精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.阅读下面文章,然后从文后所给的A-D五个选项中选择正确的小标题,将其序号填入71-75小题.
71.B
If you are easily angry or too tired,maybe you need better sleep.Many reasons can influence a good night's sleep,such as relationship or illness.Start with these simple sleep tips.Of course,if you often have trouble sleeping,see your doctors.He may help you get the better sleep.
72.DGo to bed and get up at the same time every day,even on weekends and holidays.If you don't fall asleep in 15minutes,get up and do something relaxing.Go back to bed when you're tired.
73.CDon't go to bed when you are hungry or full.Or it can keep you up.Something may have nicotine(尼古丁),caffeine(咖啡因) and alcohol(乙醇,酒精); it can influence the quality of sleep.
74.EDo the same things each night to tell your body it's time to calm down.You can take a warm shower,read a book or listen to relaxing music.Don't use the TV set or other electronic devices (电子设备) as part of your bedtime habit.
75.AIf you have some naps during the day,you will be active and can't fall asleep quickly in the evening.Limit the naps in the daytime.

A.Limit daytime nap.    
B.How to sleep well.    
C.Care what you eat and drink.      
D.Keep a sleep schedule.      
E.Form a bedtime habit.

分析 【文章大意】这篇文章主要向我们讲述的是怎样保持好一个健康的身体.比如如果你经常有睡眠问题,去看医生.他可能会帮助你获得更好的睡眠.每一天在同一时间睡觉和起床.要关心自己的饮食等.

解答 71  B 细节理解题.根据下文:Of course,if you often have trouble sleeping,see your doctors.He may help you get the better sleep.可知句意:如果你经常有睡眠问题,去看医生.他可能会帮助你获得更好的睡眠.所以此处讲的是如何获得更好的睡眠.故选B
72  D 细节理解题.根据下文:Go to bed and get up at the same time every day,even on weekends and holidays.可知句意:每一天在同一时间睡觉和起床,即使在周末和假期.所以此处讲的是要保持一个好的睡眠时间.故选D
73  C 细节理解题.根据下文:Something may have nicotine(尼古丁),caffeine(咖啡因) and alcohol(乙醇,酒精); it can influence the quality of sleep.可知句意:一些东西含有尼古丁、咖啡因乙醇等,它可能影响睡眠的质量.所以此处讲的是要关心自己的饮食.故选C.
74  E 细节理解题.根据下文:You can take a warm shower,read a book or listen to relaxing music.Don't use the TV set or other electronic devices (电子设备) as part of your bedtime habit.可知句意:你可以洗个热水澡,读一本书或听放松的音乐.不要使用电视机或其他电子设备作为你睡觉的习惯.所以此处讲的是要有一个睡前习惯.故选E
75  A 细节理解题.根据下文:Limit the naps in the daytime.可知要限制在白天小睡.所以此处选A

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.My grandfather Jack is 96years old,and he has had an interesting life.He has travelled a lot in his life in the Far East.He visited the Taj Mahal (灵庙) in India and the Pyramids in Egypt.He hunted (狩猎) lions in Africa,and rode a camel in the Sahara Desert (撒哈拉沙漠).He says the most beautiful place he has travelled to is Kathmandu (加德满都) in Nepal.
Jack has married twice.His first wife died when she was 32.He met his second wife Maria while he was cycling round France.They have been married for 50years,and they have lived happily in a small village since they got married.
Jack says that he has never been ill in his life.The secret of good health,according to my grandfather,is exercise.He goes swimming every morning.He has done this since he was a boy.He also has a glass of wine every night!Perhaps that is his secret!

根据短文内容,判断以下句子的正误,请在你认为正确的句子的答题卷相应空格内写"T",错误的写"F".(共5小题.每小题1分,满分5分)
51.Jack has lived an interesting life.T
52.The most beautiful place Jack thinks is Kathmandu in Nepal.T
53.Jack and Maria have been married for forty years.F
54.Jack rode a camel to hunt lions in the Sahara Desert.F
55.Jack has never been ill in his life.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Bob and Jackie joined a company together just after finishing high school.They both worked very hard.After several years,the boss made Jackie sales manager but Bob a salesman.One day Bob could not take it anymore.He handed in his resignation letter (辞职信) to the boss and complained that the boss did not value hard-working workers.
The boss knew that Bob didn't work hard for the company all these years,but in order to help Bob to realize the difference between him and Jackie,the boss asked Bob to do the following.
-Go and find out if there is anyone selling watermelons in the market.
Bob went,returned and only said,-Yes.
The boss asked,-How much per kilogram?
Bob went back to the market to ask and returned to answer,-12perkilogram.ThebosstoldBobtoaskJackiethesamequestion.Jackiewent,returnedandsaid,-Boss,onlyonepersonsellingwatermelons.12per kilogram,$100for 10kilograms.He has 340melons in all.On the table are 58melons,and every melon weighs about 15kilograms,bought from the South two days ago.They are fresh and red.
Bob realized the difference between himself and Jackie.He decided not to leave but to learn from Jackie.
My dear friends,you know,a more successful person is more careful,thinks more and understands in depth.For the same matter,he sees several years ahead,while you see only tomorrow.The difference between a year and a day is 365times,so how could you win?
How far do you think you have seen ahead in your life?
76.Bob wrote a letter to his boss because heC.
A.didn't think Jackie worked hard  
B.thought he was better than Jackie
C.didn't think his boss valued him 
D.thought he worked hard for the company
77.The boss asked Bob to go to the market in order to make himB.
A.know the watermelon seller well
B.realize the difference between him and Jackie.
C.learn to sell watermelons later
D.learn the way to be a successful person
78.What does the phrases"in depth "in Pharaph 9most probably mean in Chinese?C
A.谨慎地
B.低沉地
C.深入地   
D.坚强地
79.What did Bob decide to do when he realized the difference between them?D
A.leave the company    
B.go back to school
C.look for a new job
D.learn from Jackie
80.In this passage,the writer mainly suggests that we shouldB.
A.work very hard           
B.see more and farther
C.sell watermelons                
D.find a valuable boss.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.请阅读下面Alan,Carol,Helen和Steve关于自己爱好的描述,并根据电影海报,从A、B、C、D四个选项中选出适合他们观看的电影.将答案写在对应题号的横线上,并完成第75题.
Alan:I like to see cartoons to relax myself.Carol:I enjoy love stories,sugh as Romeo and Juliet.Helen:I am interested in Chinese history and great Chinese persons.Steve:Fantastic adventure movies are my favourite.I am usually excited about them.

Alan (71)B  Carol  (72)C  Helen (73)D  Steve(74)A
75.1love (75)action movies.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Sometimes the greatest things are invented by mistake.The greatest mistake of all time could be those delicious snacks in your corner drugstore.
One day,a woman was making chocolate cookies.When she ran out of chocolate powder(粉),she took out a chocolate bar and broke it into little pieces.She added the pieces to her cookie dough(面团)and baked(烘培)it.She thought that the chocolate would(1)meltin the oven and make chocolate cookies.Far from melting,the pieces of chocolate stayed hard.When she took them out of the oven,she had chocolate chip cookies!
Another accidental invention was made by Frank Epperson,an eleven-year-old
boy.In 1905,Frank sat outside on a winter evening,mixing up a big jug(罐子)of powdered soda pop.Frank accidentally left the jug out during the night.When he went outside the next morning,he found the mixture in the jug frozen(冻僵)with the mixing stick stuck in the middle.Frank pulled out the frozen pop and tasted it.It was delicious!Frank started selling Epperson Icicles for 5cents each.He later changed the name to (2)Popsicles.
So,the next time you drop your hamburger into your ice cream or your cooked potatoes into your chicken soup,don't worry!Some of the most delicious foods in the world were invented that way!

任务一 请根据短文,猜测划线单词(1)melt的意思.将答案的字母代号填写在横线上
A.change into water    B.change into iceA
任务二 请根据短文内容,完成chocolate chip cookies 的制作过程.
(1)Take out a chocolate bar andbreak it into little pieces
(2)Then addthe pieces to the cookie dough
(3)Finally bake it.took them out of the oven
任务三 请列举文中与 (2)Popsicles 同义的另外两个表述.frozen pop;Epperson Icicles
任务四 请从文章中找出能够概括本文主旨大意的一个句子Sometimes the greatest things are invented by mistake..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.This month in Traveller's Corner read about three people's experiences in year-abroad program:A----Tokyo
My year abroad in the Unite States was truly awesome experience.I‘m not a (81)shy person.I was very comfortable speaking to everyone,so I got lots of chances to (82)practise my spoken English.I also learned lots of interesting things about American culture.When I got home,my friends couldn‘t believe how much I had (83)improved in English!They were especially surprised at my spoken English.I hope to go back again in the future.B----Rio de Janeire I spent last year studying in London.I‘m from a small town,and London is a very big city.
Sometimes I felt it was too big.There were so many people to talk to,but I never felt (84)confidentenough when I spoke English.I was always afraid I couldn‘t make myself clear.I missed my family,and I terribly missed my two cats.My roommate was always using our (85)telephone,so I almost had no chance for a nice long talk with my parents.I think it was a good experience for me,but I‘m glad to be home.C----Hong Kong Studying in New Zealand was a fun experience for me,but it was also lots of hard work!I (86)rarely had spare time from Monday to Friday.I had English classes six hours a day with lots of homework.Our English teacher asked us to write more in English,so I wrote one or two pages about my experience in my (87)diary every day.On Saturday,my home stay family took me to lots of interesting places and showed me so many awesome things about New Zealand culture.
I'm very glad I went!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

7.When I was in the third grade,I was chosen to be the princess in the school play.For weeks my mother had helped me practise my words.But once on the stage,every word
(15)D from my head.Then my teacher asked me to change my role to be a narrator (解说者) for the play.(16)C I didn't tell my mother what had happened that day,she noticed my(17)D and asked if I wanted to take a walk in the garden.
It was a lovely spring day.We could see dandelions (蒲公英) coming out(18)A the grass in bunches (束).I watched my mother bend down by one of the bunches."I think I'll remove all these weeds (野草),"she said."From now on,we'll(19)B have roses in this garden."
"But I like dandelions,"I said."All flowers are(20)C-even dandelions!"
My mother looked at me seriously."Yes,every flower gives pleasure in its own way,doesn't it?"she asked thoughtfully.I nodded(点头)."And the same as(21)B,"she said.
When I(22)B that she had guessed my pain,I started to cry and told her the truth."But you will be a wonderful narrator,"she said,(23)D me of how much I loved to read stories aloud.
Thanks to my mother's encouragement,I got to know everybody had his or her own (24)C in the world.I felt proud of the role in the play.

15.A.developedB.leftC.failedD.disappeared
16.A.IfB.BecauseC.ThoughD.Since
17.A.difficultyB.mistakeC.dangerD.unhappiness
18.A.throughB.pastC.beyondD.behind
19.A.hardlyB.onlyC.stillD.also
20.A.harmlessB.healthyC.beautifulD.fresh
21.A.studentsB.peopleC.flowersD.teachers
22.A.rememberedB.realizedC.explainedD.promised
23.A.representingB.complainingC.recommendingD.reminding
24.A.prizeB.progressC.valueD.interest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

4.现在体重超重的人越来越多,"肥胖"已经成为人们经常谈论的主要话题之一.你认为造成肥胖的原因是什么?请为他们提供一些合理的减肥方法.
In the modern world,we often see many people who overweigh.people eat much fatty and unhealthy food,andpeople don't have enough time to do sports.I think that's why more and more people get fat.Then what can we do to stop this?First,everyone should know health is important to us.Second,we should keep healthy and get up early.It's a good habit to go to bed early and get up early.It's necessary for us to eat right food per meal and not too much.Third,we must take exercise as much as possible and make us strong..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.阅读五段内容说明,从五幅图片中,选择符合描述的最佳选项.
56.Jim'is very busy on weekdays.He has to go to buy all the things he need on Sunday.C
 57.Miss Green is a new teacher.Her students likes her very much.E
58.Lucy often goes to the bookshop.She went there to buy some books yesterday.A
59.Mark and Sam are good friends.They often talk in class.B
60.Tom is the smallest boy in our class,but he studies math very well.D

查看答案和解析>>

同步练习册答案