,and my dad has a great collation of classical CDs."
71.Lisa Black likes salsa and she thinks it isA.
A.exciting                B.terrible       C.boring
72.Tom White comes fromB.
A.Mexico City,Mexico     B.New York City,USA    C.Paris,France
73.Linda and her parents like music,and _C has a great collation of classical CDs.
A.her brother             B.her mother             C.her father
74.Lisa Black is the same age asA.
A.Linda Green           B.Tom White            C.Tom's brother
75.The topic of today's talk is about teen'sB.
A.favorite collation       B.favorite music          C.favorite singer.

查看答案和解析>>

同步练习册答案