| Canadian school buses are called"the safest school buses in the world".All the school buses,which are in deep yellow,have the same style.School bus drivers have to receive strict training before getting driver's licenses. When a school bus runs through the city and carries children to a stop,the driver will turn on the red light and then show the sign"Stop".At this time,all the vehicles(车辆) following the school bus must stop as if they met a red light.After all the children get on or off,the school bus will drive away.Then other vehicles can go on. |
| Many people will think of cartoons as soon as they talk about Japanese school buses which are usually in pink or blue.For a long time,cartoon pictures on school buses have already been popular and become models of Japanese school buses.When children see pink Hello Kitty or blue Doraemon,no one will refuse to go to school any more. On Japanese school buses,there's always a headman caring for kids.If something happens suddenly,the headman will tell parents about it as soon as possible. |
分析 这篇短文中作者主要介绍加拿大和日本的校车情况.包含校车的颜色、司机的培训、校车的优先权等信息.
解答 31-33 BCA
31:B 细节理解题.根据短文第一部分对加拿大的校车介绍中All the school buses,which are in deep yellow,have the same style可知加拿大的校车都是黄色的;故选B.
32:C 推理判断题.根据短文第二段At this time,all the vehicles(车辆)following the school bus must stop as if they met a red light.可知,校车是优于其他的车辆的,所以B项错误;最后一段On Japanese school buses,there's always a headman caring for kids.提到了日本的校车中有一个带头人跟随,但是没有提到加拿大的校车中有这一规定,所以A项可排除;根据第三段Many people will think of cartoons as soon as they talk about Japanese school buses.可知,人们通常会把日本的校车和卡通联系起来,可知日本的校车看起来更酷,所以C项陈述正确;文中没有提到日本校车司机很容易拿到驾照,可排除;故选C.
33:A 写作意图题.根据短文内容可知,这篇文章主要就是介绍加拿大和日本的校车情况;故选A.
点评 本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据.只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读.文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | .the,with | B. | .the,as | C. | a,to | D. | .a,as |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | You are happy | B. | The same to you | ||
| C. | Happy birthday | D. | Yes,I'm happy,too. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
| A:lt′s black.lt′a black computer. B:C-O-M-P-U-T-E-R C:No,it isn′t my computer. D:lt′s a computer. E:Yes,it is. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Drink; for | B. | Drinking; to | C. | Drinking; for | D. | Drink; to |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
| A.Who is she? B.Are you in Class Four? C.Where does she come from? D.No,she doesn't. E.Is your friend a girl? F.Where is he from? G.Yes,she does. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
| A.May I have a look? B.What is this? C.Who is this girl? D.Yes,they are. E.He is my uncle. |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com