精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.任务型阅读 根据下列短文内容,用适当的词完成表格.每空一词.
Are you having too much salt?You might not think so.But people in China eat on average (平均) about 12grams of salt each day,that is much higher than the 6grams suggested by the World Health Organization.Many people in China don't realize they are eating too much salt,because about 75% of the salt we eat is already in the food we buy,such as bread,soups and sausages.A small amount(数量) of salt is important for good health because our bodies need it.But past studies have found that people who eat more salt than they need may have high blood pressure.Eating too much salt has also been connected with other conditions,like a heart problem.
If you want to cut down on salt,here are two tips:
Cut back on(减低) high salt foods.
Most foods contain(包含) some salt.But some foods such as cheese,salted fish and chips are almost always high in salt because of the way they are made.You can still enjoy them,but try to have these in smaller amounts,or eat them less often.
Choose reduced salt bread and breakfast cereals(谷物).
Bread and breakfast cereals are main source(来源) of salt in the diet.For these foods,there can be a really big difference between different types and brands(品牌).So next time you're shopping,take the time to compare the salt levels on a few similar products.And always try to choose the ones lower in salt.

ProblemsMany people don't realize about three(76)kinds of the salt we eat is already in the food we buy.
Eating too much salt can(77)cause  high blood pressure and other diseases.
AdviceEat 6grams of (78)salt each day to keep fit.
For a healthier life,we should eat(79)less salted food.
Stop (80)eating too much salt to cooking and at table.

分析 你正摄入太多的盐吗?你或许不这么认为.但是在中国,人们每一天吃大约12克盐,这远高于世界卫生组织建议的6克.在中国许多人没有意识到他们吃太多盐,因为我们吃的盐中大约有百分之七十五的已经存在于我们买的食物中,比如:面包,汤,香肠.少量的盐对身体健康是重要的,因为我们身体需要它.但是过去的研究已经发现摄入食盐比需要多的人可能会面临高血压.吃太多的盐也可能与其他健康状况有关,比如心脏病.
如果你想要减少食盐摄入量,以下是两个建议:
少吃高盐的食物.
大多数食物包含一部分盐.但是一些食物由于他们的制作方式,像是奶酪、腌制的鱼和薯条几乎都是含盐量高的食物.你仍然可以吃它们,但是尽量少吃,或减少吃的频率.
选择含盐量低的面包和早餐类谷物片.
面包和早餐类谷物片是饮食中盐的主要来源.对于这些食物来说,在不同的类型和品牌之间可能有很大的不同.所以下一次你购物的时候,花费时间对比下几种类似产品的盐的含量.并且一直尽量选择含盐量低的那些.

解答 76.kinds 细节理解题 根据文章第一段"because about 75% of the salt we eat is already in the food we buy,such as bread,soups and sausages."(因为我们吃的盐中大约有百分之七十五的已经存在于我们买的食物中,比如:面包,汤,香肠.)可知许多人没有意识到我们已经在食物中摄入的三种盐.kinds of不同种类的.故填kinds.
77.cause 细节理解题 根据文章第一段倒数第二句"But past studies have found that people who eat more salt than they need may have high blood pressure."(但是过去的研究已经发现摄入食盐比需要多的人可能会面临高血压.)此处有情态动词can,所以其后应该跟动词原形,cause有"引起"(病)之意,故填cause.
78.salt 细节理解题  根据文章第一段第三句"But people in China eat on average (平均) about 12grams of salt each day,that is much higher than the 6grams suggested by the World Health Organization."可知但是在中国,人们每一天吃大约12克盐,这远高于世界卫生组织建议的6克.故填salt.
79.less 细节理解题 根据文章最后一句"And always try to choose the ones lower in salt."(并且一直尽量选择含盐量低的那些),即选择不太咸的食物,salted为形容词,采用降级比较,故填less.
80.Stop 细节理解题 根据文章倡导低盐饮食,及题干信息在烹饪和餐桌上故应停止添加太多的盐.故填Stop.

点评 这是一篇贴近人们生活实际的健康环保的阅读理解题.题型只有细节理解题,文章结构清晰.考生在做题的过程中需要根据题干从文章中找出对应的句子或关键点来作答.此类阅读题也没有同学们想象中的那么难,只要多加训练,就能较好地答题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.1The second book ______I want to read is Business@the Speed of Thought.(  )
A.whichB.thatC.whatD.as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.We all think Susan listens to the teacher        in our class.(  )
A.carefullyB.carefulC.most carefullyD.the most carful

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.It is said that____young people may lose their abilities to hear after five years if they listen to MP4players which are too loud for more than five hours a week.(  )
A.thousand ofB.six thousandsC.thousands of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

9.We are reading new  something in today's newspaper now.A something new.
                       A       B    C                D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.She asked me,"Do you know when to go to Xinjiang Exhibition Center?"(改为间接引语)
She asked meif/whether Iknew when to go to Xinjiang Exhibition Center.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.--Mr.Lee is an able man.
--Yes.He can make almost everything_________ he has enough time.(  )
A.as soon asB.even ifC.as long asD.as far as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.---There was little cheese in the fridge last night,           ?
---           ,but I was too busy to get some then.(  )
A.was there; NoB.was there; Yes
C.wasn't there; NoD.wasn't there; Yes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Paul Nicklen waited patiently on a sheet of ice in the Arctic.He was there to take pictures for National Geographic.Finally,he saw something big and white.It was a polar bear,swimming towards him in the icy water.
Paul lay down-on the ice to get a better photo,but the polar bear jumped out of the water and tried to attack him!Luckily for Paul,the ice cracked or broke and the bear fell back into the water The polar bear wasn't so lucky.It couldn't get a meal and had to swim farther away to find food.
To understand the polar bear's problem,you need to know two things about the Arctic.First,the Arctic is mostly ocean.Second,ice cover a lot of the Arctic Ocean.In winter,the ice form a thick,white sheet,but in summer,the ice becomes thinner and break into pieces.Sea ice is the key to survival for Arctic animals.However,because of global warming,Arctic temperatures are rising and polar ice is melting.
Polar bears need ice to hunt seals,their favourite meal.They stand on the ice wait for the seal to come up for air.As Arctic ice melts,polar bears have to swim farther to find ice floes,or large pieces of floating ice.Sometimes,bears have to swim more than 200km to find an ice floe.Some bears cannot swim that far and sadly they drown.
On his last trip,Paul Nicklen saw three dead bodies of polar bears.Before global warming threatened Arctic ice,a dead bear was a rare sight,Paul is sad to see the dead bodies,wildlife experts thinks global warming will have a terrible effect on polar bears.In the future,polar ice will continue to shrink and endanger the bear.Some scientists believe 65percent of the world's polar bears will disappear by 2050.in other word,polar bears are in great danger.

76.The main idea of the passage is thatC.
A.polar bears are amazing swimmers           B.Arctic temperatures are rising
C.global warming is endangering polar bears
77.The polar bear that tried to attack Paul was unlucky becauseC
A.Paul swam away                        B.it was on an ice floe
C.it couldn't eat Paul
78.According to the passage,polar bears hunt seals byA
A.waiting on the ice                         B.waiting in the water
C.drowning the seals
79.From the passage,Paul Nicklen is maybe aB.
A.scientist                  B.photographer    C.Psychologist
80.We can infer that polar bearsC.
A.won't have any food in 2050         B.will all die before 2050
C.cannot find food easily.

查看答案和解析>>

同步练习册答案