精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Do you like playing soccer? If you do, you may want to join the school soccer team. Read on and see how to join the school soccer team.

The first step(步骤)is to know the information(信息) about the team. You can find more information by asking these questions. How many students are there in the soccer team? How many new players do they need? How often do they play soccer?

The second step is to practice. Practice soccer with your friends or your family. Only good players can join the school soccer team. So you need to practice your “skill.”

The third step is to study hard. If you always get bad grades in the exam, your teachers and parents won’t let you join the soccer team.

The last step is to relax. Don’t be too nervous(紧张). You can take a deep breath(深呼吸) and keep smiling. Believe in yourself and you can be the best player.

1. Which is not the suitable(适当的) question according to the second paragraph(段)?

A. How often do they play soccer?

B. Can I join the school team?

C. How many students are there in the soccer team?

D. How many new players do they need?

2.Which step is about studying hard?

A. The first step. B. The second step.

C. The third step. D. The last step.

3.If you always get bad grades in the exam, ___ won’t let you join the soccer team.

A. your teachers and parents

B. your classmates and friends

C. your parents and friends

D. your teachers and your classmates

4. What does the underlined word “skill” mean in Chinese?

A. 锻炼 B. 技能 C. 实践 D. 方法

5.What’s the main idea of the passage?

A. It’s about how to join the school soccer team.

B. It’s about how to be a good soccer player.

C. It’s about how to get good grades in the exam.

D. It’s about how to make more friends at school.

 

1.B

2.C

3.A

4.B

5.A

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了怎样加入足球队。本文叙述了加入足球队的4个步骤。

1.细节理解题。根据The first step(步骤)is to know the information(信息) about the team. You can find more information by asking these questions. How many students are there in the soccer team? How many new players do they need? How often do they play soccer第一步是了解的团队信息。通过问这些问题你可以找到更多的信息。在足球队有多少学生?他们需要多少新队员?多久他们踢一次足球?可知选B。

2.细节理解题。根据The third step is to study hard. If you always get bad grades in the exam, your teachers and parents won’t let you join the soccer team第三步是努力学习。如果你总是在考试中成绩不好,老师和家长不让你加入足球队。可知应选C。

3.细节理解题。根据The third step is to study hard. If you always get bad grades in the exam, your teachers and parents won’t let you join the soccer team第三步是努力学习。如果你总是在考试中成绩不好,老师和家长不让你加入足球队。故选A。

4.细节理解题。根据The second step is to practice. Practice soccer with your friends or your family. Only good players can join the school soccer team. So you need to practice your “skill.”第二步是实践。与你的朋友或你的家人练习足球。只有好的队员可以加入学校足球队。所以你需要练习你的技能。可知故选B。

5.归纳理解题。通过本篇文章主要介绍了怎样加入足球队。故选A。

考点:故事类阅读

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年陕西咸阳泾阳五校联考九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

_____of students have finished their work on time.

A . Two thirds B. Two third

C.Two three D. one thirds

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆白市初二上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Do you like playing soccer? If you do, you may want to join the school soccer team. Read on and see how to join the school soccer team.

The first step(步骤)is to know the information(信息) about the team. You can find more information by asking these questions. How many students are there in the soccer team? How many new players do they need? How often do they play soccer?

The second step is to practice. Practice soccer with your friends or your family. Only good players can join the school soccer team. So you need to practice your “skill.”

The third step is to study hard. If you always get bad grades in the exam, your teachers and parents won’t let you join the soccer team.

The last step is to relax. Don’t be too nervous(紧张). You can take a deep breath(深呼吸) and keep smiling. Believe in yourself and you can be the best player.

1.Which is not the suitable(适当的) question according to the second paragraph(段)?

A. How often do they play soccer?

B. Can I join the school team?

C. How many students are there in the soccer team?

D. How many new players do they need?

2. Which step is about studying hard?

A. The first step. B. The second step.

C. The third step. D. The last step.

3.If you always get bad grades in the exam, ___ won’t let you join the soccer team.

A. your teachers and parents

B. your classmates and friends

C. your parents and friends

D. your teachers and your classmates

4.What does the underlined word “skill” mean in Chinese?

A. 锻炼 B. 技能C. 实践 D. 方法

5.What’s the main idea of the passage?

A. It’s about how to join the school soccer team.

B. It’s about how to be a good soccer player.

C. It’s about how to get good grades in the exam.

D. It’s about how to make more friends at school.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆白市初二上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

You’d better not(最好不) read today’s newspaper because there is _____ in it.

A. nothing special B. anything new

C. everything important D. something interesting

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆白市初二上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

 

1.It is very useful to learn English b_____ keeping a diary.

2.Next week is quite f____ for me.

3.Grandma is very healthy because she (锻炼) every day.

4.My favorite p_____ is Animal World.

5.It is raining hard outside. There are f____ people on the street.

6.The city looks w_______ from the top of the hill.

7.There are some (差异) between the tiger and the cat.

8.There are many outdoor ______________(活动)in spring.

9.Eating vegetables and fruit is good for your h_____

10.I am so h_____ that I eat another two cakes.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆白市八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

_“_____ do you live in that small town?”

_“For ten years.”

A. What time B.How long

C. How often D. How soon

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆白市八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Tom studies _______. He _______ plays with his friends.

A. hard; hard B. hardly; hardly

C. Hard; hardly D. hardly; hard

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆沙坪坝八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

任务型阅读。(每小题2分,共6分)阅读下面短文并回答问题。

John Brown had a shop. He sold different kinds of meat in his shop. One day, a woman came into the shop at 6:00 p.m. “Sorry to be late!” she said, “I need some more meat for my dinner tonight.”

John had only one piece of meat in his shop. He took it out of the fridge and said. “This is 6.5 dollars.” “That piece is too small,” the woman said, “Don’t you have anything bigger?”

John went into the room behind the shop, put the piece of meat into the fridge, took it out again and closed the door with a loud noise. Then he brought the piece of meat to the woman and said, “This piece of meat is bigger and more expensive. It’s 8.5 dollars. ” “Good! ” The woman said with a smile, “Give me both of them, please.”

1.How many pieces of meat did John have when the woman came to the shop?

____________________________________________________________________________

2.Why didn’t the woman want the meat John gave her at first?

___________________________________________________________________________

3.Could the woman buy two pieces of the meat?

__________________________________________________________________________

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆沙坪坝九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Not only my parents________my little brother______ on the plan to go to the mountains.

A. but; agree B. but also, agree

C. also; agrees D. but also; agrees

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案