1.Around the world more and more people are taking part in dangerous sports and activities.Of course,there have always been people who have looked for adventures-those who have climbed the highest mountains,travelled into unknown parts of the world or sailed in small boats across the greatest oceans(海洋).Now,however,there are more people who look for an excitement from a risky activity which may only last a few minutes or even seconds.
I would think bungee jumping to be a good example of such an activity.You jump from a high place (perhaps a bridge or a hot-air balloon) 200metres above the ground with an elastic (有弹性的) rope tied to your ankles(脚踝).You fall at up to 150kilometres an hour until the rope stops you from hitting the ground.It is said that about 2million people around the world have now tried bungee jumping.Other risky activities include jumping from tall buildings and diving(跳水) into the water from the top of high places.
Why do people take part in such activities as these?Some psychologists suggest that it is because life in modern world has become safe and boring.Not very long ago,people's lives were often in danger.They had to go out and hunt for food,diseases could not easily be cured,and life was harder than that of the present days.
Nowadays,to many people,life offers little excitement.They live and work in safe conditions; they buy food in shops; and there are doctors and hospitals to look after them if they become ill.The answer for some of these people is to look for danger in activities such as bungee jumping.
34.More and more people todayA.
A.are trying activities such as bungee jumping
B.are climbing the highest mountains
C.are coming close to death in sports
D.are looking for adventures such as travelling into exciting parts of the world
35.In bungee jumping,youC.
A.jump as high as you can
B.slide down(下滑) a rope to the ground
C.tie yourself to a rope and fall to the ground
D.fall towards the ground without a rope
36.People probably take part in dangerous sports nowadays becauseC.
A.they have a lot of free time
B.they can go to hospital if they are injured
C.there isn't so much excitement in life
D.they no longer need to hunt for food
37.What is the best title of this passage?B
A.Modern Life is Boring
B.Dangerous Sports:What and Why
C.Bungee Jumping:Is It Really Dangerous?
D.Need for Excitement.
分析 文章大意:本文讲述的是现代人通过各种极限运动寻找危险感觉的现象,以蹦极为例子,并且随后给出了心理学家的解释,为什么人们喜欢去通过危险的运动寻找刺激.
解答 34-37 ACCB
34题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第一、二段I would think bungee jumping to be a good example of such an activity可知我想蹦极这样的活动是一个很好的例子,故答案A
35题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第二段You jump from a high place (perhaps a bridge or a hot-air balloon) 200metres above the ground with an elastic (有弹性的) rope tied to your ankles(脚踝).You fall at up to 150kilometres an hour until the rope stops you from hitting the ground可知你从一个高高的地方往下跳,脚脖子上绑着一根有弹性的绳子,你以每小时150公里的速度往下落,直到快要撞到地面为止,故答案C
36题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第三段Some psychologists suggest that it is because life in modern world has become safe and boring一些心理学家认为,这是因为现代世界的生活变得安全和乏味可知 是因为生活中没有那么多的刺激,故答案C
37题答案:B 考查主旨题,根据文中的最后一段Nowadays,to many people,life offers little excitement.They live and work in safe conditions; they buy food in shops; and there are doctors and hospitals to look after them if they become ill.The answer for some of these people is to look for danger in activities such as bungee jumping.可知 主要描述了为什么参加这些极限运动,和都有哪些,故答案B
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.