精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.My name is Joe.I'm in the Chinese club at our school.But I like music very much.I want to join the music club.
Lisa and Linda are my friends.Lisa likes playing chess.She wants to join the chess club.Do you know what Linda likes?Oh,she likes sports and she likes swimming very much.She swims well,but she doesn't want to join the swimming club.She wants to join the music club and learn about music.
David is also my friend.He likes English.He wants to join the English club and learn English.
46.What does Joe like?A
A.Music.
B.Playing chess.
C.English.
D.Swimming.
47.Lisa and Linda are Joe'sB.
A.sisters      
B.friends      
C.cousins      
D.aunts
48.What club does Lisa want to join?B
A.The music club.
B.The chess club.
C.The swimming club.
D.The Chinese club.
49.Who wants to join the English club?D
A.Joe.
B.Lisa.
C.Linda.
D.David.
50.Which one is true(正确的)?C
A.Lisa swims well.
B.Joe is in the music club.
C.David wants to learn English.
D.Linda wants to learn swimming.

分析 文章大意:我叫乔,我在我们学校的中文俱乐部,但是我很喜欢音乐,我想加入音乐俱乐部.
丽莎和琳达是我的朋友.丽莎喜欢下棋.她想加入象棋俱乐部.你知道琳达喜欢什么?哦,她喜欢运动,她非常喜欢游泳,她游泳游得很好,但她不想加入游泳俱乐部.她想加入音乐俱乐部和学习音乐.
戴维也是我的朋友,他喜欢英语,他想加入英语俱乐部学习英语.

解答 46-50:ABBDC
46题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第一 段But I like music very much可知但是我很喜欢音乐,故答案是A.
47题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第 二段Lisa and Linda are my friends可知是乔的好朋友,故答案是B.
48题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第 二段Lisa likes playing chess.She wants to join the chess club可知丽莎喜欢下棋.她想加入象棋俱乐部,故答案是B.
49题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第 三段David is also my friend.He likes English.He wants to join the English club and learn English.可知 戴维也是我的朋友,他喜欢英语,他想加入英语俱乐部学习英语,故答案是D.
50题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第 三段David is also my friend.He likes English.He wants to join the English club and learn English.可知 戴维也是我的朋友,他喜欢英语,他想加入英语俱乐部学习英语.故答案是C.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.What did you do in that difficultsituation(情况,状况)?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Don'tgive up(give up) hope.I know you can do it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.喝茶drink tea.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Don't talk tostrangers(strange) online,for it may be very dangerous.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Could you pleaseclean(clean)your room right now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Your clothes are dirty.Please _______ them on weekends.(  )
A.saveB.leaveC.wearD.wash

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.I know my English teacher has an ______daughter.(  )
A.eight-year-oldB.eight years oldC.eight-years-oldD.eight year old

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Mary plansto play (play) badminton twice a week in the winter holiday.

查看答案和解析>>

同步练习册答案