精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Have you ever dreamt of winning the lottery (彩票)?Most people will dream of fast cars,large houses,and not having to work any more.In real life,however,that's not always what happens.
Dr H Van Haan,a writer of several books on lottery winners,says,"Winning the lottery doesn't change people's lives as much as we imagine."Most lottery winners keep their jobs,but often find that they lose their friends.Their friends will often ask them for money and these"friends"very often get angry if they don't share the money.
Lottery winners spend most of their first one million dollars on travelling.However,when the early excitement of travelling around the world has disappeared,the happiness that the money brings also disappears.In less than a year after winning,most winners say that they are not happier than before.
Too much money can make people unhappy,especially for those who are not used to it.One study shows that more than 30% of lottery winners lost most of their money in the first five years and many of them had money problems.Another report shows that a lot of people were happily married before they won the lottery,but they had problems with their partners after winning the money.
So,you see,although most people dream of winning the lottery,the dream can sometimes turn into a nightmare.

51.What dream are not mentioned here when people win a lot of money?A
A.Sharing the money with friends
B.staying away from their work
C.owning a large house
52.Dr H Van Haan says that people who win the lotteryC.
A.are as satisfied as they imagine
B.get angry when their friends ask for money
C.keep their jobs but lose their friends
53.The underlined word nightmare in the last sentence meansB.
A.an unpleasant idea
B.a bad dream    
C.a terrible accident
54.After winning the lottery,lots of wives and husbandsA.
A.are not so happy as before
B.are as happy as before
C.love each other more than before
55.Which of the following is NOT true?C
A.Winning the lottery can make people very rich and quite unhappy.
B.Some people who win the lottery always have money problems later on.
C.The excitement and happiness that the lottery brings usually last for over one year.

分析 文章大意:本文通过举例论证了彩票大赢家的最终结果都并不是真正的好,他们有的挥霍无度,两年内就花光了所有的积蓄,有的家庭关系破裂或者更糟.

解答 51-55.ACBAC
51题答案:A考查细节理解题,根据文中Most people will dream of fast cars,large houses,and not having to work any more.In real life,however,that's not always what happens.大多数人会梦想拥有快汽车,大的房子,不再需要工作,然而在现实生活中,这并不总是会发生什么.没有提到和别人分享这些钱,故答案是A.
52题答案:C考查细节理解题,根据文中的Most lottery winners keep their jobs,but often find that they lose their friends.大多数彩票中奖者保住了饭碗,却常常发现他们失去了朋友.故答案是C.
53题答案:B考查细节理解题,根据文中的So,you see,although most people dream of winning the lottery,the dream can sometimes turn into a nightmare.所以,你看,虽然大多数人梦想着中奖,但梦想有时会变成噩梦.故答案是B.
54题答案:A考查细节理解题,根据文中的In less than a year after winning,most winners say that they are not happier than before.在获胜后不到一年的时间里,大多数获奖者都说他们并不比以前快乐.故答案是A.
55题答案:C考查细节理解题,根据文中的描述,彩票中奖会让人非常富有但并不快乐.有些赢得彩票的人以后总是有"钱"的问题.没有提彩票带来的兴奋和快乐通常持续一年以上.故答案是C.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.A little girl walked to and from school every day.Though it was not fine and clouds appeared in the sky that morning,the little girl made her daily trip to school as usual.When school was over,winds became stronger and it began to rain.
The mother of the little girl felt worried that her daughter would be afraid and that lightning might frighten(惊吓) her child.Following the bright light of lightning,the mother quickly got into her car and drove to her child's school.
As the mother drove along the road,she saw her little girl walking alone in the rain.To her great surprise,she found that when a lightning came,her daughter stopped,looked up and smiled.Another lightning came and then another followed.With each lightning,the little girl stopped,looked up and smiled.
Inside the car,the mother asked her daughter,"What were you doing?Why did you look up and smile when the lightning came?"The little girl answered with a smile,"Mum,you know,God was looking at me.Each time I felt a little afraid walking in the rain,God would take a picture of me.I knew he was playing a game with me."

50.The little girl went to schoolB every day.
A.by car            
B.on foot             
C.by bus            
D.by bike
51.At first,the mother felt worried becauseD.
A.she couldn't look after her daughter
B.her daughter hadn't taken her umbrella
C.she had something more important to do
D.her daughter might be afraid of lightning
52.According to the article,we can know that the little girl wasC.
A.proud            
B.shy             
C.brave            
D.nervous.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.A life coach is somebody who helps you reach all kinds of personal and professional goals (目标).Each of us has the ability to be our own life coach.Here are some tips for you:
?Pay attention to your relationships with others
Ask yourself the following questions:How do you deal with disagreements?When was the last time you showed your family members that you care for them?Your relationships with friends,family members and teachers show a lot about the kind of person you are.
?Face the fears about the future
Now,imagine that one of your good friends told you that he or she was not strong enough to go back to school.(83)We often give better advice than we are willing to take ourselves.Remember that even the most successful people were probably told that what they wanted to do was impossible,but they followed their dreams and succeed.
?Develop your talents
If you want to reach your goals,you will have to spend more time developing the talents you already have,and uncovering any hidden talents that you haven't discovered yet.So you can take classes in subjects that you are interested in,even if you have no experience.
?Be thankful
Take some time to be thankful for the things you do have.Remember positive memories.(84)Think of the best day(s)you have had in the past month or year.Remember special parties,vacations and holidays.Appreciate the wonderful people you have in your life.

A.根据短文内容简要回答问题.
71.Which tip do you think influences you most?Pay attention to your relationships with others./Face the fears about the future./Develop your talents./Be thankful.
72.Why should you pay attention to your relationships with others?Because your/our/my relationships with others/friends,family members and teachers show a lot about the kind of person you/we are/I am.
B.将短文中划线的句子译成汉语.
73.我们经常给别人更好的建议,而自己却不愿接受.
74.想一想在过去的岁月里你拥有的最美好的时光.
C.请给短文拟一个适当的标题.75.To be your own life coach/Being your own life coach/How to be your own life coach.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

7.
From:David Sanderson
To:Karen Worth
CC:_____
Subject:Come to a party!
Hi Karen,
As you probably know,it's my sister Suzie's 16th birthday in a couple of weeks.We're planning on throwing a surprise party for her.Julie's going to pick her up from school as usual on Friday but she's not taking her home.She's bringing her to the Palace Hotel in the town centre,the big modern one near the station.We're having a meal there and we've also hired the ballroom for a party in the evening.Can you come?I hope you're going to sing for us at the karaoke!
All her friends from school are coming and quite a few of the people from our village.Of course,Mum and Dad are coming up from England and I've even managed to persuade our other sister,Marie,to come over from Australia.She's bringing her kids with her,too.They're all staying with us in our house.
Julie's making a special cake.She says she's going to make sure I don't eat it all before the party.I don't know what she means.
After the party we're going to have another one on Saturday!Well,not really a party.We're inviting the family and close friends (that includes you) for a meal at the house.If the weather is nice,we'd like to have a barbecue in the garden but we haven't decided yet.Julie's going to make another cake and she says she's going to hide it.I'm not sure if she's planning to hide it from Suzie or from me.I do like cakes.
Anyway we hope to make it a really special weekend for Suzie.On Sunday we're all going for a walk in the country.You know how she loves walking and we're all going to need a bit of exercise after all that lovely food.We're hoping to go up to the lake.Marie said she wanted her kids to feed the ducks just like Suzie and she did when they were very young.I'm sure Suzie will love that too.
Anyway,it would be great if you could come over for the weekend.We would all love to see you.
Let me know as soon as you can.
Best,
David
93.Where are they planning to have a birthday party?In the Palace Hotel in the town centre
94.Are Suzie's parents coming to the party from England or Australia?:(They're coming) from England
95.How many cakes is Julie going to make in all?Two
96.Why is the writer planning to walk in the country on Sunday?Because Suzie loves walking and they're all going to need a bit of exercise
97.Who will feed the ducks on Sunday?Marie's kids and Suzie
98.Do you think that Karen will join the party?Why?Yes,he will.Because sounds very well.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Nowadays,more and more people like to shop on the Internet.How can you protect yourself from different types of Internet tricks?Following these tips can make you online shopping safer:
(1)Never click on an unsolicited(主动提供的) e-mail.If you are interested in the things well-known company that sells the same thing,don't click on any links in the e-mail itself.
(2)Don't answer any e-mail that asks you for personal financial(财政的) information.Most of the legitimate(合法的)companies will not ask your information through e-mail.And don't believe what the e-mail says easily.Sometimes some e-mail will ask you to make a telephone call to get more information about the things you want.Don't forget to check the phone number on your phonebook to make sure it is the number of a legitimate company before you make the call.
(3)When you are searching for information on the Internet,make sure that there is a key symbol at the bottom of your browser(浏览器)and the"http"in the website address.These mean that the website is safe.
(4)Don't sent your money to an unknown website before you receive the things they send to you and make sure they work well.
Shopping on the Internet is convenient and fun.It is also safe if you are careful enough.

46.If you want to protect yourself from Internet tricks,what can you do?B
A.Click on the links in the e-mail itself.
B.Make sure the website is safe.
C.Make a phone call according to the information in the e-mail.
47.When searching for information,make sure there isCat the bottom of your browser andC in the website address.
A.a key picture,the"http    
B.a key symbol,the phone number   
C.a key symbol,the"http"
48.The best title for the passage may beC.
A.Tips on Sending E-mail   
B.Tips on Making a telephone   
C.Call Tips on online Shopping
49.From Tips 2we can learn thatB.
①we should refuse to answer an e-mail about personal financial information
②we should click on an unsolicited e-mail
③we should remember to check the phone number before we call the company
④most of legitimate companies will ask for your information through e-mail
A.②③
B.①③
C.②④
50.Which of the following is NOT TRUE?A
A You can click on any link of e-mails.
B.Don't believe what the e-mail says easily.
C.Not all the websites are safe.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.下栏是一些电视节目频道介绍,请根据上栏人物的相关信息,在下栏中找出与他们匹配的节目频道,其中一项为多余选项
71.Gina enjoys watching English news on TV every day.
72.Mike is very interested in law and he enjoys law programs on TV.
73.Helen is very good at singing and performing.She often watches art and music shows on TV.
74.David is a football fan and he enjoys watching football matches and sports news on TV.
75.Xia Lulu is from Wenzhou but she works in Shanghai.She enjoys watching news about Wenzhou every day.
A.CCTV-5offers sports news and matches home and abroad.It is a very good channel for sports lovers.
B.CCTV-9offers different kinds of English programs all day.News in English and English speech competitions are shown on this channel.
C.On Channel CCTV-3,you can enjoy different kinds of art and music shows.
D.CCTV-6is a movie channel.You can enjoy movies home and abroad 24hours a day on this channel.
E.Wenzhou TV mainly offers news about Wenzhou City.People from Wenzhou would like to watch it to know what has happened in their home town.
F.At 12:35every day,you can watch reports about law on CCTV-1.Law experts are invited to join the program to give their ideas on law problems.
71.B72.F73.C74.A75.E.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Last Friday a storm swept through two villages in the New Territories,destroying fourteen homes.Seven others were so badly damaged that their owners had to leave them,and fifteen others had broken windows or broken roofs.One person was killed,several were badly hurt and taken to hospital,and a number of other people received smaller injuries.Altogether over two hundred people were homeless after the storm.
A farmer,Mr.Tan,said that the storm began early in the morning and lasted for over an hour.
"I was eating with my wife and children,"he said,"When we heard a loud noise.A few minutes later our house fell down on top of us.We tried our best to climb out but then I saw that one of my children was missing.I went back inside and found him,safe but very frightened."
Mrs.Woo Mei Fong said that her husband had just left for work when she felt that her house  moving.She ran outside at once with her children.
"There was no time to take anything,"she said,"A few minutes later,the roof came down."
Soldiers helped to take people out of the flooded area and the welfare department (福利机构) provided them with food,clothes and  shelter.

44.How many homes altogether (总共) were damaged in the storm?D
A.Fourteen          
B.Twenty-one      
C.Twenty-nine       
D.Thirty-six
45.Mrs.Woo and her family didn't get hurt becauseC.
A.her husband knew there would be a storm
B.they were all outside the house when the storm became worse
C.she felt the house was moving
D.the welfare department helped her
46.The underlined word"shelter"in this passage meansD.
A.something to eat                      
B.something to wear
C.somewhere to study                    
D.somewhere to stay
47.Which of he following may be the best title for this passage?C
A.A Terrible Storm                      
B.A Lucky Woman
C.Good Soldiers                       
D.Clever People.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.As you are soon on your way to Eastern Europe,here are a few tips on what you should pack.In general,pack lightly,with only the most basic clothes.People dress casually(随便地) in Eastern Europe,so you don't need to bring along your smartest clothing.
Batteries:If your camera,flash,or other appliances run on batteries,bring enough supply along.Certain types of batteries don't exist in Eastern Europe,and those that do often don't last very long.
Cash:We have found it good to have supply of small-unit U.S.bills(1and5)to use in hard-currency stores,to buy international train tickets,etc.The hard-currency stores never seem to have the right change.
Electric Current Adapter(转换器):If you bring any appliances,remember that the electricity in Eastern Europe uses 220volts A.C.,not the standard 110volts of North America.A 110volts appliance will soon burn out when attached to an unchanged 220-volt plug.
Language Tools:One of Europe's biggest challenges is communicating with the local people since their languages are so different from our own.To help overcome difficulties,you might buy phrasebooks before you go-you won't find them once you are in Eastern Europe.
Money Belt:A money belt is especially helpful when you have many documents to carry around ( as you always do in Eastern Europe).The best one we find is made by Eagle Greek Travel Gear,143Cedros Ave. (P.O.box 651),Solona Beach,CA 92075 (tel.619/755-9399,or toll free 800/874-9925)outside California.
 Traveler's Checks:These are necessary.Bring your traveler's checks in small to medium unit (10,20,or $50)to change a little bit at a time,so as notto be left with a lot of local money.To be on the safe side,be sure to copydown the check numbers in two places,just in case something happens to thechecks.

41.How many tips are mentioned in the passage?B
A.6    
B.7   
C.8   
D.9
42.Which of the following things may be the biggest challenge in Eastern Europe?C
A.Appliances.
B.Money.
C.Language.
D.Clothes.
43.Which of the following statements is NOT a fact according to the passage?A
A.No shop in Eastern Europe accepts hard currency.
B.Travelers may need to carry many documents in Eastern Europe.
C.The electricity in Eastern Europe uses 220volts A.C.
D.Eastern European languages can be a problem to foreign travelers.
44.What's the writer's purpose of writing this passage?B
A.To tell you it's not easy to stay in Eastern Europe.
B.To give you some advice on what you should pack when you're in Eastern Europe.
C.To tell you something about the life in Eastern Europe.
D.To show you the life in Eastern Europe is different from that in your country.
45.What do the underlined words"change"and"check"probably mean according to the given dictionary entries(词条)?B
change
1[V]to become different  改变;变化
2[V]to exchange money into the money of another country 兑换
3[U]the money that you get back when you have paid for sth giving more money than
the amount it costs 找给的零钱;找头
check
1[V]to examine sth to see if it is correct,safe or acceptable 检查;审查
2[C]an act of making sure that sth is safe,correct or in good condition by examining it 检查;查看
3[C]a printed form that you can write on and sign as a way of paying for sth instead of using money 支票
A.1; 3    
B.3; 3    
C.2; 3    
D.2; 2.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.A leading Hollywood studio has bought the rights to remake(翻拍) Jiang Wen's latest movie,Let the Bullets Fly,Chinese media reported on Monday.
"It's one of Hollywood's biggest companies,"said Yan Yunfei,marketing director of the film.But he refused to tell us the name of the studio.
Jiang has been invited to direct the remake,according to Yan.
Let the Bullets Fly is Jiang's fourth directorial venture(导演的惊险片).Jiang also stars in the film,along with A-list actors including Chou Yun-Fat,Ge You,Carina Lau,Chen Kun and Zhu Yun.
The film has won good acclaim(称赞) for its fascinating story and interesting dialogue.But it has also attracted criticism (引起批评)for its violence.
Let the Bullets Fly opened in the Chinese mainland with 13,000screens on Thursday.Its opening midnight shows earned at least one million yuan-a new midnight opening record for Chinese-language films.The film has collected a box office of around 200million yuan in less than a week's time.

58.Yan Yunfei is a(n)A according to the passage.
A.marketing director  
B.reporter
C.actor 
D.filmmaker
59.How much did the film earn at least at the opening midnight?D
A.13,000million yuan.
B.13,000yuan.
C.200million yuan.
D.1million yuan.
60.Which of the following is true?B
A.Only four film stars are mentioned in the passage.
B.The studio has invited Jiang to direct the remake.
C.Let the Bullets Fly isn't popular with people at all.
D.Yan Yunfei mentioned the name of the studio.

查看答案和解析>>

同步练习册答案