This is Liu Fei’s room. It’s a small but nice room. On the wall, there are two maps. One is a map of China, the other is of the world. There’s a desk in front of the window and on the desk there is a clock. Near the clock there is a glass. There’s some water in it. And there are two pencils, one pen and some books on the desk too. There is a chair on the floor and under the chair there’s a ball. Liu Fei often studies (学习) in his room and he likes his room very much.
1. Liu Fei’s room is __________.
A. big and niceB. small but nice
C. big but badD. small and bad
2. There is some __________ in the glass.
A. milkB. water
C. teaD. orange
3.There are some books __________ .
A. on the chairB. on the desk
C. on the floorD. on the wall
4. what can you see on the wall of the room?
A. Two maps.B. A clock.
C. A chairD. A window
5. Where is the pen?
A. On the floor.B. In the desk.
C. Under the chair.D. On the desk.
1.B
2.B
3.B
4.A
5.D
【解析】
试题分析:这篇短文给我们介绍了刘飞的房间。在她的房间里有很多东西,墙上有地图;窗户的旁边有一个桌子,桌子上有闹钟、杯子、铅笔、钢笔和一些书;她的房间里还有一把椅子,椅子下面有一个球。她的房间虽然小但是很漂亮。
1.细节理解题。根据短文的开头This is Liu Fei’s room. It’s a small but nice room.可知,刘飞的房间虽然小但是很漂亮。故选B。
2.细节理解题。根据短文中的描述可知,Near the clock there is a glass. There’s some water in it.,在钟表的附近有一个杯子,里面有一些水。由此可知选B。
3.细节理解题。根据短文中And there are two pencils, one pen and some books on the desk too.可知,在桌子上除了有一个钟表之外,还有两支铅笔、一支钢笔和一些书。结合选项可知选B。A是在椅子上;C是在地上;D是在墙上。
4.细节理解题。根据短文中On the wall, there are two maps可知,墙上有两张地图,故选A。根据on the desk there is a clock闹钟是在桌子上,故B不对;根据There is a chair on the floor可知椅子在地上,故C不对。
5.细节理解题。根据短文中And there are two pencils, one pen and some books on the desk too.可知,钢笔在桌子上。故选D。
考点:日常生活类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南京南信大附中七年级上期中学情分析英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Why does your teacher ________ play basketball?
—Because he does not have much free time to play it.
A. often B. always
C. usually D. seldom
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化顾庄等三校九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Young people and older people don’t always agree. They sometimes have different ideas about living, working and playing. But in one special programme in New York State, adults and teenagers live together in a friendly way.
Each summer 200 teenagers and 50 adults live together for eight weeks as members of a special work group. Everyone works several hours each day. They do so not just to keep busy but to find meaning and enjoyment in work. Some teenagers work in the woods or on the farms near the village. Some learn to make things like tables and chairs and build houses. The adults teach them these skills.
There are several free hours each day. Weekends are free, too. During the free hours some of the teenagers learn photo taking or painting. Others sit around and talk or sing. Each teenager chooses his own way to spend his free time.
When people live together, rules are necessary. In this programme the teenagers and the adults make the rules together. If someone breaks a rule, the problem goes before the whole group. They talk about it and ask, “Why did it happen? What should we do about it?”
One of the teenagers has this to say about his experience, “You stop thinking only about yourself, You learn to think about the group.”
1.In one special programme in New York State, young and older people _______ .
A. don’t work well together.
B. are friendly to one another.
C. teach one another new ways of building houses.
D. spend eight weeks together, working as farmers..
2. All the members work some time every day mainly to _______ .
A. lead a busy life.
B. learn new skills of farming;
C. get used to the life on the farms
D. find value and pleasure in work
3. Living together, _________ .
A. the teenagers don’t have to obey(遵守) the rules
B. the teenagers have to obey the rules the adults make
C. the members have no free time on weekends
D. the members are not allowed to break the rules they make together
4.The last paragraph shows that the teenager thinks his experience in the programme is ____ .
A. unpleasantB. tiring
C. helpingD. boring
5. The best title for the passage is __________ .
A. The rules of living together
B. Life in New York State
C. Teenagers in the special group
D. Free hours in the special work group
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化顾庄等三校九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
It is ______cold today. But unluckily, we still have ________homework to do.
A. too much, much too B. too many, too much
C. much too, too muchD. much too, too many
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化顾庄等三校七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:书面表达
同学们,假设你是Tom, 请根据表格内容,以“ This is me ! ”为题写一篇作文,词数:不少于80个单词。要求:语句通顺,条理清晰,书写工整。文中不出现真实姓名和班级。
姓 名 | Tom | 年 龄 | 13 |
来 自 | 泰 州 | 班级,年级 | 七(14) |
学 校 | 第二中学 | 外 表 | 又高又瘦 留着短发 戴着眼镜 |
业余爱好 | 游泳 跳舞 | 擅 长 | 跑 步 |
不擅长 | 语 文 | 同 学 | 都友 好 |
This is me!
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化顾庄等三校七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
——Are you good friends?
——___________.
A. Yes, we are.B. No, I don’t.
C. Yes, I am.D. Yes, we aren’t.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化顾庄等三校七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Can you tell something your family?
A. aboutB. on
C. inD. to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化沈伦中心校八年级上学情调查英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Do you hope to do a lot of homework every evening? Are you interested in your English classes? Who do you want to teach you? Maybe you have lots of questions in your mind before school starts.
Well, I want to give you some good advice on these problems.
First, keep calm(平静). Don’t worry about all the problems you have. Put your heart into learning, and you can find something you are interested in. Do it actively.
Second, try your best to finish your homework quickly. Don’t spend a lot of time on it. Do more reading or writing in English. Think about the problems you have and solve them at once. Don’t stay up(熬夜) late, or you can’t study well the next day.
Third, invent something instead of copying or repeating. If you can remember the words in your way, you can tell your teachers you don’t like the way of copying them again and again. Be sure, you must pass the test. I think your teachers will agree with you. And they can give you some interesting work to do.
School is really a good place for us to learn. Believe in your teachers and yourself. You are the best one and you can do everything well.
1.The writer writes this article in order to (为了)_________.
A. ask students not to do their homework
B. tell students what a good teacher and a good school are
C. give students some good ways of learning
D. ask the students not to listen to the teacher carefully
2.How many pieces of advice does the writer give us?
A. Three B. Four C. Five D. Six
3.What does the writer tell students to do about their homework?
A. They should spend much time on it.
B. Do the homework quickly.
C. They should do more reading or writing in English.
D. They should stay up late doing their home-work.
4.What’s the third piece of advice about?
A. Study in your own way.
B. How to get high marks.
C. How to get on well with the teachers.
D. What kind of schoolwork is better for students.
5.According to (根据) the passage, students should believe in _________.
A. themselves and their parents
B. their parents and teachers
C. their classmates and their friends
D. themselves and their teachers
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化沈伦中心校九年级上学情调查英语试卷(解析版) 题型:单项填空
The old man feels very _________because all his children have gone abroad and his wife _________ for almost two years.
A. alone, has died B. lonely, died
C. lonely, has been dead D. alone, has been dead
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com