精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Is your TV connected to the Internet?What about your chair or your fridge?It is possible that they are not.But in the future,most things in your home may be connected,as the so-called"Internet of things"is developing.
The Internet of things may be coming sooner than you think.It is reported that during his speech earlier this year,Samsung CEO(首席执行官)BK Yoon spent a lot of time talking about the Internet of things.He said that five years from now,every Samsung product will be part of the Internet of things,whether it's a washing machine or a vacuum cleaner(吸尘器).
So,how do household(家用)objects that are part of Internet of things work?Well,think of a usual chair.When connected to the Internet,the chair warms up when it knows that the user has just walked into the room and is feeling cold.
An Internet-connected camera,like a smart-home camera,could help people feel safer in their homes.It can recognize(识别)people's faces,and even can see when someone passes by in the dark.Then it can send you a message on your smartphone to let you know who's there.If the person is someone you don't know,it can tell you that,too.
But according to MIT Technology Review,whether companies are connecting dog food bowls or security(安全)systems to the Internet,there may be problems.For example,many early connected-home devices(装置)don't have much built-in security,which means they could be hacked(被黑客攻击),In addition,it could be difficult to getthese devices to work together because they are made by different companies.To fight this,many companies have joined the Open Interconnect Consortium,which had 45members by late 2014.
So,picture this:you walk in through the front door of your home.The temperature changes to make you feel comfortable after a long day at school.Your favorite music starts playing for you.Do you think that this would be a good thing?It may happen sooner than you think.

32.The Samsung CEO's speech is mentioned to prove thatA.
A.the Internet of things will appear in our daily life sooner
B.Samsung has produced the Internet of things recently
C.Samsung products have been part of the Internet of things
D.he spent a lot of time talking about the Internet of things
33.We can infer(推断)from paragraphs 3and 4thatD.
A.the chair can know whether the user feels cold or not
B.a usual chair can warm up when it knows the user comes in
C.an Internet-connected camera can be used to take photos in the house
D.an Internet-connected camera can be connected to the user's smartphone
34.According to the passage,it is mentioned thatC•
①the temperature inside is neither too high nor too low
②your fridge provides the drinks for you
③the chair warms up if you feel cold
④your favourite music starts playing
⑤your washing machine starts working
A.①②⑤B.②③④C.①③④D.①④⑤
35.What's the problem about the Internet of things?B.
A.Companies which produce connected-home devices haven't joined together.
B.Connected-home devices may not work together and can easily get hacked.
C.Companies have difficulty connecting security system to the Internet.'
D.These new devices are produced by different companies.

分析 短文大意:你的电视和网络连接起来了吗?你的椅子或冰箱呢?它们没有连接起来是可能的.但在未来,在你的家里大多数的东西可能被连接,因为所谓的"物联网"正在开发.
   物联网可能比你想象的要快.据悉,今年年初三星首席执行官BK Yoon 在演讲时花了很多时间谈物联网.他说,从现在的五年时间里,每一个三星产品将是物联网的一部分,无论是洗衣机还是吸尘器(吸尘器).
   那么,作为物联网一部分的家用电器是如何工作的呢?好了,想想一张平常的椅子.当连接到互联网,它知道,用户刚刚走进房间,感觉寒冷,椅子就会自动加温.
   一个互联网连接的摄像头,像一个智能家庭摄像头,可以让人们在自己家里有种安全感.它可以识别人脸,甚至可以看到在黑暗中通过的人.然后它可以给你的智能手机发送一个消息,让你知道谁在那里.如果这个人是你不认识的人,它也可以告诉你.
   但据MIT技术评论,企业是否连接狗食碗或安全(安全)系统到互联网,可能有问题.例如,许多早期的家庭连接设备(装置)没有内置的安全性,这意味着他们可能被黑(被黑客攻击),此外,因为他们是由不同的公司开发的,它可能很难和这些设备一起工作,互不兼容.为了和黑客作斗争,许多公司已经加入了开放互联联盟,其中到 2014年底已经有45个成员.
  所以,脑海中有这样的图片:你从你家的前门走进来,经过了一天的学校生活,温度变化让你感到舒服.你最喜欢的音乐开始为你演奏.你认为这会是一件好事吗?它可能比你想象的要更快的到来.

解答 32.答案:A. 推理判断题.根据The Internet of things may be coming sooner than you think.可知不久我们日常生活中将会出现上网的东西.故选A.
33.答案:D.推理判断题.根据"It can recognize(识别) people's faces,and even can see when someone passes by in the dark.Then it can send you a message on your smartphone to let you know who's the re."可知一部联网的相机可以用于与用户的智能机连接.故选D.
34.答案:C.推理判断题.根据The temperature changes to make you feel comfortable after a long day at school.Your favorite music starts playing for you."可知室内的温度不太高也不太低;你最喜欢的音乐开始播放;再根据"the chair warms up when it knows that the user has just walked into the room and is feeling cold."可知椅子会升温.故选C.
35.答案B.推理判断题.根据For example,many early connected-home devices(装置) don't have much built-in security,which means they could be hacked(被黑客攻击).In addition,it could be difficult to get these devices to work together because they are made by different comp anies.可知一个是容易被黑客攻击,还有一个就是有可能不兼容,联网服务可以协作但容易被攻击,这里只有B点都提及到了.故选B.

点评 本篇考查科教类短文阅读.本文是一篇科技文.主要讲述以后的家用设施将会更多地与网络相连,更加智能化.在解答本部分题目时:看清题干,明确把握问题指向,带着问题读文章,避免"回视"现象,提高做题的速度,提高解题质量.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

18.A:Have you ever read the novel Sanchongmen written by Han Han?
B:No,I haven't.
A:It's a very popular book.(61)I suggest that you can read it if you have time.
B:I've been expecting to read it for a long time,but I can't get a copy.(62)What's more,the copies in the library are all out.
A:Well,(63)I have a copy of my own. If you like,I can lend it to you.
B:(64)Wonderful. Can you lend it to me now?
A:(65)Sorry,I haven't got it with me. Would you please come to my house after school?
B:OK.I'll go as soon as school is over.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

19.The"Sunshine Sports"program is warmly welcomed in our school.Students believe it really keeps them healthy.( health ).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.My family live on thefifth (five) floor of the tall building.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.你知道这个火车站是什么时候建成的吗?Do you know when the Railway Station set up?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.
help    carefully    love    flower   yourself
Yesterday was my mother's birthday.I knew some of my classmates (81)helped their mothers with housework on their birthdays.Others bought some (82)flowers for their mothers.But what should I do?My father said,"Why not make a birthday card by (83)yourself to show your love?Good idea!"Then I went to my room to make a birthday card (84)carefully.I wrote in the card,"I (85)love you,my dear mother!"Oh,that was good.Love is the most expensive present in the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.In Japan,people sometimes give special gifts.But they are not open.Later,people may       the same gifts to someone else.(  )
A.give upB.give inC.give awayD.give back

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.If your hands aredirty,you should wash them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.__________ skirt you bought yesterday!-Thank you.(  )
A.What niceB.How niceC.What a nice

查看答案和解析>>

同步练习册答案