精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Do you know the pretty girl?Her name is Tian Wei.She was born on April 5,1986.She was from Beijing.She had two big eyes and short hair.She was good at Chinese.And she loved writing.
She was unlucky.When she was in Grade 8,she was seriously ill.Her doctor said she would lose her life anytime.But she wasn't afraid of death.She kept on studying and writing.She died on August 13,2007.She smiled till the end of her life.
Tian Wei had a great dream.She hoped that people could read her book in the bookshops.In March,2009,her only book Hua Tian Ban Mu came out.it had more than 5 thousand words.In her book she said,"I'm always aching (疼痛).if possible,I'll let my right eye weep (哭泣) but the other one smile."
66.What did Tian Wei do well in?She did well in Chinese..
67.Did she love writing?Yes,she did.
68.What happened to Tian Wei when she was in Grade 8?She was (seriously) ill.
69.When did the book Hua Tian Ban Mu come out?In March,2009.
70.How many words did the book Hua Tian Ban Mu have?More than 5 thousand words..

分析 你知道这个美丽的女孩吗?她叫田维.1986年四月五号出生,来自北京.她有一双大大的眼睛,短头发.她擅长语文.她喜爱写作.
她是不幸的.当她在八年级的时候,她得了重病.她的医生说她随时会失去生命.但是她不害怕死亡.她坚持学习和写作.2007年4月13日去世.直到生命的最后一刻她还在微笑.
田维有一个伟大的梦想.她希望人们能在书店读她的书.2009年三月,她唯一的书"花田半亩"出版.有五千多字.在她的书里她写道:"我总是疼痛,如果可以,只让我的右眼流泪,另一只眼让它微笑."

解答 本文讲述了一个非常坚强的小女孩-田维的故事.在上八年级时,她身患重病,但是一直没有放弃对生活的希望和对理想的追求.直得我们每个人学习!
66.答案:She did well in Chinese.细节理解题.由文中第一段"She was good at Chinese."可知她擅长语文,故填She did well in Chinese.
67.答案:Yes,she did.细节理解题.由文中第一段"And she loved writing."可知她喜欢写作,故填Yes,she did.
68.答案:She was (seriously) ill.细节理解题.由文中第二段"When she was in Grade 8,she was serious ill."可知八年级的时候她病了,故填She was (seriously) ill.
69.答案:In March,2009.细节理解题.由文中第三段"In March,2009,her only book Hua Tian Ban Mu came out."可知是2009年三月出版的,故填 In March,2009.
70.答案:More than 5 thousand words.细节理解题.由文中第三段"it had more than 5 thousand words."可知有五千多字,故填More than 5 thousand words.

点评 仔细阅读题干(即问题),明白问题的指向.读完问题,就应该能判断出问题的设计是针对一个单词、一句话、一段话,还是全文.试题的题干决定了答题时不同的阅读范围,尤其值得注意.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.The tour guide has made the route for the school trip.We don't need to __ that.(  )
A.be worried aboutB.be afraid of
C.be sorry for   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.The river is very long and it is about      .(  )
A.20 metres wideB.15 metres longC.30 metres highD.50 metres tall

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Jack was a hardworking businessman,he worked as a manager in a big company.He was responsible for (负责)the sales department.He was so busy that he sometimes took work home to do.
One day,Jack had to prepare for the meeting,so he took some work home to complete.While he was working,his 5-year-old son,Tim,came to talk to him every few minutes.He had to stop working and he couldn't focus.After several such breaks,Jack got an idea.He found there was a map of the world in the evening paper.He showed the map to Tim.Then he cut it into pieces and told Tim to put the map together again.He thought this would keep Tim busy for a long time and he could complete his work.However,in about 4 minutes,Tim excitedly told Jack he had finished the task.Jack was surprised and asked the boy how he had done it so quickly.Tim said,"There is a picture of a man on the other side of the newspaper.So,I just turned it over and put the man together.When I got the man right,the world was right."
31.Jack workedC.
A.in a bank        
B.in a hospital      
C.in a big company        
D.on a farm
32.One day,Jack took some work home to complete becauseD.
A.he was very lazy                     
B.he was a businessman  
C.he had to play with his son             
D.he had to prepare for a meeting
33.The meaning of the underlined word"focus"in the passage isA.
A.集中注意力   
B.焦点、重点    
C.调整焦距        
D.拼地图
34.It took Tim aboutBminutes to put the map together again.
A.3           
B.4               
C.5                
D.6
35.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.Jack was Tim's 5-year-old son        
B.Tim was responsible for the sales department.
C.Jack worked hard as a businessman.
D.Tim knew the map of the world very well.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

13.Bruce has art lessons twice a week.(对划线部分提问)
How often does Bruce have are lessons?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.David ___________ his friend's invitation to the picnic in order to stay at home and have a good rest.(  )
A.expectedB.refusedC.received

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Shirley Jane Temple was the leading child actor of her time,receiving a special Oscar and acting the leading role in films like Bright Eyes and Heidi.
Shirley Jane Temple was born on April 23,1928,in Santa Monica,California.When Temple was just 3years old,she began her first low-budget movie Baby Burlesques.Temple's mother was aware of her girl's talents by enrolling her in dance classes at the age of 3,so her father became her agent and financial adviser.
When the cute actress was 6years old,she appeared in her first Hollywood film,Carolina.With Fox Film Corporation,Temple made an additional 8films.The little actress,singer and dancer with the dancing golden curls became a top earner for the studio.
In 1934,she became a world-famous star in Bright Eyes,which was designed especially for her talents.The young performer showed many wonderful pictures during 1934.She received a special Children Academy Award in February 1935for her outstanding contribution.President Franklin D.Roosevelt called Temple"Little Miss Miracle"for raising the public's confidence during times of economic hardship.He even said,"As long as our country has Shirley Temple,we will be all right."By 1940,Temple had 43films under her early acting career.
After Temple grew up,she made guest appearances on television shows in the early 1960s and filmed a Comedy that was never released.Temple acted 46films in her whole life.In 1969,her life got a great change--she began her diplomatic(外交的) career and worked successfully till her late life.During her political career,Temple had visited China in April,1977.In 1988,she published her autobiography,a book about her life,Child Star.
Shirley Temple died of natural causes on February 10,2014,at her home near San Francisco California.She was 85years old.
Following her death,Temple's family and friends published a statement that read,"We pay her respects for a life of remarkable achievements as an actor,as a diplomat,and most importantly as our beloved mother,grandmother,great-grandmother,and adored wife of 55years."

56.How did Temple's parents help her step into the entertainment world?A
A.Temple's mother discovered her talents.
B.Temple's mother taught her how to dance.
C.Temple's father took charge of all her life.
D.Temple's father took away all her money.
57.How many films has Temple completed by the age of 12?B
A.8
B.43
C.46
D.85
58.Which film was especially made to show Temple's talents?A
A.Bright Eyes
B.Heidi
C.Baby Burlesques
D.Carolina
59.Why did the President call Temple"Little Miss Miracle"?B
A.Because Temple was an adorable child star.
B.Because Temple gave hopes to people in difficult times.
C.Because Temple had great achievement in her acting life.
D.Because Temple was a very successful diplomat for the country.
60.According to the passage,in what order did these events take place in Temple's life?C
a.Temple died of natural causes.
b.Temple became a diplomat for her country.
c.Temple visited China during her political career.
d.Temple published her autobiography,Child Star.
e.Temple made her first acting in a series of low-budget movies.
f.At the age of six,Temple became well-known for her successful acting.
A.f,e,c,d,b,a    
B.e,f,b,d,c,a      
C.e,f,b,c,d,a    
D.f,e,d,b,c,a.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Can I help you?
-Yes,please.I need a bag ______ school.(  )
A.forB.toC.with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Mrs.Black doesn't agree to keep a cat       a pet because she hates cats.(  )
A.forB.onC.asD.with

查看答案和解析>>

同步练习册答案