精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.Jeff's favorite food is fish.And when he had enough money,he always bought some and took them back to his home for his dinner in the evening.But when his wife saw the fish,she was always very happy and said to herself,"Aha!Now I will invite my friends to dinner and we will enjoy it.They like fish very much,don't they?"
So when Jeff came home late in the evening after work,he didn't buy the fish and his wife always said,"Fish?Oh,my God!Your cat ate my fish!What a terrible animal!"And she gave Jeff some soup and bread for his dinner.
But one evening when this happened again,Jeff got very angry and he took his cat and his wife to the shop near his house and weighted the cat carefully.Then he turned to his wife and said,"Your fish weighed three pounds.This cat weighs three pounds,too.The fish is here,you say.Then where is my cat?"

42.Jeff and his wife's favorite food isA.
A.fish
B.soup
C.bread
43.Jeff came home lateA after work.
A.late at night
B.at noon 
C.in the afternoon
44.According to the passage,theC weighed three pounds.
A.money
B.fish
C.cat
45.We know from the story that Jeff's wife is aB woman.
A.kind
B.funny
C.shy
46.Which of the following statements is TRUE?B
A.Jeff's wife ate the fish.
B.Jeff didn't buy the fish.
C.Jeff's cat ate the fish.

分析 文章大意:杰夫最喜欢的食物是鱼,当他有足够的钱,他总是买了一些,把他们带回他的家晚上吃饭,但当他的妻子看到鱼,她总是很高兴,自言自语道:"Aha!现在我邀请我的朋友吃饭,我们会喜欢的,他们非常喜欢鱼,不是吗?"
所以,当杰夫下班回家晚了,他没买鱼,他的妻子总是说:"鱼呢?你的猫吃了我的鱼!多么可怕的动物啊!"她给了杰夫一些汤和面包作为晚餐.
但当这一天晚上又发生了,杰夫很生气,他把他的猫和他的妻子到他家附近的商店,并认真给猫称重.他对妻子说,"你的鱼重三磅.这只猫重三磅,鱼是在这里,我的猫在哪?"

解答 AACBB
42题答案:A考查细节理解题,根据文中的he always bought some and took them back to his home for his dinner in the evening.But when his wife saw the fish,she was always very happy可知 都喜欢鱼,故答案是A.
43题答案:A考查细节理解题,根据文中的But one evening when this happened again可知是晚上,故答案是A.
44题答案:C考查细节理解题,根据文中的Jeff got very angry and he took his cat and his wife to the shop near his house and weighted the cat carefully可知猫是三磅生,故答案是C.
45题答案:B 推理题,根据文中的大意可知是个有趣的人,故答案是B.
46题答案:B判断题,根据文中的he didn't buy the fish 大意可知没有买鱼,故答案是B.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.The summer holiday is coming,which can be a relaxing time for sleeping,eating good meals and seeing old friends.Try to take some time off from school and spend a few weeks of fun.Here are some ideas for planning your summer holiday.
First of all,joining a club is a good choice!You can join a music club,a sports club or an art club.It's good for your future development and the teachers in the club can give you good advice.
Doing something good for society is also great.There are many volunteer(志愿的)programs for you to choose from,such as looking after the old or the young,cleaning the streets,planting trees or keeping the traffic in order.You know that teens can also make the world better.
Have you ever lived with another family?You can join in a program called"Meeting a New Family".Two families exchange their children for some time so that they can learn how to get on well with others.
Summer camp is still popular today.An English summer camp may be a good choice.You can not only make friends but also practice your English.
任务一:根据短文内容,用简洁的句子或短语完成下列表格.
AdviceIdeas for planning the summer holiday
Idea 1(81)Join a club
Idea 2(82)Do something good for society
Idea 3(83)Join in a program called"Meeting a New Family
Idea 4(84)Go to an English summer camp
任务二:除了文中提到的度暑假方式外,你一定会有自己的建议,请写一条与大家分享吧
(85)Read a goood book.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Did you see        pen?I left it here this morning.
-Is it         green one?I think I saw it somewhere.(  )
A.a;theB.the;theC.the;aD.a;a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.I hate wasting myvaluable (value) time arguing about these boring deals.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Can you hearherwell on the phone?(she)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Why are you so________?
-Rita asked me to go on a trip to Mount Wuyi together.(  )
A.excitedB.worriedC.healthy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-The soccer team are _____ Japan the day after tomorrow for a game with Japan's national team.
-It's a pity.(  )
A.leavingB.leaving forC.leave for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.--We'd better ________ the electricity when you are not using it.
--You're right.(  )
A.cut downB.shut offC.think about

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.He getsdressed(dress) and brushes his teeth.

查看答案和解析>>

同步练习册答案