精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】根据小短文内容,完成下列各题。A
Hello! I'm Alice. (A)这是一把钥匙. It's blue. And that is a jacket. It's blue, too. That's a green pen. And that's a quilt. It is yellow. Oh, that's a map. It's red.
(1)下列对(A)出划线句子的翻译,正确的是 .
A.This is key.
B.This's a key.
C.This is a key.
(2)What is/are blue?
A.The ruler.
B.The jacket.
C.The ruler and the jacket.
(3)"It" refers to(指的是) _______?
A.quilt
B.map
C.pen
(4)What is green?
A.The jacket.
B.The pen.
C.The quilt.
(5)Alice says _______ different(不同的) colors?
A.4
B.5
C.6

【答案】
(1)C
(2)C
(3)A
(4)B
(5)A
【解析】短文大意:你好。这是爱丽丝。这是一把钥匙。它是蓝色的。那是一件夹克。它也是蓝色的。那是一个绿色的钢笔。那是一个被子。它是黄色的。哦,那是一个地图。它是红色的。
(1)此题考查翻译。This is key.单数名词不能单独充当成分,所以A项错误。This's a key. This 和is不能缩写,故B项错误。This is a key.这是一把钥匙。故选C。
(2)此题考查细节理解。根据短文这句”这是一把钥匙. It's blue. And that is a jacket. It's blue, too.”故选C。
(3)此题考查词义猜测。根据前文And that's a quilt.所以此处指quilt,故选A。
(4)此题考查细节理解。根据这句 That's a green pen.可知钢笔是绿色的。故选B。
(5)此题考查细节理解。根据短文内容我们能看到蓝色、绿色、黄色和红色四种颜色。故选A。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据下列对话,选择正确答案。A
A: Betty B: Zhang Fei
A: Hello! I'm Betty. What's your name?
B: My name is Zhang Fei.
A: How old are you?
B: I'm thirteen.
A: What grade are you in?
B: I'm in Grade one.
A: We are in the same grade. I' m twelve. I'm in Class Three. What class are you in?
B: I'm in Class One. May I ask you questions?
A: Sure.
B: Where is David Beckham from?
A: He's from England. He is a good football player.
B: Where's Jackie Chan from?
A: He's from Hong Kong, China.
B: Thank you very much.
A: You're welcome.
(1)Zhang Fei is .
A.14
B.13
C.15
(2)Betty is in .
A.Class Five
B.Grade Two
C.Class Three
(3)— Is Betty thirteen, too?— .
A.Yes, she is
B.No, he isn't
C.No, she isn't
(4)Jackie Chan is from .
A.England
B.China
C.America
(5)David Beckham is an football player.
A.Chinese
B.English
C.American

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】If you have a brother or sister, you already know you are different from each other. You live together in the same house and the same parents, but you have different personalities(性格).

Why is this? One possible reason is the way your parent treat you.

First –born children receive all the attention from their parents. Most families have twice as many photos of a first-born than any other child. Parents usually give first-born more responsibility and depend on them to take care of younger brothers and sisters. As a result, first -born are often responsible, hard-working, and jealous(嫉妒的). They often want to do well at school and work. There are more first-born American Presidents, for example, George Bush, George Washington, and Lyndon Baines Johnson than second or last-born children.

When a second child arrives, parents are more relaxed. The second child has to compete(媲美) with the first-born for the parents’ attention and love. Their children often choose different sports and hobbies to do well at school and work, but have to be creative to get their family’s attention. They are often friendly and cool. Many famous talk-show hosts were born last.

【1】The writer thinks that the second children are often ______.

A. outgoing and jealous

B. cool and friendly

C. hard-working and serious

D. creative and responsible

【2】The underlined word “responsibility” means _______ in the passage.

A. 关注 B. 溺爱

C. 快乐 D.责任感

【3】 ______is usually the happiest in the family according to the passage.

A. The eldest child B. The second child

C. The youngestspan> child D. The father

【4】 We can learn from the passage that ______.

A. the second child is very similar to the first-born child

B. brothers and sisters usually have the same personalities

C. it’s easy for the second child to get his or her parents’ attention

D. there are more first-born successful people than second or last-born people

【5】 The passage is mainly about ______.

A. birth order and personalities

B. the personalities of the second child in a family

C. the personalities of the eldest child in a family

D. the personalities of the youngest child in a family

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】请听对话和问题,选择正确的答案
A.Because she likes playing basketball.
B.Because she wants to join the school team.
C.Because she is going to have a basketball game.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】用方框内所给词语的正确形式填空。

friend he she be first


(1)This is Miss Lei. is my English teacher.
(2)Lin Hai and Guo Peng are my .
(3)I'm Alice Green. Alice is my name.
(4)Jack is English. family name is Miller.
(5)What your cousins' names?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】用方框中所给单词的适当形式填空,使句子通顺、正确。每个单词限用一次。

These grade one play work


(1)Sunday is the day of a week.
(2)We are in Class One, One this year.
(3)Mr. King is a in the factory.
(4)Let's football after school.
(5) boys are from China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】用方框内所给词的适当形式填空。

be , key , that , she , at


(1)Please call Mr. Smith 873526.
(2)It's not my schoolbag. It's .
(3)I found a set of on my way to school.
(4) girls are my sisters.
(5)Where my father and my mother?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】她每周给我发一封电子邮件。 (send)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据对话内容从方框中选择能填入空白处的最佳选项补全对话,其中有两项多余
A: Good morning, Jane! What's the matter?
B: I stayed up late last night.
A:
B: To write the report called "China's population".
A: Did you finish it?
B: No, I didn't. I didn't know what the population of China was in 1955.
A:
B: That's a good idea! But my computer doesn't work.
A: That's too bad. Why didn't you call me?
B:
A: When did you call me?
B: At 8:30.
A: Sorry! I was playing cards with my family. It was too noisy. I didn't hear it.

A. You look pale.
B. Why did you stay up late?
C. How did you get to China?
D. What were you doing at that time?
E. The population of China was 1.4 billion.
F. Why don't you look it up on the Internet?
G. I called last night but you didn't answer.

查看答案和解析>>

同步练习册答案