【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Dear Mike,
How is it going? I'm watching the weather report(报告) on TV now. It says it's cold and snowing in Tianjin. But here, in Sydney(悉尼), it's different. It's summer! The summer is from December to February. I like summer because I can swim and play beach volleyball. Our autumn is from March to May. The weather is warm and sunny. My family often takes a walk in a park. Winter in Sydney is from June to August. It doesn't snow, but it often rains. I like to watch soccer games in the rain. Spring(春天) here is from September to November. It's my favorite season(季节). The weather is warm and I often take some photos of birds.
Please write and tell me about the seasons in Tianjin.
Bob
(1)What's the weather like in Tianjin now?
A.Hot and sunny.
B.Cold and snowing.
C.Warm and sunny.
D.Cool and raining.
(2)What does Bob like to do in summer?
A.To swim and play beach volleyball.
B.To take a walk.
C.To watch soccer games.
D.To take photos of birds.
(3)Where does the writer live?
A.In China
B.In Canada
C.In Australia
D.In Japan
(4)What does Bob want Mike to tell him?
A.The seasons in Tianjin.
B.The seasons in Australia.
C.The favorite season.
D.The weather in Tianjin.
【答案】
(1)B
(2)A
(3)C
(4)A
【解析】本文是鲍勃写给迈克的一封信。信中主要介绍了悉尼的四季:夏天从十二月到二月;秋天从三月到五月;秋天从六月到八月;春天从九月到十一月。同时,作者还介绍了四季的天气及他和家人的不同活动等等。
(1)细节理解题。题意:现在天津的天气怎样?A. Hot and sunny.炎热晴朗;B. Cold and snowing.寒冷下雪;C. Warm and sunny.温暖晴朗;D. Cool and raining.凉爽多雨。由文中的: It says it's cold and snowing in Tianjin. 可知,天津天气寒冷下雪。故选B。
(2)细节理解题。题意:鲍勃在夏天喜欢做什么? A. To swim and play beach volleyball.游泳、打沙滩排球;B. To take a walk.散步;C. To watch soccer games.看足球赛;D. To take photos of birds.拍鸟的照片。由文中的:I like summer because I can swim and play beach volleyball.可知,他喜欢在夏天游泳和打沙滩排球。故选A。
(3)细节理解题。题意:作者住在哪儿? A. In China在中国;B. In Canada加拿大;C. In Australia澳大利亚;D. In Japan日本。由文中内容可知,作者现住在悉尼,悉尼在澳大利亚。故选C。
(4)细节理解题。题意:鲍勃想要迈克告诉他什么?A. The seasons in Tianjin.天津的季节;B. The seasons in Australia.澳大利亚的季节;C. The favorite season.最喜欢的季节;D. The weather in Tianjin.天津的天气。根据短文最后一句:Please write and tell me about the seasons in Tianjin.可知,他想要迈克给他说说天津的季节。故选A。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】单词拼写
【1】We hope the thirty-first Olympic Games will be____(成功)held in 2016.
【2】We are often____(鼓励)to speak out in English classes.
【3】Since he is an honest man, I think he's telling the t____.
【4】We shouldn't l____ at the people who are in trouble . Instead ,we should help them..
【5】Finally, the rich man made an important d____ to give one million dollars to charity.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完形填空,阅读下面短文,掌握其大意,然后从每小题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 People like dolphins because they are both lovely and clever. They have an 1 IQ (智商).
Dolphins can 'talk'. Scientists try to ‘talk' with dolphins, and the results make them 2. They find that dolphins 3 understand them so well.
4 animals enjoy playing, but dolphins like to make their games different. On a beautiful day in 1997, scientists on a beach 5 a little dog going into the sea. They were surprised to see the dolphins come up to the dog and then start throwing(扔) it into the air. The dog 6 the 'game' and kept playing with the dolphins for over an hour.
Dolphins live in a very different world from 7, but they are very good at our 'IQ tests(测试)'. For example, in the picture above, a dolphin jumps 8 the water when he hears a whistle noise(哨声). He does this because he will get a fish 9 an award.
There is 10 much to learn about these lovely friends.
(1)A.interesting B.important C.usual D.amazing
(2)A.surprise B.surprised C.surprising D.interesting
(3)A.must B.may C.can D.should
(4)A.Very few B.No C.Most D.None
(5)A.looked B.saw C.learnt D.watched
(6)A.disliked B.hated C.missed D.enjoyed
(7)A.theirs B.ours C.his D.mine
(8)A.into B.out of C.onto D.across
(9)A.with B.as C.for D.without
(10)A.still B.sometimes C.never D.seldom
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Excuse me. Could you open the window for me?
— ____________.
A.Yes, I could.
B.Sure, I can
C.No problem
D.Both B and C
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Colours often have different meanings in different cultures. In the U.S., people have found the following to be true.
Black
Black is the colour of power. It is also popular in fashion because it makes people appear thinner.
White
White is the symbol of purity. White is thought to be a summer colour. However, white shows dirt and is more difficult to keep clean than other colours.
Red
This is the most exciting colour. Red furniture (家具) should look very good since it will attract a lot of attention. Red cars are the thieves’ favourite. Red is often used in restaurants because it is an appetite (食欲) stimulant. This means it can make people eat more.
Blue
Blue is the colour of the sky and the ocean. Peaceful blue is often used in bedrooms. Studies show that weightlifters are able to lift heavier weights in blue gyms.
Green
Green represents nature. It is the easiest colour on the eye. Hospitals often use green because it relaxes patients.
Yellow
Sunny yellow is a cheerful colour, yet people lose their tempers (发脾气) more often in yellow rooms, and babies cry more.
【1】 Which colour is a summer colour?
A. Blue. B. White. C. Green. D. Red.
【2】 The underlined word “stimulant” means “______”.
A. 刺激物 B. 防腐剂 C. 辐射物 D. 装饰品
【3】 Where is colour red often used?
A. In bedrooms. B. In gyms.
C. In hospitals. D. In restaurants.
【4】 What does the underlined sentence mean?
A. It is the easiest colour for people to find.
B. It is the most comfotable colour for eyes.
C. People can remember it more easily.
D. It can improve our eyesight.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完成句子
按所给的汉语,用英语完成下列句子,并将答案写在答题纸标有题号的横线上。
【1】他不仅在中国闻名,而且在世界其它地区闻名。
【2】她的梦想是为无声世界的人们搭建一座桥梁。
【3】如果你是一位乐迷,不要错过今晚的节目。
【4】大家都很欣赏她为学校艺术节所做的设计。
【5】直到雨停我们再近距离看鸟。
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据理解,选择正确答案。
The Wenhua International School
You must | You mustn't(不准) |
Arrive at school at half past seven every morning. | Talk loudly in the hallways. |
Hand in your homework by eight. | Eat or drink in the classroom. |
Look clean and tidy. | Bring MP3 to school. |
Be quiet in the library. | Run or shout in the school buildings. |
Stand up when a teacher comes into the classroom. | Fight. |
(1)What can't you do when you are in the school buildings?
A.Eat or drink.
B.Run or shout.
C.Talk loudly.
D.Listen to music.
(2)Can you bring your MP3 to school?
A.No, we can't.
B.Yes, we can.
C.No, they can't.
D.Yes, they can.
(3)What do you have to do when your teacher comes into the classroom?
A.Hand in my homework.
B.Be quiet.
C.Stand up.
D.Clean the classroom.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】用方框中所给单词的适当形式填空。每词限用一次。
influence kick mad keep high |
【1】We all think that his paintings_________by Picasso.
【2】When I left yesterday, Peter________ a ball around.
【3】Mary is so _____at you. You’d better say sorry to her now.
【4】Jerry, I’m sorry to ________you waiting for so long.
【5】Look at the tower. It is 286 meters in _______.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】以My Best Friend and I为题写一篇短文,比较你俩的特征。
提示:⒈我的好友名叫琳达;
⒉在某些方面,我们看上去一样;在某些方面,我们看起来不同;
⒊我们都有黑眼睛,黑头发;
⒋她比我高,比我文静,很认真;
⒌我外向一点,而且比她风趣;
⒍都喜欢读书。
要求:⒈条理清楚,语句通顺,语法正确,书写规范;
⒉不少于60词。
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com