分析 好的教育为的是什么?过去人们单纯地理解为找好的工作,为了一种固定的生活方式.但这并不完全.教育面面俱到,为的是让人得到进步和提高.工作所需要的教育时间很短,但塑造一个人就要很长时间.所以有好的生活是接受教育的重要理由,但绝不是主要的理由.
解答 58-61:BCAC
58.B 细节理解题.根据第一段In other words,they have more chances to choose a good job while people with little or no education don't.描述,可知接受教育很少的人,获得好工作的机会很少.故选B.
59.C细节理解题.根据第二段Some people may think that a person should spend the best years of his life to get education only for a way of living.This was probably one of the earliest reasons of education.描述,可知有些人可能认为,一个人应该花一生中最好的时间来获得教育的生活方式.这可能是最早的教育原因之一,故选C.
60.A 细节题.联系后最后一句I would agree that making a good living is an important reason for education描述,可知重要原因.故选A.
61.C 推理判断题.根据第最后一句I would agree that making a good living is an important reason for education描述,可知教育就是让一个人过上更好的生活.故选择C.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | besides | B. | beside | C. | on | D. | except |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | old enough; enough money | B. | enough old; enough money | ||
| C. | enough old; money enough | D. | young enough; enough money |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Spanish ballet (西班牙芭蕾舞) The Spanish National Ballet will tour our country and its classical programs will be shown in Beijing. Time:7:30pm,May 2-May 3 Tel:6506-8116 Place:Chaoyang Theater,36Dongsanhuan Beihu,Chaoyang District Ticket:¥120for an adult;¥80for a child under 12 |
| Chinese Opera A new production of Kunqu Opera (a traditional Chinese opera in East China's Jiangsu Province),is now on in Beijing. Time:8:00pm,May 5 Tel:8315-6300 Ticket:¥120each person Place:Tianqiao Theater,30Beiweilu,Xuanwu District |
| Wonderful concert Musicians of the Chinese National Symphony Orchestra (交响乐团) will hold a concert in Beijing.We can enjoy Mozart's Flute Concerto (协奏曲) in G major,Haydn's Trumpet Concerto and works by the Chinese composer (作曲家) Chen Qigang. Time:7:30pm,May 6 Tel:6500-1188 Place:Poly Theater,14Dongzhimen Nandajie,Dongcheng District Ticket:¥240for an adult;¥180for a child under 12 |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | went | B. | has been | C. | has gone |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Did;find | B. | Have;found | C. | Are;finding | D. | Had;found |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | such a,understood | B. | such,misunderstand | ||
| C. | such a,misunderstood |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com