精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Fifty-three years ago Barbie Millicent Roberts first appeared in the world of toys.Since then,Barbie doll,as everyone called her,has become the most successful toy doll in history.Her parent,the Mattel Company,said that 90% of all American girls between 3and 10have at least one Barbie at home.
However,Barbie is facing some trouble at present (现在).There are many similar dolls on the market in competiotion with her.Another doll named Bratz,for example,come to life thirteen years ago.She looked more like today's pop stars with heavy makeup(浓妆) and miniskirts.And her company offers more kind of clothes too.
It seems that Barbie has lost her magic among older girls."For younger girls,playing with a Barbie is much fun.But when you get older,you want something smarter and more modern,"says Vera Shepherd,a shop assitant in a New York toy store.
It is good news that on the international market.Barbie is still No.1.although Mttel is selling ferwer Barbies int the United States three years,sales in other countries are still going up.in January 2009,Mattel openee its first Barbie store in Shanghai,where girls can shop,eat,drink or even become fashion designers  for their own Barbies.
Mattel is planning big celebration for Barbie's 53rd birthday.Fashion designers from all over the world have been called to make new dresses for Barbie.How long will Barbie stay popuplar in the world of toy dolls?It is hard to say,but 53is surely not the age to retire(退休).
61.Barbie's family name isA.
A.Roberts
B.millicent
C.Shepherd
D.Bratz
62.Barbie's trouble is thatC.
A.it wears heavy makeup and miniskirts.
B.other dolls are more popular with little girls.
C.other dolls are trying to beat her in the market.
D.it has become less popular  in the international market.
63.Girls can do the following in the first Barbie shop in ShanghaiexceptD.
A.going shopping
B.having food
C.drinking juice
D.taking photos
64.What's the meaning of the underline words"fashion designers"in the passage?D
A.珠宝设计师
B.发型设计师
C.舞台设计师
D.服装设计师
65.What is the best title of the passage?B
A.First Barbie Shop in Shanghai
B.Barbie's Past and present
C.Barbie's 53rd Birthday Party
D.Barbie Lost Her Magic.

分析 本文是介绍芭比娃娃,53年前芭比娃娃第一次出现在玩具界.美泰公司说三到十岁的90%的美国女孩至少有一个芭比娃娃.成为历史上最成功的玩具娃娃.但是,芭比也面对很多麻烦.有很多相似的娃娃和她竞争,例如芭茨娃娃,十三年前出现的.看起来像当今的流行歌手,一家纽约的售货员说:对于年轻的女孩,和芭比玩是很有趣的,但当你长大了,你想要更聪明,更现代的东西.国际市场上芭比还是第一位,虽然在美国三年中卖的少了,但是在其他国家销售量增长了.2009年一月,美泰公司在上海开了第一家芭比商店,可以在里面购物,吃喝,甚至成为最时尚的芭比娃娃服装设计师.美泰正在计划庆祝芭比53岁的生日,来自全世界的时尚设计师将会邀请制作芭比娃娃的新衣服,芭比娃娃能流行多久很难说,但是53岁不是退休的年龄.

解答 61.答案:A.细节理解题,由第一段Fifty-three years ago Barbie Millicent Roberts first appeared in the world of toys根据名在前姓在后,可以得出芭比的姓是 Roberts.故答案选A.
62.答案:C.细节理解题,由文章第二段There are many similar dolls on the market in competiotion with her可知有其他相似的娃娃在与芭比娃娃竞争,故答案选C.
63.答案:D.细节理解题,由文章倒数第二段最后一句可以知道,girls can shop,eat,drink or even become fashion designers for their own Barbies 就是没有take photos(拍照),答案选D.
64.答案:D.词义猜测题,要从上下文寻找答案,从最后一段第二句话Fashion designers from all over the world have been called to make new dresses for Barbie.,根据make new dresses"制作新衣服"可知是服装设计师,故答案选D.
65.答案:B.文章大意题,为文章选择题目,要全面反映文章中心内容的题目,本题学生容易错选C答案,C答案是片面的,应该选B,讲到.Barbie's的过去Fifty-three years ago Barbie Millicent Roberts first appeared in the world of toys(53年前芭比娃娃第一次出现在玩具界)与现在Mattel is planning big celebration for Barbie's 53rd birthday.Fashion designers from all over the world have been called to make new dresses for Barbie,(美泰正在计划庆祝芭比53岁的生日,来自全世界的时尚设计师将会邀请制作芭比娃娃的新衣服)答案B"芭比的过去和现在"能够涵盖整篇文章的内容.故选:B

点评 首先浏览一遍题目,看清题目要求理解什么细节,然后有选择性地在文中找出相应的段落句子或短语,认真分析理解,选出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.flag(  )
A.ageB.largeC.goldD.gentle

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Because hisknee/ni:/was injured,he can't join the school team.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.The boy spent three hours  finish his homework.
A           B       C      DD.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1. Love me,love my dog.(D  )
A.Love me,and love my lovely dog.
B.Follow me or like my lovely dog.
C.Care for me and take good care of my dog.
D.Love me,and love everything I have.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.I bought a ___________/su:v?'ni?/for my friend during the journey.(  )
A.southernB.soupC.soapD.souvenir

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Don't ______/l?k/out of the window in class.(  )
A.bookB.lookC.tookD.cook

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.--I_______ find my watch.Have you seen it?--Sorry,I haven't.(  )
A.won'tB.shouldn'tC.can'tD.mustn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

16.At my primary school,I was one of the smartest kids there.I never(29)B,but always got near perfect scores on all my tests.I was a child genius(天才),at least in my mind.I was also(30)Cmusic and sports.I was pretty sure that once I got to seventh grade,everyone including my teachers would be(31)Aby me.
But actually,they weren't.
When I arrived at my new class,it seemed that there was always someone else who could do (32)Athan I.My grades got worse and I needed to actually be studying for my tests.I believed I wasn't smart.I believed I wasn't talented.I believed I(33)B.
Over the next two years,I had to work very hard for everything I did.Grades were still very low but gradually(34)A,I worked really hard but was still never the best at everything.
But do I really have to be the best at everything?All the pressure I was feeling,all that(35)Cwhen I did wrong,that was me!I was being too hard on myself.In fact,when I did badly on a test,my classmates would never(36)Bme.
No one is perfect.There will probably always be someone better than me at something.I will never be the number one at everything,and it's really okay.

29.A.forgotB.studiedC.regretted
30.A.busy withB.tired ofC.good at
31.A.amazedB.scaredC.fooled
32.A.betterB.easierC.slower
33.A.passedB.failedC.relaxed
34.A.improvingB.fightingC.reporting
35.A.developmentB.excitementC.embarrassment
36.A.help withB.laugh atC.learn from.

查看答案和解析>>

同步练习册答案