精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.You eat to stay fit and keep your body working,right?Then reading is good for your mind and soul.Reading informs you of what's happening around.Reading encourages you to think and imagine,think out of the box and imagine the impossible.
In the past,people just read books,only books.Today,we have books online,which makes reading easy.The web,our new storehouse of information,is just a click away.But this is in no way has stolen the magic of reading books,the sound of their pages fluttering(翻页)and the smells of…You can lie in bed with a book,but with a computer you possibly can't.No matter how you read,reading is important.
Remember those bedtime stories?We read fun facts about animals,plants and the universe.We ask"why"and"how".In books,we find the answers.Children who are introduced to reading at an early age seem to have a better understanding of phonics(语音学).They master language skills easily,have a richer vocabulary and have greater reading abilities.Children,who grow up reading good books,mostly stand out.The way they think and act is very different from those who have never been introduced to reading.Reading not only adds to their knowledge but also shape their personalities.
The more you read,the more creative you will become.Reading develops vocabulary,improves language skills and sharpens(使敏捷)your problem-solving abilities.Reading gives you knowledge and make you more confident.The more you read about others'life experiences,the better decision-maker you will become.
Reading about the importance of reading can lead you to read more,and more,and more.So choose a book you like and don't stop reading until you reach the end.And even after that read as much as you can.

33.Which of the following is TRUE?A
A.Children should start reading at a young age.
B.Parents should tell their children stories every day.
C.Teenagers should think and act differently from others.
D.Students should find answers to their questions in books.
34.When you read,the booksD.
A.must be storybooks
B.should be only about the importance of reading
C.must be paper books
D.should be finished reading
35.The underlined(划线的)sentence in Paragraph 2meansC
A.reading books is no longer a pleasure to people
B.reading books is less interesting than reading online
C.reading online can't take the place of reading books
D.reading online can't be difficult for people
36.What can we infer from the passage?B
A.More teenagers read online now.
B.What teenagers read builds their future.
C.What children should learn first is phonics.
D.More practice makes reading easier.
37.What's the best title(标题)for the passage?A
A.Why Is Reading Important?
B.What Should Teenagers Read?
C.How Is Reading Ability Improved?
D.When Should Children Start Reading?

分析 本文介绍了读书的重要性.书是人类的精神食粮,读书可以让我们了解时事还可以提高我们的创造力,打破陈规.现在我们有很多种阅读方式,但是纸质书是不可取代的.从小读书的孩子思考和做事的方式跟从不读书的孩子有很大不同.书不仅教会他们知识,还可以塑造他们的性格.读书很重要,读书可以让你变得更出色.所以,我们应该尽可能地多读书.

解答 33.A   推理判断题   根据"Children,who grow up reading good books,mostly stand out.The way they think and act is very different from those who have never been introduced to reading"可知,从小读书的孩子跟从不读书的孩子有很大不同,长大后大多很出色,所以从小应该让孩子读书,故A选项正确.B选项文中没有提及,C选项曲解句意,D选项文中也没有提到.故答案为A
34.D   推理判断题   根据"don't stop reading until you reach the end 知道你读到末尾才能停止阅读"可知,当你读书的时候,你应该读完整本书.故答案为D
35.C   推理判断题   根据句意"但是这不能替代读纸质书的魅力,那翻页的声音,还有书香味…"可知,网上阅读不能取代纸质阅读,故答案为C
36.B    细节理解题   A选项文中并没有提及;根据"Children,who grow up reading good books,mostly stand out 读书长大的孩子,大部分都很出色"可知,青少年读书可以塑造他们的未来;根据"Children who are introduced to reading at an early age seem to have a better understanding of phonics"可知,孩子们并不是应该先学语音,只是先接触了语音;D选项文中没有提及.故答案为B
37.A   推理判断题   文中主要讲了读书对人的影响,及读书的重要性,所以标题A"Why Is Reading Important?读书为什么很重要?"最符合文意,答案为A

点评 这道题涉及到几道推理判断题,做这道题要先通读短文,弄清短文大意,然后在文中找到相关句子,根据相关语句作答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.In winter,the temperature always stays below(在…下面) zero.It's very cold.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Someone is hiding behind the door.Who can it be?
-It _______ be Tom.He likes to play hide-and-seek.(  )
A.can'tB.mustn'tC.canD.must

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Mum,could I take my mobile phone to school?
-No.As a student,you          take it to school.(  )
A.might notB.mustn'tC.couldn'tD.needn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.I've worked with children before,so I know what_______ in my new job.(  )
A.expectsB.to expectC.expectedD.expecting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.这张桌子占据如此多的空间,我都不能走动了.
The tabletakes up so much space that I can't walk around.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.---Mum,why don't you have the robot ________ housework for you?
---Oh,it caught a virus,I should have it _________ at once.(  )
A.done; repairB.do; repairedC.done; repairedD.do; repair

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Where's Mr.Smith?
-He          to Parris.(  )
A.is goingB.has goneC.has beenD.went

查看答案和解析>>

同步练习册答案