精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Once there was a king called Midas.He lived in a golden palace with his beautiful daughter.He was very rich,but he still wanted more.He believed gold was the only reason for his happiness.
One day,a god called Dionysius was traveling with his friends.One of them got lost,and woke up in the garden of Midas'palace.The king looked after this stranger for several days,and fed him well.
When Dionysius discovered this,he was very grateful.He said to King Midas,"Whatever you ask of me,I will give you."Midas thought for a second,and then remembered his love of gold."I would like everything I touch to turn into gold,"he asked.
Dionysius tried to warn him,but Midas had made up his mind."So be it,"said Dionysius.
From that moment,everything Midas touched turned into gold.At first he was very excited.He touched a table and it became gold.But as he reached out for a grape,it turned into metal and he could not eat it.Midas began topanic.At that moment,his daughter entered the room.Midas rushed over to her and hugged her.As he let go,he realized that his own daughter was now nothing more than a dead,golden statue (雕像),shining brightly.
Midas cried and cried.Then he turned to Dionysius.Dionysius told him to go down to the river and wash his hands.As Midas was washing them,he saw gold going from his fingers.He returned to the palace and found everything he had touched had changed back.
From then on,Midas didn't care for gold any longer.
71.Which of the following did Midas love most before he met Dionysius'?.C
A.His daughter.B.The palace.C.Gold.
72.How did Midas feel when he could turn things into gold at first?A
A.Excited.B.Sad.C.Worried.
73.The underlined word"panic"means"B"in Chinese.
A.狂喜    B.恐慌    c.愤怒
74.In which way did Midas change everything back?C
A.Cutting off his fingers.B.Washing his gold in the river.
C.Asking Dionysius for help.
75.What does the passage mainly tell us?A
A.Wealth doesn't mean everything.B.Nothing is more important than wealth.
C.The only reason for happiness is wealth.

分析 曾经有一个国王Midas和美丽的女儿住在金色的宫殿里,他很富有但是觉得还不够,他相信金子是唯一快乐的源泉.
一天,一个上帝Dionysius 和他的朋友旅行,其中一个迷路了,在国王的宫殿的花园里醒来,国王照顾他好些天,给他好吃的.Dionysius发现了非常感谢他,和国王说:只要你要求,我都会给你,国王说:我希望我触摸的东西都能变成金子.上帝Dionysius尽力劝诫,但是国王执意如此.就这样,他所触摸的东西都变成了金子,一开始很兴奋,当他准备吃葡萄,葡萄变成了金子,他开始恐慌了,他的女儿过来了,他去抱他的女儿,他的女儿变成了一个金色的雕像.国王开始哭泣,求助于上帝Dionysius,上帝让他去河边洗手,洗完手,他回到宫殿,一些恢复了原样,从那时起,他再也不在乎金子了.

解答 71.答案:C.细节理解题.根据第一段He believed gold was the only reason for his happiness.可知在遇到上帝之前他最喜欢金子,故选C.
72.答案:A.细节理解题.根据第五段At first he was very excited.He touched a table and it became gold.可知起初很兴奋,故选A
73.答案:B.词义理解题.根据前文But as he reached out for a grape,it turned into metal and he could not eat it可知他触摸到葡萄,葡萄变成了金子,他不能吃了,故开始恐慌,故panic表示恐慌的,故选B.
74.答案:C.细节理解题.根据第六段Then he turned to Dionysius可知是求助于Dionysius,故选C.
75.答案:A.主旨大意题.本文是说一个国王爱财如命,通过上帝拥有了更多的财富,但是却连东西都不能吃了(葡萄都变成了金子),身边的一切都变成了金子,连女儿都变成了金子的雕像,开始后悔,最后意识到财富不是一切,故选A.

点评 对阅读理解能力的测试是考试中必不可少的测试项目,主要考查学生对于不同体裁或不同题材语言材料的理解能力,以及通过材料的阅读,对材料中信息的捕获能力.首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.  其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:改错

12.It was my grandpa's eighty birthday yesterday.eightyeightieth.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.It's too late.They have to go ____________/b?k/home on foot.(  )
A.bikeB.backC.bankD.black

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.选出其划线部分与所给单词的划线部分读音相同的选项
how(  )
A.townB.ownC.windowD.know

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15./a:/(  )
A.walkB.saltC.halfD.also

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.                                                                                     
43.What is the reading mostly about?C
A.Plans to save the Navajo language.
B.Why more and more Navajos learn English.
C.Facts that show the Navajo language is dying.
D.What makes the Navajo language different from English.
44.Which is NOT said or implied in the reading?D
A.Many languages die every year.
B.The Navajo language is still spoken in North America.
C.The Navajo language have been spoken for 3,000 years.
D.About 6,000-7,000 languages around the world are now dead.
45.From the charts,which is true?C
A.In 1980,less than 10% of young Navajo could speak only English.
B.In 1990,less than 30% of young Navajo could speak their native language.
C.In 1992,more than 70% of Navajo children under six could speak English well.
D.In 1992,more than 30% of Navajo children under six could speak both Navajo and English well.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Which of the following underlined parts is different in pronunciation from the others?(  )
A.Please focus your attention on your papers,boys and girls
B.She likes to show off her new clothes in front of her friends
C.I think she should improve her learning methods
D.The boy picked a hole in his new sweater

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Our three-year-old daughter Becky wanted a dog.But we were too busy to buy one.One day,Becky ran in,shouting,"Mom!Come to see my dog!"Her face was red with excitement.
I followed her to the bush and found a wolf!He was hurt.Seeing me,he stood up suddenly!I could see his teeth!God!My mouth felt dry."Don't be afraid.That's Mom.She loves you,too,"Becky said.Then he became friendly.It was unbelievable!
I rushed to find my husband and told him about the wolf.We should have killed the wolf,but Becky loved him.Besides,he was gentle to Becky.So we called the vet finally.
Becky named the wolf Ralph and she carried food to him every day.Later,Ralph got well.They played together in the daytime.At night,Ralph would return to the mountains.Sometimes he disappeared but came back several days later.
On Becky's first day of school,we could see Ralph's sadness.After the school bus left,Ralph lay by the side of the road and waited.When Becky returned,he got happy again.This continued throughout Becky's school years.
Twelve years passed.One day we heard that a wolf was killed.The other wolf was hurt and ran away.We were worried about Ralph.That night,Ralph returned with a wound(伤口).Becky held his head kindly and comforted him.We hope he could come through.However,he died.
Becky cried.I noticed something strange in the bush---two little yellow eyes!Ralph's child!Before he died,Ralph brought his child to us!He knew he would be safe here,as he had been.Ralph,Ralph…I was moved.
"Don't be afraid,Little…Ralphie.That's Mom.She loves you,too."

50.When Becky first met Ralph,she wasA years old.
A.three         
B.nine  
C.twelve
D.fifteen
51.After Ralph got well,heC at night.
A.lived with Becky   
B.played with his child
C.returned to the mountains   
D.stayed in the bush
52.Ralph brought his child to Becky becauseB.
A.his child had to be cared for at once
B.he thought his child would be safe there
C.someone wanted to kill his child
D.he had to leave to look for food.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.On Mother's Day,I'll give mom a ____/'spe??l/gift.(  )
A.smartB.speakC.spaceD.special

查看答案和解析>>

同步练习册答案