精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.When I was a teenager growing up in Russia,I wanted to leave school and have my own life.The only way I could do this was to work in the local brick factory in my town,or get married.I was nervous when I told my father I wanted to leave school.I thought he would say,"No!You are going to college."He took me by surprise when he said,"OK.We'll go to the brick factory."
Two days later,he took me to the factory.I had a very romantic idea of working in a factory.I had imagined everyone to be friends working together and having fun.I even imagined there would be music and singing.I guess I had watched too many movies as a teenager.
When we arrived at the factory gates,my father spoke to the guard and one minute later we were inside.My father said,"Take your time.Look around."I walked around the factory looking at the building,the workers,and listening to the noise.It was horrible.I ran back to my father and said,"I want to go home."
He asked me,"What do you think of the factory?"
"It's terrible,"I replied.
"And marriage is even worse!"he said.
I went back to school the next day thinking about studying hard so I could get into a good college.I enjoyed studying English so I decided to major in languages at college.Thanks to my father and our trip to the brick factory,I now work at the United Nations and my father is very proud of me.I married a very good man and my life is much better than it would have been working in the factory!

46.The writer lived inA when she was a teenager.
A.Russia            
B.Japan             
C.China          
D.America
47.At first she thought life in the factory would beBthan in school.
A.more careful        
B.more colorful      
C.more beautiful     
D.more helpful
48.When she told her father that she wanted to leave school,he expressed his disagreementB.
A.by doing nothing   
B.in a special way   
C.by saying nothing   
D.by saying"No!"
49.After they visited the factory,the girlC.
A.decided to work there        
B.decided to get married
C.changed her mind            
D.had no idea
50.The underlined word"horrible"means"A"in Chinese.
A.糟糕的          
B.紧张的          
C.浪漫的           
D.可怕的.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了作者在十几岁的时候,在俄罗斯长大,有一天作者想辍学或者过自己的生活,当地只有一家砖厂,我只能到这里去工作或者结婚.当告诉爸爸不想上学的时候,作者很紧张,怕爸爸不同意,出乎作者意料的是,爸爸同意了,两天后,就带我去了工厂,我原以为在工厂里大家一起工作的时候会成为好朋友,会有很多乐趣,我甚至想到会有音乐和歌唱.在进入工厂之后,看到了工厂里面的景象,听到了可怕的噪声,作者就改变了自己的主意,第二天就回去上学了,并且学习很努力,并把英语作为大学里的专业,这要谢谢爸爸带我去工厂看了看,我现在联合国工作,找了一个好老公,爸爸为我感到自豪.

解答 46.A.细节理解题.根据"When I was a teenager growing up in Russia"可知作者在十几岁的时候,她住在俄罗斯,故选A.

47.B.细节理解题.根据"I had imagined everyone to be friends working together and having fun.I even imagined there would be music and singing."我想象着大家一起工作的时候会成为好朋友,会有很多乐趣,我甚至想到会有音乐和歌唱.可知她认为工厂的工作会比学校的生活更丰富多彩,故选B.

48.B.细节理解题.根据"I thought he would say,"No!You are going to college."He took me by surprise when he said,"OK.We'll go to the brick factory."她以为爸爸会说"不",但是没有说不,而是说"好的,我们去砖厂"爸爸同意她去工厂,去看看工厂的实际情况,就知道是否上学了,可知她爸爸用了一种特别的方式,让她知道不上学的坏处,故选B.

49.C.细节理解题.根据"He asked me,"What do you think of the factory?""It's terrible,"I replied."以及"I went back to school the next day"在实地看到了工厂的情况之后,作者第二天就回到学校上学去了,可知作者改变了原来不想上学的想法了,故选C.

50.A.词义理解题.根据""What do you think of the factory?""It's terrible,"I replied."作者认为工厂的环境是很糟糕的,可知这个词的意思是糟糕的,与terrible同意,故选A.

点评 首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.--I_______ find my watch.Have you seen it?--Sorry,I haven't.(  )
A.won'tB.shouldn'tC.can'tD.mustn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

16.At my primary school,I was one of the smartest kids there.I never(29)B,but always got near perfect scores on all my tests.I was a child genius(天才),at least in my mind.I was also(30)Cmusic and sports.I was pretty sure that once I got to seventh grade,everyone including my teachers would be(31)Aby me.
But actually,they weren't.
When I arrived at my new class,it seemed that there was always someone else who could do (32)Athan I.My grades got worse and I needed to actually be studying for my tests.I believed I wasn't smart.I believed I wasn't talented.I believed I(33)B.
Over the next two years,I had to work very hard for everything I did.Grades were still very low but gradually(34)A,I worked really hard but was still never the best at everything.
But do I really have to be the best at everything?All the pressure I was feeling,all that(35)Cwhen I did wrong,that was me!I was being too hard on myself.In fact,when I did badly on a test,my classmates would never(36)Bme.
No one is perfect.There will probably always be someone better than me at something.I will never be the number one at everything,and it's really okay.

29.A.forgotB.studiedC.regretted
30.A.busy withB.tired ofC.good at
31.A.amazedB.scaredC.fooled
32.A.betterB.easierC.slower
33.A.passedB.failedC.relaxed
34.A.improvingB.fightingC.reporting
35.A.developmentB.excitementC.embarrassment
36.A.help withB.laugh atC.learn from.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.她说话声音很大,以便每个人都能听到. ( so that)
She talked loudly so that everyone could hear her..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Let's take the lift up to thetwentieth(twenty) floor.It's tiring to walk upstairs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

10.Mario:Hi,David.What are you doing?
David:Hi Mario.I'm (46)reading a book called Discovery.
Mario:What's it about?
David:It's about the life in space.
Mario:Fantastic!Working in space is my dream.
David:Really?What do you want to be when you (47)grow up?
Mario:Guess what?I'm going to be an astronaut,just like Yang Li wei.
David:Oh,great.(48)How are you going to do that?
Mario:By studying hard and doing more sports.
David:You know,it's not easy to be an astronaut.
Mario:(49)Yes,but nothing is impossible.Anyway,I'll try hard.
David:I hope your dream will (50)come true
Mario:Thank you!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.In our city,it's cold in January,but it's even _________ in February.(  )
A.coldB.colderC.much coldD.coldest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.The famous play Teahouse will be on in our city next week.The play takes place in an old Beijing teahouse.The main characters are the teahouse's owner (Wang Lifa) and his customers,who all live in the same neighbourhood.They come in and out of the teahouse and chat to each other.
The play reflects(反映)changes in the lives of almost 70characters.It's in three parts.The first act takes place in 1898at the time of the Qing Dynasty.The second act jumps ahead 20years and the final act takes place in 1948.
In Teahouse,the writer Lao She says goodbye to the old Chinese society and hello to the new one.It's about the changes that have taken place in Chinese society in almost 50years.All types of people come to the teahouse in Beijing.Some come to do business.Others come just to sit and pass the time.There are some good,kind people and there are also some bad,nasty(不友善的)characters.They meet,they talk,they argue,they gossip(说长道短)and then they get on with their lives.
Teahouse was first performed in 1958.It is still one of the most popular plays in China.It is a favourite work by one of China's most popular writers.Lao She is a master of 20th century play writing.Anyone who is interested in Chinese life and history should see the play.It helps one to understand Chinese culture better.

81.Who is the writer of Teahouse?B
A.Cao Yu.
B.Lao She.
C.Guo Moruo.
D.Ba Jin.
82.How many parts are there in this play?B
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.I don't know.
83.How long is it since Teahouse was first performed?C
A.50years.
B.In 1958.
C.53years.
D.Less than 50years.
84.Which of the followings is true?C
A.The play reflects changes in the lives of more than 70characters.
B.People who go to the teahouse are always friendly.
C.The play has been performed many times in China since 1958.
D.All the people come to the teahouse just to sit and pass the time.
85.The writer of Teahouse mainly wanted toD.
A.let us learn about Beijing
B.introduce the teahouse in Beijing
C.introduce the life of the people in Beijing
D.tell us about the changes that have taken place in Chinese society in almost 50.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.The Chinese government haschosen(选择) Zhenjiang to be one of the first sponge cities(海绵城市).

查看答案和解析>>

同步练习册答案